Connect with us

Hír

Egy szinte ismeretlen szabályt néztek be a bírók a Steelers javára

Valószínűleg sokan nem ismeritek azt a szabályt, amit még a bírók is benéztek nyomás alatt a csütörtök esti rangadón. Szerencsére a meccs végkimenetelére nem volt ráhatása a bírói hibának, hiszen a Steelers simán nyert a Titans ellen, azonban amikor az eset történt, még csak 13-7 volt a pittsburghiek javára.

 

Az első félidő legvégén jártunk, amikor 33 másodperc volt csak az órán. Antonio Brown elkapott egy labdát, majd megindult vele, viszont kiütötték a kezéből, így szabad volt a labda. Az előregurult 11 yardot, majd Martavis Bryant szedte össze. Íme az eset videón:

 

 

Ezzel így önmagában semmi probléma nem lenne ugyebár. Azonban a szabályok szerint a 2 perces figyelmeztetés után a támadóknál csak az a játékos szedheti össze a fumble után a labdát, aki elejtette azt. A bírók ezt most benézték, ez pedig feltehetőleg extra 3 ponthoz juttatta a hazaiakat, ugyanis ezt követően három játék során egy yardot sem tudtak megtenni és végül egy 50 yardos mezőnygólt kellett bevágniuk. Nyilván máshogy alakult volna az a három játék, de ha csak ezt a plusz 11 yardot nézzük, akkor nagy valószínűséggel 61 yardról nem vágta volna be Boswell a félidő végi mezőnygólt.

 

És hogy miért is van ez a szabály? Ehhez egészen 1978-ig kell visszapörgetnünk az idő kerekét egy Raiders-Chargers összecsapásra. Az utolsó játék volt már a rendes játékidőben, a Raidersnek pedig touchdownra volt szüksége. Ken Stabler irányítót majdnem sackelték, ő azonban “elejtette” a labdát, majd a futó Pete Banaszak összeszedte és újra “elejtette”, majd a tight end Dave Casper beleütött és előre is rúgta azt, hogy aztán a célterületen vetődjön rá. Az utólag “Holy Roller”-nek elnevezett játék eredménye touchdown, Raiders győzelem és szabályváltozás.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!