Connect with us

Hír

Megjárta a poklot, most visszatérhet az élők közé Dion Jordan

Talán még a rutinos NFL rajongók is elfelejtették Dion Jordan létezését, aki a 2013-as draft 3. pickjével került a Miami Dolphinshoz. A tehetséges pass rusher megjárta a poklot, idén azonban a Seattle Seahawks adott neki egy esélyt, csütörtökön pedig akár pályára is léphet – 2014 óta először.

 

 

Jordan pályafutása nehezen, vagy talán sosem indult be. Hiába volt 1/3-as a drafton, rookie szezonjában ugyan mind a 16 meccsen ott volt a pályán, de egy meccsen sem kezdett, összesen pedig két sacket szerezett az ellenfél irányítóján. Ez 2014-ben sem változott drasztikusan, ott mindössze egyszer tudta magát beverekedni a kezdőbe, összesen egy sacket szerzett abban az idényben. De mint kiderült, nem ez volt a legsúlyosabb csapás az életében, innentől ugyanis a pokol bugyrai vártak rá, részben a saját tettei, részben a sors akarata miatt.

 

Alapból négy meccses eltiltással kezdte az évet, hiszen lebukott tiltott szerek használata miatt, de ezt még szeptemberben megfejelte plusz két meccsel droghasználat miatt. Ez már alapból megbélyegezte a csapaton belül, de a nagyja csak 2015-ben kezdődött. Miután egy áprilisi teszten harmadjára is lebukott az ilyenkor szokásos teszteken teljesítménynővelő használata miatt, a liga a teljes 2015-ös szezonra elmeszelte. Csakhogy a lebukás nem szó szerint értendő: Jordan tesztje ugyanis nem volt pozitív, viszont elismerték, hogy a vizeletét hígították, ami ugyanúgy szabályszegésnek számított, és mivel már volt ehhez hasonló előzménye korábban, az eltiltást meghagyták.

 

15 hónap után a liga visszaadta a játékengedélyét, így készülhetett a 2016-os szezonra, csakhogy olyan súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt a teljes 2016-os szezont is kihagyta, valamint a 2017-es fizikai teszteken sem tudott átmenni a Dolphinsban, így kivágták őt. A Seahawks azonban még a draft előtt leigazolta, noha teljesen megváltozott. A sok kihagyás miatt majdnem 30 fontot (~13,6 kg) szedett fel a Combine-on mért súlyához képest, illetve a kondija sem volt megfelelő, egészen mostanáig.

 

 

A Seahawks ugyanis komoly pass rusher hiányban szenved, hiszen Cliff Avrillre nem számíthatnak már idén, és a rotációban használt (szintén első körös bust) Marcus Smith még az Agyrázkódás Protokollban van. Ráadásul a csapat csütörtök esti rangadót játszik, így lépniük kellett: aktiválták Jordant, aki akár pályára is léphet a Cardinals ellen. Pete Carroll elismerően nyilatkozott játékosáról.

 

Ennyi pokolian nehéz év és megannyi csalódás után sok játékos már feladta volna. Jordan azonban nem ilyen. Olyan versenyszellem dúl benne, ami nem hagyta őt kikopni a ligából, és olyan tüzet láttam benne az árpilisi tárgyalásunk során, amit minden játékosban keresek. Amióta itt van, minden edzésen 110%-ot nyújtott, a csapattársakkal is megszerettette magát. Rászolgált arra, hogy visszatérjen.

– mondta Carroll.

 

Hogy vajon tényleg pályára lép-e, az majd a mérkőzésen kiderül, de ez a remény már három éve nem volt olyan közel Jordan számára mint most.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!