Connect with us

Érdekességek

Nem tenne jót a játékosok pénztárcájának a TNF eltörlése

Nagyon sok játékos lobbizik azért, hogy töröljék el a csütörtök esti rangadókat, hiszen veszélyezteti a játékosok testi épségét, egyszerűen nem tudnak regenerálódni négy nap alatt. Sherman híres “fosfesztivál” nyilatkozatát nem kell már bemutatni senkinek, de majdnem minden héten panaszkodik valaki – nem is alaptalanul.

 

Azt mondjuk valószínűleg nem veszik számításba, hogy ha nem lennének csütörtökön meccsek, akkor a pénztárcájuk sem lenne olyan vastag. Az NFL ugyanis évente $450 milliót keres jelenleg a közvetítési jogokból, amit ugyebár szétosztanak a játékosok között. Ez a $450 millió a 32 csapatra leosztva nagyjából $7 milliót jelent, ennyivel csökkenne a fizetési sapka a csapatok számára, amit ha játékosokra leosztunk, akkor nagyjából $132 ezret kapunk. Tehát 132 ezer dollárt bukna egy átlag NFL-játékos, ha nem lennének csütörtök esti meccsek. Persze ezt arányosíthatnánk az egyes játékosokra, tehát a nagyobb nevek nyilván ennél sokkal többet vesztenének a fizetésükből.

 

 

Ugyan az NFL tévés szerződései vasárnapokra 2022-ig tartanak még (a hétfő esti meccseké 2021-ig), a csütörtök esti meccsekre az NBC-nek és a CBS-nek is lejár a szerződése, ők ketten közösen adták ki ezt a 900 millió dollárt. A nézettségi adatok pedig csökkennek, így semmi garancia nincs arra, hogy megújítják a szerződést (és hogy utána bármelyik másik csatorna meg szeretné venni a jogokat). Ez akár azt is jelenthetné, hogy nem lesznek csütörtöki meccsek, de az NFL Network persze még így is adhatná a találkozókat, amivel nem tűnne el a csütörtöki meccs, de legalább kevesebb bevételhez is jutna a liga.

 

Érdekes lesz figyelni, hogyan alakulnak a dolgok a közvetítési jogok és a csütörtök esti meccsek körül, de az biztos, hogy nem a játékosok akarata fog érvényesülni. De még az is lehet, hogy nem is az NFL akarata, amennyiben senki sem lesz hajlandó nagy összegeket fizetni a meccsek közvetítéséért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!