Connect with us

Hír

Ki akarják túrni Jerry Jonest a tulajdonosi körből

Miután Jerry Jones azzal fenyegetőzött, hogy beperli a tulajdonosokat Goodell szerződésének hosszabbítása kapcsán, most néhány tulajdonos azt vetette fel, hogy Jerry Jonesnak fel kellene adnia a Cowboyst. Ez azt jelenti dióhéjban, hogy néhányan meg akarnak szabadulni Jonestól a tulajdonosi körben. Elméletben ezt meg is tudják tenni.

 

Az NFL “alkotmányában” van egy olyan pont, ami felhatalmazza a komisszárt, hogy kimondja egy tulajdonosról, hogy bűnös a liga és a profi futball jólétének hátrányos befolyásolásában. Ha a komisszár úgy ítéli meg, hogy a szabályban lévő 500 ezer dolláros büntetés nem megfelelő, akkor az NFL Végrehajtó Bizottsága elé terjesztheti az ügyet, aminek megvan a hatalma, hogy bármely tulajdonost arra kényszerítse, hogy eladja a csapatát.

 

 

Persze ez egy elég extrém eset lenne, de jól mutatja a helyzet súlyosságát, hogy néhány tulajdonos már felvetette ezt az opciót is. Jones ugyebár beleszállt előbb Goodellbe, majd a tulajdonosokba is és elég őrültnek tűnik a viselkedése. A legnagyobb ellenérzést a tulajok közt az váltotta ki, hogy úgy hiszik, Jones buzdította a Papa John’s vezérigazgatóját, hogy az NFL-t és a nézettség visszaesését okolja a bevételei csökkenésében.

 

Összességében valószínűtlen, hogy eddig fajul a dolog és tényleg ki tudnák túrni Jerry Jonest a tulajdonosi körből. De még ha el is indítják a folyamatot, az több évet venne igénybe. Az viszont mindenképp sokatmondó, hogy felmerült a dolog és úgy tűnik, hogy ha Jones nem tudja kitúrni Goodellt, akkor attól kell tartania, hogy ő kerül a körön kívülre.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!