Connect with us

Érdekességek

Megtaláltuk a TNF egyik legszórakoztatóbb párharcát!

Az oly sokat szidott csütörtök esti rangadó ezúttal egy nagyon jó párosítást hozott, rengeteg tétje van a mérkőzésnek, mindkét csapat ezerrel hajt a playoffra. Ennek megfelelően, mi magas színvonalú és izgalmas mérkőzést várunk, ahol a szerkesztőség java a Steelers győzelmére tippelt, de ilyenkor szokott leginkább borulni a papírforma és az általunk underdognak vélt csapat jön ki győztesen az ütközetből. A hatalmas tét és az izgalmas párosítás között számos érdekes matchupot fedezhetünk fel, ezek közül most egy igazán pikánsat emelnék ki.

A 2017-es draftig kell visszaugrani a kiválasztott matchup szereplőihez, amikor is a USC Egyetem két legnagyobb sztárja, Adoree’ Jackson és Juju Smith-Schuster is abban reménykedett, hogy minél előkelőbb helyen hallhatja majd a nevét. Nos, igazán csak Jackson örülhetett, hiszen őt a 18. helyen a Titans választotta ki, míg Juju csak a 62. helyen kelt el, ugyanakkor egy elég jó helyre került, ahol igazán magas szintű elkapójáték jellemzi a támadósort.

A két fiatal helyzete egyáltalán nem volt egyszerű, Adoree’-nak egyből a gyenge secondaryvel rendelkező Titans kezdőjében kellett bizonyítani, míg Jujunak egy halom receiver (Bryant, DHB, Rogers, Hunter) lenyomása volt a feladata, hogy a Antonio Brown mellé férhessen. A munkát mindketten megoldották, Jackson stabilan dolgozik a defensive backek sorában, és Smith-Schuster is rácáfolt a kétkedőkre, egyre nagyobb szerepet tölt be a támadók között. A két egykori USC sztár most pedig egymással fog farkasszemet nézni, már ha a dolgok is – számunkra – szerencsésen alakulnak.

Kezdjük a támadóval, aki a liga jelenlegi egyik legjobb (és legszórakoztatóbb) slot elkapója, a pálya közepéről indulva nem egy védelmet hozott már meglehetősen kellemetlen helyzetbe. A slotból indulva eddig 16 elkapásból 368 yardot és 3 TD-t ragasztott fel a statisztikai lapokra, mellyel NFL szinten az élmezőnyben tanyázik. Ami pedig még inkább növeli az értékét, hogy dropot még nem jegyzett abban a 22 esetben, amikor Big Ben célba vette őt. A szezon második felére formába lendülő és egyre nagyobb szerephez jutó elkapó tehát éles fegyver a slotból indulva, nagyon jól kell megválasztania a Titansnek, kit állít fel rá.

Itt jöhet szóba Jackson, aki ugyan nem egy slot specialista, inkább a széleken szerepeltették eddig, ahol azért annyira nem sikerült megégetni őt, 356 coverage snapje során csak 338 yardot engedélyezett, ami átlagosan 0,95 egységgel egyezik meg. Ez az újoncok között egy igazán szép arány, de az összes cornert tekitnve (aki a játékok legalább 75%-án a pályán voltak) is az előkelő 12. helyet birtokolja ezzel a teljesítménnyel. Ha slotban elért teljesítményét nézzük, akkor nincs nagy mintánk, csupán 29 snapje volt ebből a pozícióból indulva, de azok során is csak 18 yardot (0,55 yard snapenként) engedélyezett. Látva ezeket a számokat, bőven elbír nagyobb munkaterhelést is ezen a poszton, főleg akkor, ha olyan komfortosan érzi magát, mint a Bengals ellen. Ugyanis az előző fordulóban produkálta a szezonja eddig legjobb meccsét, ahol Brandon LaFellen egészen szép védekezéseket mutatott be.

Ha tehát a csillagok is szerencsésen állnak majd, illetve Todd Haley és Dick Lebeau is úgy akarja, akkor egy igazán pikáns és szórakoztató matchup jöhet létre Juju és Adoree’ között, melyet minden bizonnyal az összes USC Trojans fan előszeretettel fog fürkészni. Reménykedjünk benne, hogy jó pár alkalmunk lesz megnézni, mire mennek egymással.

 

(A statisztikákért köszönet a Pro Football Focusnak.)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!