Connect with us

Érdekességek

Milyen lesz az idei draft class?

A tavalyi draft class elég jóra és mélyre is sikeredett, főleg a 2-3. körös tehetségekben volt igazán kiemelkedő, posztokra bontva pedig a cornerback, a tight end, a pass rusher és a safety volt kifejezetten erős. És hogy néz ki az idei class? Hát, nem valami fényesen.

 

Megmondom őszintén, nálam az adott évi draftra való kemény felkészülés csak februárban kezdődik, a szezonban viszonylag felületesen van csak energiám és időm erre és meccsvideók nézése helyett ilyenkor még csak az olvasgatásban merül ki a tájékozódásom. Úgyhogy az idei felhozatalról még nem lenne elég hiteles a véleményem, így támaszkodom olyanokra, mint például Matt Miller, aki hosszabban írt a benyomásairól az idei classról.

 

A 2018-as felhozatal nem néz ki valami jól. Valószínűleg a legrosszabb class lesz az utóbbi évtizedben a 2013-ast kivéve. A legnagyobb tehetségekben (top10) nem rossz, de nem is kiemelkedő a jövőre újoncként a ligába kerülők névsora. Ráadásul a legjobb öt játékosból kettő olyan poszton játszik, amik nem annyira értékesek. Ők Saquon Barkley, a Penn State futója és Quenton Nelson, a Notre Dame guardja.

 

A top10 után a következő szint sem tűnik igazán jónak, pedig erre építenének a csapatok alapvetően, az első-második körös pickekre. A középső körös pickeknél is sokszor találni biztos kezdőket egy jó classban, de idén nem. Nem mély egyáltalán az idei felhozatal, főleg a tavalyi után. Az elkapók, támadófalemberek, a pass rusherek és a cornerek közt sem találunk sok jó játékost. A hátsó körökben tűnik az eddigiekhez képest a legjobbnak a class, ahol általában az NFL minimumhoz képest kisebb, lassabb játékosok vannak, a problémás karakterűek vagy sérüléssel bajlódóak.

 

 

Az irányítófelhozatal természetesen mindig kiemelt figyelmet kap, ez pedig nagyon érdekes lesz idén. Akár 5-6 is elkelhet az első körben, de mindenki körül ott vannak a kérdőjelek. Nem lesznek akkora tehetségek, mint a Winston-Mariota páros, de még csak a Goff-Wentz duót sem érik el – hangsúlyozom, prospectként, nem az NFL-ben látottakat tekintve. A névsor valahogy így néz ki a tetején: Josh Rosen, Sam Darnod, Josh Allen, Baker Mayfield, Lamar Jackson. Senki sem tűnik kihagyhatatlannak, mindenkiben sok hibát találunk.

 

 

Idén tehát annyira nem jó, ha sok magas picked van (helló, Cleveland). Nincs nagy különbség az ötödik és a huszadik játékos között, legalábbis Matt Miller és az általa megkérdezett csapatoknál foglalkozó játékosmegfigyelők szerint. Szóval idén kiváltképpen szükség van kiváló játékosmegfigyelőkre és ehhez értő general managerre, hogy megtalálja azokat a játékosokat a zavarosban, akik használhatóak lesznek hosszú távon is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!