Connect with us

Hír

Davis szerint a Colts hazudott, Ballard szerint Davis csak szimplán pocsék idén

A héten elég forró volt Vontae Davis és az Indianapolis Colts között a levegő. Az első “lövések” az október végi trade deadline során jelentek meg, majd azóta tovább fokozódtak, aztán nyíltan háborúzott a GM és a játékos egymással, majd a Colts ma délután ki is vágta őt.

 

 

Az egész sztori és kavarodás abból ered, hogy Vontae Davist nem nevezte a csapat a 9. fordulóra, és el sem utazott Houstonba. A Colts ezt hivatalosan úgy közölte, hogy személyes okok miatt nem tudott a kerettel tartani a Texans elleni idegenbeli meccsre, de a Pro Football Talk szerint nem erről volt szó, hanem arról, hogy Davis ágyéksérülése súlyosbodott, amit nem jelentett a Colts – márpedig ez elvileg szabályellenes. Később maga Davis is megerősítette, hogy ő sérüléssel bajlódik.

 

Tiszteletlennek érzem, ahogy a helyzetemet kezelik. Hatodik éve vagyok a franchise tagja, nagyon sokat tettem a csapatért még sérülten is, ráadásul most is sérülten játszom. Hiába mondják nekem az edzők, hogy “Vontae, te nem vagy önmagad, szedd már össze magad!”, nem tudok mit csinálni, mikor borzalmas fájdalmaim vannak az ágyékomban hetek óta.

– mondta az esetről a cornerback.

 

A folytatást megnehezíti továbbá az a tény, hogy Davist erőteljesen árulta a Colts a trade deadline napján, de végül nem érkezett rá ajánlat. Davis ezzel már szinte eldöntötte magában, hogy a szezon végén lejáró szerződését követően máshol folytatja pályafutását, illetve az is bizonyos, hogy a Colts nem fog vele hosszabbítani. Chris Ballard, a csapat general managere ugyanakkor nem az ágyéksérülésnek tudja be Davis játékát, hiszen állítása szerint a szezon előtt minden orvosi átvizsgálást követően tiszta volt, illetve amikor nem, akkor ki is hagyta azt a pár meccset a szezon elején. A hétvégi döntést is azzal indokolta, hogy Davis szimplán borzasztóan játszik (ami egyébként igaz), később Chuck Pagano is azt mondta, hogy edzői döntés volt Davis kihagyása a keretből.

 

Természetesen a történet a liga asztalára is eljutott, akik annak ellenére, hogy szabálysértés történt azzal, hogy Davis sérülését nem jelentette a Colts, nem kommentálják az esetet. Ez már cska azért is érdekes, mert anno, amikor Richard Shermanről kiderült, hogy térdsérüléssel játszotta végig a tavalyi szezont, és azt a Seahakws nem tüntette fel sehol, akkor azzal fenyegetőzött az NFL, hogy akár egy második körös draftpicket is elvehetnek a Seahawkstól. Ugyanakkor a Steelers viszont semmilyen fenyegetést nem kapott, amikor Le’Veon Bell ágyéksérüléséről hallgatott, holott nyilvánvaló bizonyítékokat találtak erre. A Colts valószínűleg szintén megússza majd büntetés nélkül az esetet, ami viszont a liga módszertanát vonja kérdőre.

 

A Colts részéről viszont nem mutat jól, hogy ebben a szezonban Andrew Luck után újabb botrány alakul ki egy játékossal.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!