Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #12

Újra teljes fordulót rendeznek a Nemzeti Futball Ligában, hiszen a bye week időszaknak vége van, viszont most a hálaadás-napi meccsek miatt lett szűkebb a vasárnapi paletta. A hétórás meccsekből csak adott csapatok szurkolói csemegézhetnek igazán, viszont a nap meccsét a 10 órás sávban tekinthetitek meg, amit mindenkinek ajánlunk.

 

 

Chicago Bears (3-7) @ Philadelphia Eagles (9-1), 19:00, Game Pass

 

Országos egyes, ahogy azt a tippmix berkekben szokás mondani. Tudjuk, az NFL-ben bármi lehet, de nagyon nehéz komolyan elgondolkodtató érveket találni a Bears győzelme mellett a bombaformában játszó Eagles ellen, ráadásul idegenben. Doug Pedersonék egy olyan csapatot raktak össze, aminek egyelőre nehéz megtalálni a gyenge pontját, ráadásul annyira tudatosan épül fel szinte az összes meccsük, hogy azt nem az inkonzisztens Bears fogja megtörni valószínűleg.

 

Bár vannak az Eaglesnek olyan részei, amiken meg lehetne nyerni a meccset egy csapatnak, képesek olyan mederbe terelni a találkozóikat, hogy ezeket ne lehessen lehetősége kihasználnia az aktuális ellenfélnek. Egyrészt kezdjük azzal, hogy alig kell hátrányban játszaniuk. Ligaátlagban ők teszik fel a legtöbb pontot az első negyedben, ahogy a legkevesebbet is ők engedik ugyanebben a szakaszban, ahogy a második félidőre is rendre ők mehetnek a legtöbb ponttal pihenni. Az ilyen kezdések pedig döntően befolyásolják a meccseik kimenetelét, hiszen nem ritkán már a félidőre eldőntik a győztes kilétét. Hogy mi a siker receptje? A legutóbbi 16 red zone kísérletükből 15-ön is TD-t csináltak, a harmadik kísérletek kihasználásában az egyik legjobbak a ligában, és mind a passz, mind a futójáték működik. Jason Peters hiánya lehetett volna a fordulópont, ami az első 1-2 meccsen még meglátszott, de azóta a fal is remek munkát végez, és képesek utat törni a futóknak is.

 

Alshon Jeffery (17) korábbi csapata ellen léphet pályára

 

Az Eaglest csak úgy lehet idén megverni, ha jobban működik a támadósorod, mint az övéké, ami azért is nehéz a fentiekben elhangzottak mellett, mert ők szerezték a legtöbb pontot és a legtöbb TD-t is a ligában. A futójátékot amúgy is jól öli a védőfal, de így, hogy az ellenfelek többsége az eredmény után szalad, így kivétel nélkül a passzjátékra vannak utalva az ellenfelek. És éppen ezért gondoljuk, hogy a Bears esélyei elég alacsonyak a győzelemre. Mitchell Trubisky néhány megmozdulásából játszik, hogy van benne kraft, de a Saints ellen ugyanakkor az is megfigyelhető volt, hogy ha hagyják passzolni, akkor sem feltétlen tud meccseket nyerni csapatának. Meg azért legyünk őszinték, folyamatosan esnek ki a játékosok sérülés miatt, lassan nem marad húzóember egyik egységben sem, így meg nehéz csodát várni, nem is tesszük most hétvégén, ahogy az a tippjeinkből is kiderül.

 

 

Az Eaglesnek egy győzelemmel gyakorlatilag végleg meglenne a csoport, már csak a matematikai bebiztosítás hiányozna, de az is csak egy forduló erejéig. A Bears eddig a futóiban és a védelmében bízhatott, de amíg utóbbiból újabb játékos esett ki, előbbinek meg nem kedvezőek a feltételek, így sok jóra nem lehet tőlük számítani. Nem lehetetlen a győzelem, de nem erre lehet számítani.

 

Buffalo Bills (5-5) @ Kansas City Chiefs (6-4), 19:00, Sport TV

 

Ha ezt a meccset 4 fordulóval előbb rendezik, akkor a játékhét egyik rangadója lehetett volna, azóta viszont fenekestül fordult fel a világ a két csapat körül. A Bills 3, a Chiefs 2 meccses vereség szériában érkezik a találkozóra, ráadásul saját maguk helyzetét kezdik egyre nehezebbé tenni.

 

A Bills óriási meglepetésre egészen sokáig rájátszás esélyes csapat volt, de három rossz meccsel alighanem végleg kiírták magukat a további harcokból. Nem is feltétlen a vereségek miatt, hanem ahogy kezelték az elmúlt napokat. A Jets elleni TNF vereség az tényleg olyan volt, amire azt mondhattuk, hogy nyerhető meccs lett volna nekik, a Saints bombaformája ellen pedig nem szégyen kikapni, de ők nem egyszerűen kikaptak, hanem lefeküdtek, széttették a lábukat, és hagyták, hogy több, mint 3 órán át élvezkedjenek rajtuk. A sorsolás nehézsége miatt sokan már itt lemondtak a PO-ról, pedig az esély ott volt, de sikerült végleg elvenniük az indokolatlan irányítócseréjükkel.

 

Ismét Taylorral (5) a soraiban támadhat a Bills

 

Megértjük, ha nem Tyrod Taylorral számolnak a jövőben, ha McDermott zsebirányítót akar magának, akkor nincs mit tenni. De hogy szezon közben véghezvinni egy ilyen QB cserét mindössze két rossz meccs után, azzal több kárt okozol, mint hasznot. A vereség a legkevesebb (bár a két meccsen bekapott 101 pont gyönyörűen néz ki…), de az eddig az öltözőn belül megnyerő személyiségnek bizonyuló McDermott most sokak szemében elásta magát. Nem csak Taylor, de más játékos sem értette ezt a cserét, ráadásul a legjobb, hogy most ismét visszatette őt a kezdőbe, biztos hitelességet nyert ezzel magának…

 

A Chiefs nincs ekkora mentális gödörben, de ha nem szedik össze magukat, akkor az 5-0-ás kezdés ellenére simán lemaradhatnak a rájátszásról is, hiszen a nyakukra jött a Chargers. Alex Smithék alaposan leeresztettek, hiszen az 5-0-ás periódusukban a (holtversenyben) legtöbb, 17 offense TD-t szerezték a ligában, azóta viszont a legkevesebbett, szám szerint 7-et. Az azért sejthető volt, hogy a csodaoffense nem tartható fent örökké, hiszen bőven túlfeszítették a saját határaikat, és egyszerűen elfáradtak, elfogytak és kiismerték őket az ellenfelek edzői. Jó támadósor nélkül pedig ez a védelem halálra van ítélve, hiszen nem képesek féken tartani egy közepesnél jobb offense-t, bár ez a Giants elleni borzalomra nem ad számukra magyarázatot.

 

 

Éppen ezért tűnik elképesztő szorosnak a meccs, noha a színvonal nem valószínű, hogy az eget fogja verdesni. A Bills az egyetlen csapat a ligában, akik több futott, mint passzolt TD-t kaptak, amit Marcell Dareus elcserélése után csak fokoznak, ez Kareem Hunt számára lehetőséget ad az újabb jó teljesítményre, amit egy ideje már hiányolnak tőle is. Az egyhangú Chiefs tippsor csak annak köszönhető, hogy a Bills ezzel a múlt heti hacacáréval valószínűleg mentálisan is összeomlott, míg a Chiefsnek tényleg teperni kell a rájátszásért.

 

New Orleans Saints (8-2) @ Los Angeles Rams (7-3), 22:25, Sport TV

 

És akkor jöjjön a forduló rangadója, avagy a szerencsétlen Rams, akik olyan bika sorsolást kaptak a szezon hajrájára, hogy a pokolba kívánnák legszívesebben a schedule készítőit. A szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy ez lehet a forduló rangadója, de a két csapat olyan 2017-es szezont produkál, amire csak csettinteni lehet, főleg a támadófoci szerelmeseinek.

 

A Saints az Eagles mellett a legnagyobb győzelmi szériában lévő csapat, zsinórban nyolcat nyertek a 0-2-es kezdést követően, és meccsről meccsre azt érezzük, hogy egyre inkább klappolnak a dolgok. Az offense a megszokotthoz képest húzza a csapatot, csakhogy a módszereik egyáltalán nem megszokottak. Sean Payton kivette a 38 éves Brees kezéből az irányítást, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a futójátékra. Az Ingram-Kamara kettős jelenleg a legjobb duót alkotják a ligában, legyen szó futásról vagy passzjátékról, már csak a labdára kellene jobban vigyázniuk. Különös egybeesés, hogy a két futó azután kezdett el ligaelit szinten teljesíteni, hogy Adrian Petersont elcserélték a Cardinalshoz. Természetesen Brees nem lett egy game manager QB a változásoktól, de jóval kevesebbet kell vállalnia a győzelemért. Azért azt láthattuk a Redskins ellen, hogy ha kell, akkor bizony továbbra is az a kíméletlen gyilkológép a labdával a kezében, mint régen. És akkor Michael Thomasról, Ted Ginnről vagy a remek O-Line-ról még nem is beszéltünk, egészen elképesztő most a Szentek offense-e.

 

Dupla dinamit: Mark Ingram (22) és Alvin Kamara (41)

 

A Rams támadóegységéről hasonló jókat lehet elmondani, bár a jobb védelmek ellen beletört a bicskájuk. Sean McVay hatása nagyon jól látszik a támadósoron, és a Redskinsnél megszokott hatékonyságot új legénységére is átruházta. Todd Gurley például végre megmutathatta, hogy mennyire jó kezei vannak, és immáron nem csak a földön tud veszélyes yardforrása lenni az offense-nek. Robert Woodst kiragadták a futásorientált támadósorból, és egyből kijöttek a képességei egy olyan irányítónál, akivel sokat passzoltatnak (igaz, Woods ezt a meccset kihagyja sérülés miatt). Egyedül Sammy Watkins az, aki még idegenül mozog, de egy-egy nagy játékra bármikor megkaphatja a labdát. Ami azonban a lényeg volt, az a támadófal, hiszen anélkül Goff tavaly szenvedett, most pedig így, hogy van ideje passzolni, máris egy életképes irányító benyomását kelti.

 

Mindkét támadósor működik, így az lesz a kérdés, hogy melyik védelem tudja többször megállítani a másik offense-ét. Hiába került Wade Phillips is Los Angelesbe, eddig messze nem az elvártakat hozza, míg a túloldalon a papíron gyengébb keretet sokkal hatékonyabban használják. A Saints fiatal secondaryje, különösen az első körös újonc Marshon Lattimore beérett, és képes lemattolni az ellenfél elkapóit annyira, hogy az offense-nek lehetősége legyen megnyerni a meccseket számukra. A dolog szépséghibája, hogy egyik kezdő CB-re sem számíthat Sean Payton vasárnap, ráadásul Alex Okafor kiesése is fájó, aki nagyszerűen integrálódott be Cam Jordan túloldalára, nélküle a pass rush komoly hiányosság lehet. A Rams részéről még mindig Aaron Donald a védelem alfája és omegája, aki a legjobb támadófalak ellen is képes hatékonyan teljesíteni, így a Saints amúgy jó O-Line-jára nehéz nap várhat.

 

 

A rangadó és a hazai pálya ellenére a Saints számít az esélyesebbnek, valahogy jobb csapat benyomását keltik összességében, mint a Rams. Ugyanakkor a hazaiaknak hatalmas lökést adhatna egy ilyen nívós csapat elleni győzelem a hajrához közeledve, hiszen még játszani fognak az Eaglesszel és a Seahawksszal is, vagyis rövid időn belül meccselnek az NFC krémjével, ami az egymás elleni mérlegek szempontjából nem mindegy.

 

Ez lesz tehát a vasárnapi kínálatunk a Kandallóban, ahová várunk Titeket a szokásos FK! Klub keretein belül, remek italok és burgerek társaságában. Ne felejtsétek el a tippjátékunkat kitölteni, valamint a fantasy csapataitokra is vessetek pár pillantást, illetve ha kérdésetek van, forduljatok hozzánk és az FK! közösségéhez bátran!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!