Connect with us

Érdekességek

Chris Carson is the real deal

Aki fantasy focival játszik idén, az bizonyára többször találkozott vele, aki meg nem, annak lehet e nélkül is feltűnt: hová tűnt a futójáték Seattle-ből? A korábban Marshawn Lynch által megtestesített futójáték darabjaira hullott, jelenleg meg ott tartunk, hogy Russell Wilsonnak agyon kell passzolnia magát, ha nyerni akarnak.

 

 

A Seahakws első nagy berobbanása ebben az évtizedben elég sok kiemelkedő szekciót sorakoztatott fel. Wilson már újoncként meghatározó alakja lett nem csak a csapatának, de a ligának is, a Legion of Boom friss és fiatalos lendülete elpusztította az offense-eket, a futójáték Marshawn Lynch vezetésével pedig hozta a plusz yardokat és TD-ket. Igen ám, csak Lynch is kezdett öregedni és sérülni, 2015-ben pedig az a csúfság is megesett rajta, hogy a draftolatlan újonc Thomas Rawls lejátszotta a pályáról. Lynch sérülése elindított egy lavinát, amiből azóta sem tud kilábalni a Seahakws, és ami miatt a futójáték sem tud olyan fegyverré válni mint régebben.

 

Lynch sérülését követően ugyanis egy futó sem tudott gyökeret ereszteni a kezdőben, hiszen valahányszor jött valaki, az előbb-utóbb megsérült. Így volt ez Lynchcsel is, aki helyén a már említett Ralws szállt be, aki sokáig úgy tűnt, hogy majd 2016-ban átveszi a visszavonult csapattársa helyét, de rögtön a második fordulóban megsérült. Pótlását Christine Michaellel és három draftolt újonccal próbálták megoldani, de a közülük legígéretesebb C.J. Prosise szintén megsérült, így arra a szezonra mehetett a futójáték a kukába. Idén Eddie Lacyvel igyekeztek mélyíteni a poszton, de természetesen ő is megsérült, mint ahogy Rawls és a 7. körös újonc Chris Carson is.

 

Ezek közül Carson alighanem a legfájdalmasabb, hiszen Rawls 2015-ös berobbanása óta újra azt érezhettük, hogy végre van potens futójáték a grunge hazájában. Nagyon sok missed tackle-t harcolt ki, 4,2-es yard/kísérlet átlaggal futott, és elkapásokban is hasznos fegyvernek bizonyult, amit nem csak a lekvár előszezonban, de élesben is bemutatott. Ráadásul számára nem volt akadály a borzasztó támadófal sem, ennek is köszönhette sikerességét, csak hát jött egy sérülés, ami miatt lehet idén már nem látjuk a pályán.

 

És hogy miért is szomorú ez? Mert Carson utoljára október elsején lépett pályára a Colts ellen, és még így is ő futotta a legtöbb yardot ebben a szezonban a Seahawksban. Sőt, Carson jelenleg kerek 100 yardot ver rá a második running backre, Eddie Lacyre a rangsorban csapaton belül, egészen elképesztő. Reméljük, rá nem hasonló sors vár mint Rawlsra, aki ugyanilyen berobbanás majd sérülés következtében jelenleg kemény 2-es yard/kísérlet átlaggal hozza a 2017-es szezont…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!