Connect with us

Érdekességek

Bortles úgy tud meccset nyerni, ahogy senki más

A címben szereplő kijelentés olyan szempontból becsapós, hogy azt hihetnénk Bortles valami emberfeletti dolgot vitt véghez. Közben csak szokás szerint megnehezítette a csapata dolgát és ezzel állított fel új rekordot.

 

 

Bortles ugyanis a mérkőzés utolsó két percében két interceptiont is dobott, miközben csapata hátrányban fordult erre az időszakra, de mégis nyerni tudott. Mi ez ha nem igazi clutch teljesítmény? A Profootballreference adatbázisa szerint ilyenre soha nem volt példa, sőt 1994 óta olyanra is csak két alkalommal, hogy egy irányító interceptiont dobott miközben vereségre állt a csapata és mégis nyert. A Jaguars egyébként elég rosszul valósítottam mg az elképzeléseit, mert az volt a cél, hogy minél többet fusson a csapat, ehhez képest Bortles 57 alkalommal lépett vissza passzolni. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis próbálkozásainak kicsit több mint a fele ért csak célba, dobott két interceptiont, sackelték háromszor és öt labdáját is leütötték.

 

Az irányítónak amúgy sincs jó éve, mindössze a passzainak 58%-a pontos, alig dob több touchdownt mint interceptiont és rendre akkor hibázik, amikor nagyon bizonyítani kéne. Az hogy ezek ellenére ilyen jól áll a csapata mindent elmond a védelem és a futójáték erősségéről. Ezek nélkül ugyanis sehol sem tartana a Jaguars és a Chargers ellen is így jöhetett össze ez a földöntúli statisztika.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!