Connect with us

Érdekességek

Elég megalázó helyzetben a rookie elkapó class

Az elmúlt években nagyon jó elkapók érkeztek az egyetemről, elég csak Odell Beckhamékre vagy Amari Cooperékre gondolni. A színvonal ugyan már tavaly is romlott, de az idei class eddig mélyen alulmúlja a várakozásokat. Most egyetlen statisztikát hoztam csak, ami bemutatja mennyire nem muzsikálnak jól, de az mindent elmond a teljesítményükről.

 

 

Ugyanis az rookie-k között a hat legtöbb elkapást termelő játékos egyike sem elkapó. Négy futó és két tight end alkotja a hat legtöbb elkapással rendelkező rookie-t, amelyről nem csak az ő jó képességeik tehetnek. Az első két helyen nem nagy meglepetésre az idei év két rookie futósztárja, McCaffrey és Kamara áll, majd szorosan őket követi Eli Manning egyetlen megmaradt célpontja, Engram. Rajtuk kívül még a kicsit visszaeső Hunt – Cohen páros, valamint kisebb meglepetésre Kittle áll.

 

A legtöbb elkapással büszkélkedhető wide receiver idén Cooper Kupp, akinek 26 elkapása van, amelyből 370 yardot tett meg. Nem egetverő statisztikák. Természetesen nem csak a rookie elkapó szégyene ez, hanem annak is betudható, hogy a futókat igen nagy számban szeretik bevonni a passzjátékba a csapatok. Sokszor főleg biztonsági célpontként, de McCaffrey vagy Kamara például rengeteg direkt targetet is kap. Ez nem is annyira meglepő, hiszen route-onként Kamara például 2,38 yardot termel, ami az összes elkapó között is dobogóra férne. Arról már nem is beszélve, hogy a play-ek több mint 30%-ban elkapóként áll fel. Mindezek ellenére a rookie elkapó class nem túl acélos, különösen az első körben választott játékosok vallottak csődöt, de hárman összesen nem játszottak 8 meccset sem.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!