Connect with us

Érdekességek

Michael Thomas szinte még fokozta is csodálatos első szezonját

A tavalyi évben Michael Thomas derült égből villámcsapásként robbant be a legjobb elkapók közé. Nem azért, mert nagyon lenéztük volna a tehetséges elkapót, de nála nagyobb nevek is kerültek ki a classból. A Saints a második körben szerezte meg, de bőven első körös tehetség. Első évében rögtön Brees kedvenc célpontja lett és nem szégyellte a csapat tömni labdával.

 

 

A második idényben pedig ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták, azaz Brees átlagban majdnem nyolcszor veszi célba mérkőzésenként. A 78 targetje idén a hatodik legtöbb, és ha így haladnak akkor könnyedén meglépik a tavalyi 119 targetet. Ebből a 119 alkalomból egyébként 92 elkapás született, ami egy elég jó arány és nagyjából ezt idén is tudják tartani, mert jelenleg 59-el áll Thomas. A két (másfél) év alatt összeszedett 151 elkapással pedig ő lett a harmadik játékos, aki az első 24 mérkőzésén legalább 150 elkapással büszkélkedhet. Előtte Odell Beckham és Anquan Boldin volt képes erre.

 

Ami tavalyhoz képest valamelyest változott, az az elkapásonkénti yardmennyiség, ez ugyanis másfél yardot visszaesett, ami nem vészes, de látszik, hogy inkább Ted Ginn lett Brees hosszú célpontja. Ennél nagyobb visszaesés tapasztalható a TD-k számában, ugyanis mindössze kettő van Thomasnak, tavaly kilenccel zárta az évet. Nagyon kell iparkodnia, hogy ez a szám idén is meglegyen. Szintén érdemes kiemelné, hogy nagyon jó a drop rate-je Thomasnak, ugyanis a Pro Football Focus statisztikája szerint mindössze kettő labdát ejtett el, aminél csak Antonio Brown és Doug Baldwin jobb azok közül, akiket legalább 70-szer vett célba az irányítójuk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!