Connect with us

Beharangozó

Csend jön a vihar után

Az előző héten elég sok kavarodás történt, feltörekvők jöttek, esélyesek mentek, kikapott az első kiemelt, gyakorlatilag megint volt minden. A nagy kavalkádot most egy kisebb nyugalom követi, de nem éri meg ezúttal sem pihenni, pörög tovább az egyetemi foci, ahol ezúttal is bőven van kilátás meglepetésekre.

Harc a playoffért

Fenekestül fordult fel az egész egyetemi foci erősorrendje a 11. héthez képest, amikor is három top6-os csapat is vereséget szenvedett, ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorva reményeiket. Az első helyet az Alabama kaparintotta meg, de ne higgyük azt, hogy sima meccset játszottak, a Mississippi State majdnem elkapta őket, mellyel rámutattak arra, hogy nincs verhetetlen csapat az országban. A Clemson kettőt ugrott előre, ők a fegyvertelenné vált Florida State-et gázolták el 31-14-re, ezzel pedig nagyon közel kerültek ahhoz, hogy végleg bebetonozzák magukat a hőn áhított legjobb négy csapat közé.

A Miami iszonyatosan nagy győzelmet aratott az előző héten még harmadikként rangsorolt Notre Dame felett, 41-8-ra győzték le az erősnek hitt Fighting Irisht. A turnover chain megint nem egyszer került elő, de az offense is kitett magáért, amit a Playoff Committee egy harmadik hellyel jutalmazott. Az Oklahoma került be az utolsó rájátszást érő helyre, nem is nagy meglepetés ez, hiszen a szintén erős TCU-t ütötték el az álmaiktól a 38-20-as sikerük alkalmával. Az egészben csak egyetlen furcsaság van, hogy miért szerepel a Hurricanes a Sooners előtt, mikor az előbbi csak egy, míg az utóbbi a 2017-es szezonban már három top15-ös csapatot is elvert. Ennyit azért nem jelent a veretlenség, de ezt az okosabbak biztosan jobban tudják.

Az Oklahoma mögött szorosan jönnek a rájátszásra éhezők, előbb a 10-0-lal álló Wisconsin, majd a szintén statement wint elérő Auburn is. Az ötödik helyen rangsorolt Badgers az Ohio State-et meggyalázó Iowát teperte le 38-14-re, míg a Tigers az előző héten még első kiemelt Bulldogsszal bánt el, nem is akárhogy. A legmagasabban rangsorolt csapatot 40-17-re verték meg, és hiába állnak két vereséggel, ez a győzelem ér annyit, hogy akár még a rájátszásra is legyen esélyük.

A vereségnek köszönhetően, a Georgia hat helyet hátra esve jelenleg a hetediken tanyázik, ahol még ugyan lőtávolban vannak, de nem lesz könnyű dolguk a jövőben. Ugyanez igaz a nyolcadik Notre Dame-re, akik némileg leírták magukat, és szerintem nincsen akkora játékerejük, mint a mögöttük Ohio State (9.) és Penn State (10.) duónak. A USC pedig hiába nyert, maradt a tizenegyedik, míg az Oklahoma ellen elhasaló TCU a 12. helyig csúszott vissza.

A hétvége kiemelt(?) mérkőzései

Nem lesz egyszerű csemegének ígérkező találkozót választani a fordulóból, számos gigász olyan meccset játszik, ahol a cserék cseréi is szerephez fognak jutni, de nézzük meg, a korábban ecsetelt legjobb tizenkét csapat ki ellen lép majd pályára.

#1 Alabama Crimson Tide vs Mercer Bears – november 18. 18:00

A papíron legerősebbnek vélt csapat egy másodosztályú gárda ellen játszik, nem is nagyon érdemes sok karaktert pazarolni erre az összecsapásra. Ha nem fog 70 ponttal nyerni a Bama, akkor az csak méltányosságból lesz vagy azért, mert egyetlen kezdő sem öltözik be. Léphetünk is a következő mérkőzésre.

#3 Miami Hurricanes vs Virginia Cavaliers – november 18. 18:00

Ez az összecsapás már érdekesebbnek bizonyul, a nagy lendületben lévő Hurricanes a Cavaliersen is át szeretne söpörni, de nehogy túl nagy legyen a győzni akarás. A Miami papíron sokkal nagyobb erőt képvisel, mint a 6-4-gyel álló Virginia, de egy konferencia rangadón bármi elképzelhető, még az is, hogy a Malik Rosier vezette támadósor torkán fog akadni a Louisville ellen egész derekasan helytálló Virginia védelem. Ehhez óriási bravúr fog kelleni, de ebben az őrületekkel teli szezonban bármi megtörténhet.

#5 Wisconsin Badgers vs #24 Michigan Wolverines – november 18. 18:00

Például az is, hogy az eddig veretlen Badgers is elhasal, akik a várakozásokhoz mérten alulteljesítő Harbaugh legények ellen vonulnak majd ki. BIG10 rangadó, két jó formában lévő csapattal és hiába bizonyul jobbnak a labda mindkét oldalán a Wisconsin, nem szabad leírni a Michigant ennyire előre.

#6 Auburn Tigers vs Louisiana Monroe Warhawks – november 18. 18:00

Nagy nyertese lehet ennek a fordulónak az Auburn, főleg akkor, ha a Hurricanes és a Badgers is botlik. A Warhawks ellen minden elképzelhető, csak az nem, hogy megszorongatják őket, domináns győzelem várható a Sun Belt konferenciában is gyengélkedő csapat ellen. Ezzel pedig all time 11-0-ra módosulhat a két csapat egymás elleni mérlege.

Texas Tech Red Raiders vs #12 TCU Horned Frogs – november 18. 18:00

Sorozatban kétszer bukna a TCU? Akár meg is történhet, főleg úgy, hogy Kenny Hill hiányában kell a vendégeknek pályára lépnie. A Texas Tech támadóegysége alkalmas arra, hogy átgázoljon védelmeken, pont annyira, mint amennyire a védelmük alkalmas arra, hogy bárkitől 50+ pontot nyeljen be. Abban az esetben, ha a Horned Frogs védelme nem csinál elég turnovert a meccsen, akkor nehéz lesz tartani a lépést a Red Raidersszel, pontgazdag meccs születhet, ahol a gyengébbnek vélt csapat még jól is jöhet ki. A lényeg: vigyázniuk kell a labdára. Ha ez sikerül, a TCU mélyrepülése tovább folytatódhat.

#2 Clemson Tigers vs The Citadel Bulldogs – november 18. 18:20

Még egy olyan meccs, ahol a másodosztályú kiscsapat örülhet annak, hogy hol és milyen csapat ellen focizhat. Ha a Clemson nem aláz, akkor nincs kedvük focizni. Lásd: fentebb, a Bamánál.

Kansas Jayhawks vs #4 Oklahoma Sooners – november 18. 21:30

Beszéljenek inkább a számok. Mayfield meg – ha nem cserélik le idő előtt – még egy lépést tehet a Heisman trófea felé.

#7 Georgia Bulldogs vs Kentucky Wildcats – november 18. 21:30

Sebzett vadként támadhatnak a Bulldogok a Vadmacskákra, ahol a vendégcsapat ha nem vigyáz eléggé, könnyen beleülhet a mészárszékbe. Nem lenne meglepő egy nagyobb arányú Georgia győzelem, és a korábban emlegetett meglepetéseknek köszönhetően újra a legjobb négy közelében találhatnák magukat. Ehhez persze nagy szerencse is kelleni fog, nem csak egy papírforma győzelem.

#8 Notre Dame Fighting Irish vs Navy Midshipmen – november 18. 21:30

A Notre Dame-re is igaz lehet az, ami a Georgiára, le kell hozni a Navy elleni meccset, ha újra komolyan vehető csapatnak akarnak tűnni. Ehhez azt a futóegységet kell limitálniuk, amely Zach Abbey-vel a fedélzeten meccsenként 370 yardot átlagol. Az Irish szerencséjére a futás elleni védelmük stabil (141 engedett YPG), de a Tengerészek biztosan nem fognak átállni a passzra, ezért 60 percen keresztül kell majd állni a sarat, ami embert próbáló lesz majd. Fura lenne, ha kikapnának, de már ezen sem szabadna meglepődni.

#9 Ohio State Buckeyes vs Illinois Fighting Illini – november 18. 21:30

Az esély, hogy a Buckeyes kikapjon: 0%. Ehhez mérten kell komolyan venni ezt a meccset, tehát aki inkább valami izgalmas mérkőzést választana, az inkább ne ezt nézze. Bár nem ide tartozik, de a Louisville is ebben a sávban játszik, Lamar Jacksont meg élmény nézni.

#10 Penn State Nittany Lions vs Nebraska Cornhuskers – november 18. 22:00

Barkley show-t akar a nép! A Huskers védelme 200 futott yardot enged átlagban meccsenként, ami ki tudja elégíteni a nép akaratát. A Penn State nyerni fog és tartja majd a lépést a rivális Ohio State-tel.

#11 USC Trojans vs UCLA Bruins – november 19. 02:00

Darnold vs Rosen. Őrült nagy tumultus lesz a scoutok között a meccsen, mindenki a két fiatal üdvöskére lesz kíváncsi. A USC sokkal jobb csapat, nem kérdés, hogy ők a favoritok, de tekintsünk el a meccstől és az eredménytől, próbáljunk meg a profi karrierre készülő irányítókra koncentrálni és megítélni, melyikük tart előrébb a fejlődésben.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!