Connect with us

Beharangozó

Felnő a Broncos offense a Patriots elleni feladathoz?

Vasárnap este a New England Patriots a Denver Broncos otthonába látogat. Denver az egyetlen helyszín, ahová Tom Brady nem nagyon szeret járni, hisz csak a meccseinek a harmadát sikerült ott megnyernie, most azonban szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne a Patriots győzzön. A Broncos defense ugyanis hiába jó még mindig, az offense romokban van, ha Brock Osweilerék nem tesznek fel legalább 20 pontot, akkor nem is lesz esélyük a győzelemre.

 

Az egyik legjobb az egyik legrosszabb ellen #1

 

Ha csak a támadójardokat nézzük, akkor a Patriots offense a legjobb a ligában, ha pedig a feltett pontokat, akkor a 7. Ugyanez a Broncos oldalon a 18. és 22. helyre volt elég ligaszinten. Persze ez sok mindentől függ, a nyers statisztikák gyakran nem mutatják meg teljesen a valós a képet, a mutatott játék alapján például nyugodtan mondhatnánk, hogy a Broncos távolról sem üti meg a relatíve közepes szintet, sőt, nem vagyok benne biztos, hogy van jelenleg pocsékabb formában lévő támadósor a ligában.

 

Brock Osweiler semmivel sem jobb jelenleg, mint Trevor Siemian, ahogy az offense sem képes többet nyújtani vele. Az utóbbi hat meccsen, – amiből ötöt elveszített a Broncos – átlagban 14 pontot szerzett a csapat. Mindössze egyszer voltak képesek 20 pont fölé menni, az Eagles ellen, amikor is Carson Wentzék már millió ponttal vezettek és baromira mindegy volt nekik, hogy feltesz-e még pár pontot a Broncos, vagy nem. A 14 pont egyébként gyakorlatilag pont a fele annak, amit a Patriots átlagol szezonszinten, ha az utolsó öt meccset nézzük – amiből a Pats ötöt megnyert – a csapat csak egyszer maradt 20 pont alatt (Bucs elleni 19-14-es győzelem).

 

Tavaly 16 ponton tartotta a Broncos defense a Patriots offense-t, erre most is van esély, hisz Bradyék ellen mindenki felszívja magát. Azonban az offense akkor is mindössze 3 pontra volt képes, úgyhogy ismétlem:

 

[quote]ha nem szerez legalább 20 pontot a Broncos, akkor egy fikarcnyi esélyük sincs a győzelemre.[/quote]

 

Az egyik legjobb az egyik legrosszabb ellen #2

 

A Broncost hiába verte meg 51 ponttal az Eagles, az valójában csak egy anomália volt. Tény, hogy ez nem az az überelit védelem, ami Super Bowlt nyert, de nem is egy Patriots szint. Bezony, Patriots szint, ugyanis a bajnok tavaly statisztikailag top1-nek számító védelme idén rekordszámra nyeli yardokat (a legtöbbet a ligában 417-el meccsenként), egyedül a red zone hatékonyság az, ami javít valamit az összképen. Többek között ezért is kell űrszámokat hoznia az offense-nek, és micsoda szerencse, hogy Tom Brady jobban játszik, mint valaha.

 

Ezzel szemben a Broncos defense még mindig a legjobbak között van. Az Eagles kicsit rontott a statisztikákon, de még így is top5-ösek szinte minden mutatóban. A NoFlyZone még mindig üzemel, sikerült rendbe tenni a futás elleni védelmet, egyedül a linebacker sor tűnik gyengébbnek az átlagnál, ami egyébként pont nem jó előjel a Gronkowskival felálló Patriots ellen, de összességében még mindig benne van a pakliban, hogy 16 ponton tartsák a Patriotst.

 

Kulcspárharcok

 

CJ Anderson vs. DLine – kb. most vagy soha esély előtt áll Anderson és a Broncos futójáték. Malcolm Brown ugyanis nem játszik, a Patriots amúgy sem combos védőfala tovább gyengült, és nagyjából ez is lehet a győzelem kulcsa. Két éve, amikor a Broncos bajnok lett, akkor az Osweiler által vezetett csapat Anderson remeklésével tudott nyerni. Osweiler passzjátékától kár bármit is várni.

 

Von Miller vs. Laadrian Waddle – Marcus Cannon nem játszott élete formájában, nagyon távol állt a tavalyi szintjétől, de még mindig tudott hozni egy közepes szintet. Na ez Waddle-re egyáltalán nem igaz, így az összességében amúgy sem túl erős Patriots támadófal (12 sack, 109 nyomásgyakorlás, ez utóbbi a 7. legtöbb a ligában) tovább gyengült. Ráadásul Waddle az ellen a Von Miller ellen kénytelen megvédeni Bradyt, aki nyolc meccs alatt 7,5 sacket jegyzet, csúcsformában van, és biztos, hogy vért iszik a meccs előtt. Ráadásul a Shane Ray vs. Nate Solder párharc is érdekes lesz, hisz Solder is borzalmas idén, Bradynek tehát nagyon stresszes napja lehet.

 

Rob Gronkowski vs. Brandon Marshall – nagy kár, hogy nincs már itt TJ Ward, akit rá lehetne állítani Gronkra, még ha a másodéves safety, Justin Simmons nem is játszik rosszul. Így hát elsősorban a nem túl jó formában lévő Marshall feladata lesz megfogni a liga egyik legjobb TE-jét, aki vélhetően rengeteg targetet fog majd kapni, hisz Chris Hogan nem játszik a meccsen.

 

 

A Broncosnak van esélye a győzelemre, hisz jó eséllyel limitálni tudják a Patriots támadósorát, vagyis képesek mondjuk 15-17 pont körül tartani. Azonban 16-3-ra is ki lehet kapni, tehát minden a Broncos támadóin múlik. Ha működni fog a futójáték és legalább mezőnygóltávolságba el tudnak jutni Osweilerék, akkor akár még izgalmas meccs is lehet. Csodára a szerkesztőségből senki nem számít, de hát Peyton Manning kiesése után sem gondolta senki, hogy a Patriots kikaphat.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!