Connect with us

Érdekességek

Mark Ingram a csodálatos szezonja ellenére FA lehet

Mark Ingram és a Saints minden várakozást felülmúló szezont teljesít. A running back jelenleg negyedik a futott yardok listáján, 806 yardja mindössze 80 yarddal marad el az éllovas Bell teljesítményétől. Ez a teljesítmény ráadásul azután jön, hogy tavaly élete szezonját zárva 1043 yardot futott, tehát minden valószínűség szerint idén újra megjavítja karrierje legjobbját. Ez mindenki számára jó hír kellene, hogy legyen, de mégsem az.

 

 

Mark Ingram szerződése ugyanis tartalmaz egy egészen fura záradékot. Ugyanis amennyiben Mark Ingram első csapatos All-Pro lesz, akkor Ingram jelenleg 2018 végéig hatályban lévő szerződése semmissé válik. Tehát a Saints annak ellenére nem tarthatná meg alanyi jogon, hogy szerződése még egy évig tartana. Amikor a két fél kötötte a jelenlegi szerződést, akkor ugyanis Ingram még messze volt ettől a teljesítménytől, így a csapat bátran bólinthatott rá erre a záradékra.

 

Ingram sosem volt egy rossz futó, de az igazán elit running backek teljesítményétől távol volt. Idén viszont reális cél lehet számára az első csapatos All-Pro tagság és ezáltal szétleshet a piacon, hogy mi a valódi értéke. Ez több pedig több érdekes kérdést is felvet. Egyrészt érdekes lenne, hogy a Saints hajlandó lenne-e megfizetni újra, főleg, hogy Kamara rookie of the year teljesítményt nyújt mellette. A másik érdekes kérdés az lenne, hogy ha a Saints nem fizeti meg a futót, akkor ki az, aki igen. Ingram ugyan tényleg kiváló teljesítményt nyújt, de már nem fiatal és ahogy fentebb említettem, inkább egy közepes futó volt eddig. A harmadik kérdés pedig az, hogy Ingram mit szeretne valójában. Magasabb fizetést nyilván, de a vele járó bizonytalanságot már nem biztos, hogy annyira.

 

Így az az érdekes szituáció állhat elő, hogy se a csapatnak, se a játékosnak nem annyira érdeke, hogy All-Pro legyen. Véletlen lenne tehát, hogy a Rams ellen az idei legkevesebb snapjét a leggyengébb teljesítménnyel honorálta?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!