Connect with us

Összefoglaló

Newtonék nevetve kapták szét a borzasztó Dolphinst

A Miami Dolphins tavaly egy igen pofás kis csapat volt jó futójátékkal és védelemmel, míg a Panthers elég jó volt minden téren, de azért nem eléggé. Most ott tartunk, hogy a Panthers lassan visszatér a Super Bowl formájához, ami számukra nyilván jó, de a Dolphins valami irdatlan nagy homály. A Panthers nagyon simán győzött otthon a hétvége zárómeccsén (45-21).

 

Nem csak Cutler a hibás

 

Jay Cutler tüzet jött oltani és az utóbbi időben egyre jobban játszott. A Panthers ellen speciel nem, volt pár nagyon csúnyán túldobott labdája és egy interceptiönje is (meg vagy 2-3 olyan dobása, ami INT-t ért), de összességében egészen tűrhetően vezette az offense-t. Pedig nem volt könnyű dolga, mert hiába nem engedett sacket a támadófal, az leginkább annak volt köszönhető, hogy ilyenkor inkább eldobta a labdát. A nyomás folyamatos volt rajta, cserébe pedig a futójáték sem működött: ha levesszük Kenyan Drake 66 yardos futását, akkor a csapat 16 futásból 35 yardot szerzett. De még így is többé kevésbe vállalható volt az offense – még a harmadik kísérleteket is 58 százalékosan kivitelezték, a nagyobb probléma a védelemmel volt.

 

A Dolphins védelme egyetlen sacket sem szerzett, de még csak nyomást sem tudtak gyakorolni Newtonra. Ugyanakkor engedtek 294 futott yardot, ami nevetséges, főleg attól a Pantherstől, ami egészen idáig kb csak hátrafelé haladt futójátékokkal. Persze passz ellen is teljesen fogalmatlan volt az egység, hisz Cam Newton 4 TD-t passzolt ki nagyon lazán, illetve még futott is mellé 95-öt, tehát a Panthers offense azt csinált, amit csak akart. Eközben pedig a védelem szinte hibátlan volt, a speciális egység szintén remek teljesítményt nyújtott, a Panthers igazi PO-csapatként mosta le a Dolphinst.

 

Értékelés

 

A mérkőzés legjobbja: Christian McCaffrey, RB, 50 Total yard, 2 TD

 

Nem egy Newtoni számok, de a száraz statisztikák nagyon nem mutatják meg, mennyire is jó volt az újonc futó. Egyrészt futóként és elkapóként is kiváló volt, mindkét módon szerzett 1-1 TD-t, szinte lehetetlen volt megállítani vagy földre vinni. Ráadásul blokkolásban is kiválóan teljesített, akár Newtont kellett megvédenie, akár a csapattársainak kellett blokkolnia.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Matt Burke, DC, Dolpihns

 

Az egész védelmet ide írhattam volna egyesével, de a linebackeredzőből lett védőkoordinátorra egyszerűen nincsenek szavak. Vance Joseph sem volt hibátlan, de Burke mellett még ő is Wade Phillipsnek tűnik, 548 benyelt yardot nem lehet 1-1 védő nyakába varrni. Gase nemrég azt mondta, hogy az offense egy vicc, de a védelem is az.

 

A mérkőzés pozitív csalódása: Jonathan Stewart, RB, 17 futás, 110 yard

 

Stewartnak borzalmas idénye van eddig, karrierje legrosszabb szezonja elé néz, ha így fogja folytatni. A Falcons elleni múlt heti rangadón például két fumble-t is vétett, azon sem lettem volna meglepve, ha labdát sem kap a Dolphins ellen, ehhez képest 6,5 yardos átlaggal futott és nem volt kimondottan nagy játéka. Stabilan volt jó és kiegyensúlyozott, és bár még mindig ő kapta a legtöbb labdát, Cameron Artis-Payne és McCaffrey egyre több szerepet kap.

 

A legnagyobb csalódás: Jay Cutler, QB, 213 yard, 2 TD, 1 INT

 

Nem Cutlert tartom a fő bűnösnek, de tény, hogy sokaknak komoly csalódást okozhatott az utóbbi két meccsen mutatott játékához képest. Sok nagyon pontatlan és INT-esélyes labdája volt, ráadásul valamiért nagyon taszította a baloldal. Legalább három dobására emlékszem, amikor a teljesen üres elkapót 2-3 méterrel túldobta, ezzel first downt vagy akár TD-t is elszúrva. Ez a PFF-nek is feltűnt, a számításaik szerint a baloldalra csak három jó passza volt a 11-ből, 33 yardért és egy INT-ért (bár ez utóbbiért Luke Kuechly zsenialitását illeti a dicséret), ami egy kemény 1,7-es passer ratinghez volt elég.

 

Összegzés

 

A Panthers a győzelmével 7-3-mal áll és tapad a New Orleans Saintsre. A sorsolása viszont elég kemény, mert bár a Jets, a Bucs és a Rodgers nélküli Packers (már ha tényleg nem jön vissza), elvileg simán hozható, a Saints és a Falcons (idegenben) és a Vikings nem lesz egyszerű. A 10-6 még így is a minimumnak tűnik, elég jó esélyeik vannak legalább egy Wild Card helyre.

 

A Dolphins helyzete sem reménytelen, még mindig reális esélyük lehetne a PO-ra, csakhogy az utóbbi három meccsüket elveszítették, ráadásul a sorsolásuk is brutális. A Bucs, és talán a Broncos még meglehet, de a két Patriots, két Bills és Chiefs elleni meccseken nem feltétlenül ők lesznek az esélyesek.

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások