Connect with us

Érdekességek

Na, melyik a liga legjobb formában lévő csoportja?

Van pár csapat, amelyik nagyon hasít idén. Ilyen a Vikings, az Eagles, a Patriots, a Steelers vagy a Saints is, azonban egy kivételével egyiknek sincs igazán jó formában lévő csoportja. Ez az egy pedig – végignézve a csapatok erősségén – nem meglepő módon az NFC South, ahol mind a négy csapat legalább két meccses győzelmi sorozatban van (ráadásul ez az egyetlen csoport, ahol mind a négy csapat győzött az utolsó meccsén).

 

A csoportelső Saints már nyolc kör óta nem talált legyőzőre, így 0-2-es kezdés után (az is a Vikings és a Patriots ellen) egy igen impresszív 8-2-vel állnak. A harmadik héten legyőzték a csoportrivális Pantherst, majd jött a Dolphins és a bye week. A pihenőhét után lenyomták a maradék három NFC North csapatot – Packers, Lions, Bears –, simán kiütötték a Billst és a Bucst, a múlt héten pedig 15 pontos hátrányból fordítva győzték le a Washington Redskinst.

 

A 7-3-as Panthers nincs ilyen jó sorozatban, de az egymás után szerzett három győzelmükre azért nem kell panaszkodni. Főleg, hogy két W csoportrivális ellen jött (Bucs, Falcons), illetve odacsaptak egyet a Dolphinsnak is, a héten pedig pihentek.

 

A Falcons és a Bucs is két meccses győzelmi sorozatban van. Előbbi két nagy skalpot, a Cowboysét és a Seahawksét gyűjtötte be (6-4), ezzel nagyon kényelmes pozícióba helyezve magukat (a közvetlen riválisaikat megverték, a konferencián belüli mérlegük is szinte tökéletes, nagyon jó helyzetben vannak a PO-t illetően). A Bucs pedig azóta hasít, mióta Jameis Winston megsérült. Ryan Fitzpatrick ráadásul egy ötmeccses negatív sorozatot szakított meg, ami akkor is elég menő, ha a két legyőzött csapat a Jets és a Dolphins volt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!