Connect with us

Érdekességek

Cousins jó teljesítménye ellenére is negatív rekordot állított be

A Washington Redskins múlt héten hatalmas előnyről bukta el a New Orleans Saints elleni összecsapást, így 10 mérkőzés után 4-6 a mérlegük. A fővárosi gárdára amúgy is elmondható hogy nem játszanak rosszul, de valahogy mégis sorozatos vereségekbe futnak bele. Ez többek között annak is köszönhető, hogy szinte övék a legnehezebb sorsolás, de a mérkőzés befejezésekkel is akadnak gondjaik. Így fordulhat elő, hogy amennyiben ma érvényesítik a papírformát, akkor is negatív mérleggel fognak állni.

 

 

Cousins pedig így egy olyan negatív rekordba futott bele, ami elég ritka. A Washington irányítója ugyanis 101.8-as passer ratingel passzol idén, de 10 meccs után mégis negatív mérleggel áll a csapata. Ilyen szerencsétlen előtte csak Drew Brees volt, aki 2015-ben és 2016-ban is megcsinálta ezt. Az már lerágott csont, hogy Brees a liga egyik legjobb irányítója, de az utóbbi években a védelme mégis megakadályozta őt a sikerekben, így tőle kevésbé meglepetés ez a negatív rekord.

 

Cousins viszont sokkal kevésbé van elismerve. Azonban nem hiába ragaszkodik hozzá a Redskins és nem hiába feni rá a fogát a liga negyede. Cousins ugyanis elég stabil teljesítményt nyújt, de van pár őrületes bakija. Az említett passer rating mellett – amivel hetedik legjobb a ligában – a pontossága is top5 közeli. Közel 67%-al passzol, ami konkrétan a hatodik legjobb mutató, de mindössze 2%-al van a harmadik helytől is. Mély labdákban pedig annak ellenére az ötödik legpontosabb 48.8%-al, hogy igazi mély célpont nélkül maradt, Desean Jackson távozása óta.

 

Cousins tehát egyértelműen a liga krémjéhez tartozik, ami talán hiányzik belőle az az igazi győztes, clutch mentalitás. Na meg persze egy olyan csapat körülötte, ami ilyen mutatók mellett nem hagyja negatív mérleggel állni. A Redskins védelme ugyan nem ligautolsó, de inkább közepes, mint igazán jó, a futójáték pedig hol létezik, hol nem igazán. A támadófalra nem igazán lehetne panasz, ha egészségesek tudnának maradni. Idén sajnos ez nem igazán jött össze és volt olyan mérkőzés, ahol a kezdő OL 4/5-e nem volt a pályán. Mindenesetre ma még egy utolsó hajrát nyithatnak a rájátszásért, mert ha kikapnak akkor kiszálltak a küzdelmekből.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!