Connect with us

Going Deep

Ők a legjobbak féltávnál – All-Pro-lista

Eltelt kilenc hét, azaz féltávnál vagyunk, ideje összerakni a félszezon legjobb támadósorát és védelmét. 11 szerkesztő szavazott az általa All-Prónak tartott játékosokra, a konszenzus lista alapján raktam össze a Fűzővel Kifelé! All-Pro csapatát!

 

Offense

 

QB: Alex Smith, Kansas City Chiefs (69,6 %-os pontosság, 2444 yard, 18 TD, 1 INT, 113-as passer rating)

 

Smith 6-4 arányban győzött Tom Bradyvel szemben, illetve katonadanitól még kapott egy szavazatot Carson Wentz. Smith inkább a szezon első pár meccsén mutatott teljesítménye alapján szolgált rá az elismerésre, az utóbbi időben nem csak ő, de a Chiefs is kicsit megtorpant. Azonban még így is simán top5-ös QB idén, a passzpontosságánál csak Drew Breesé és Josh McCowné jobb, jelenleg (egy meccsel többet játszva) 2. passzolt yardokban, harmadik passzolt TD-kben, illetve az övé a legjobb TD/INT arány és övé a legmagasabb passer rating a ligában.

 

 

RB: Kareem Hunt, Kansas City Chiefs (800 yard, 5,2-es átlag, 4 TD)

 

Hunt még mindig vezeti a ligát futott yardokban, bár az utóbbi időben Smith-hez hasonlóan az ő teljesítménye is visszaesett a kirívóan jóról a sima jóra. Egyébként érdemes megjegyezni, hogy úgy vezeti a ligát yardokban, hogy meccsenként 7-szer kevesebbszer fut, mint Bell vagy Elliott, miközben elkapások terén bőven jobb és egy százast ver utóbbi kettőre. 6-4-4 arányban őt láttuk a legjobb futónak idén, valamintegy szavazatot kapott még Todd Gurley és Leonard Fournette.

 

WR1: Antonio Brown, Pittsburgh Steelers (835 yard, 3 TD)

WR2: Adam Thielen, Minnesota Vikings (627 yard, 1 TD)

 

Brown kilenc, Thielen hét szerkesztőnél került be a legjobbak közé. Előbbi teljesen érthető, ő az egyetlen a ligában, aki meccsenként 100+ yardot (104,4) átlagol, a jelenlegi legjobb elkapó a mezőnyben kérdés nélkül. Thielen népszerűsége már kicsit meglepőbb, mert bár tényleg remekül játszik, a statisztikái nem kiemelkedőek. Mondjuk még így is top5 elkapó, és talán a legkonzisztensebb is, egyértelműen jobb pick, mint mondjuk Julio Jones vagy TY Hilton, akik szép statisztikáik ellenére egyetlen szavazatot sem kaptak tőlünk (ellenben mondjuk AJ Greennel).

 

 

TE: Travis Kelce, Kansas City Chiefs (629 yard, 5 TD)

 

Rob Gronkowski zseniális még mindig, Zach Ertz élete szezonján van túl eddig, de egyértelműen Kelce az idei év legjobb TE-je (8 szavazat). Az 5. legtöbb yarddal rendelkezik a ligában TE-ként, futásblokkolásban is javult, nem volt még elvesztett labdája, egyszerűen hibátlan idén.

 

Flex: De’Andre Hopkins, Houston Texans (692 yard, 8 TD)

 

Hopkins csak négy szavazatot kapott, így holtversenyben volt Ertz-cel, Elliottal és Bellel, és bár mindhárom mellett lehet érvelni, nálam Nuk nyert. Egyrészt azért, mert Hunt mellé nem kell még egy domináns futó, ha tényleg ki akarnám állítani ezt a csapatot, másrészt viszont a liga legtöbb TD-jét szerző játékosát vétek lenne kihagyni.

 

OLine: Joe Thomas (Browns) – Andre Norwell (Panthers) – Jason Kelce (Eagles) – Zack Martin (Cowboys) – Lane Johnson (Eagles)

 

A támadófalban Thomas, Martin és Jonhson helye megkérdőjelezhetetlen volt, a liga legjobbjai közé tartoznak jelenleg a posztjukon. LG téren viszont holtverseny alakult ki Norwell és David DeCastro között, mindkettő remekül játszik, de mivel posztját tekintve Norwell valóban LG, így ő rá esett a választás. Center poszton pedig négyes holtverseny volt David Andrews, Alex Mack, Rodney Hudson és Jason Kelce között. Én azért választottam Kelce-t, mert bár passzblokkolásban nem annyira jó, mint mondjuk Hudson, de összességében az ő feljavulása kellett ahhoz, hogy ennyire összeálljon az Eagles támadófal.

 

Defense

 

DE1: Calais Campbell, Jacksonville Jaguars (34 tackle, 11 sack, 2 fumble)

DE2: DeMarcus Lawrence, Dallas Cowboys (31 tackle, 10,5 sack, 3 kiharcolt fumble, 2 összegyűjtött fumble)

 

Pass rusher terén nagyon nagy a választék. Simán ki lehetne emelni Von Millert, Melvin Ingramet, Joey Bosát (1 szavazat), Brandon Grahamet (1 szavazat), Everson Griffent (2 szavazat) vagy Cameron Jordant (3 szavazat) is, mindegyikük elit formában és zseniálisan játszik. Nem mintha a két jelenlegi sack leaderre panaszkodni kellene, már csak azért sem, mert mindketten képesek extrát hozzáadni a védelemhez. Campbellel nem csak egy elit pass rushert szerzett a Jags, hanem győztes mentalitást, ami nagyon kellett már oda, míg Lawrence teljesítménye elengedhetetlen ahhoz, hogy a sok sérüléssel és a tehetségek hiányával küszködő Cowboys védelem továbbra is erőn felül teljesítsen. Az sem lenne meglepő, ha év végén, a hivatalos szavazáson is ők lennének a kitüntetettek.

 

DT1: Aaron Donald, Los Angeles Rams (19 tackle, 4 sack, 2 kiharcolt fumble, 1 összeszedett fumble)

DT2: Geno Atkins, Cincinnati Bengals (27 tackle, 5 sack)

 

Úgy néz ki, a szerkesztők a pass rushereket (és az alulméretezetteket) szeretik DT poszton is, ugyanis a liga két messze legjobb pass rusher DT-jét szavaztuk meg, ráadásul más játékos nem is kapott szavazatot. A teljesítményük önmagáért beszél, bár azt azért tegyük hozzá, hogy Ndamukong Suh, Damon Harrison, Linval Joseph vagy épp Kawann Short teljesítményére sem lehet panasz, mellettük is simán lehetne érvelni.

 

LB1: Bobby Wagner, Seattle Seahawks (72 tackla, 1,5 sack, 1 safety, 1 INT, 6 leütött labda, 1 TD)

LB2: Telvin Smith, Jacksonville Jaguars (6 tackle, 1 sack, 2 INT, 1 fumble, 6 leütött labda, 1 TD)

 

Linebackerből is akad bőven jó, Lavonte David (2 szavazat), CJ Mosley (1 szavazat), Luke Kuechly (1 szavazat), Ryan Shazier (4 szavazat) is zseniális, csak hogy azokat említsem, akik kaptak tőlünk szavazatokat. Azonban Wagner jelenleg (hála részben Kuechly sérülékenységének) talán a liga legjobb LB-je, Telvin Smith pedig nem véletlenül lett a legjobban fizetett a posztján. Ráadásul tökéletesen kiegészítik egymást, hisz míg Wagner mellett nem lehet elkapni a labdát, addig Smith futás ellen hibátlan.

 

CB1: Jalen Ramsey, Jacksonville Jaguars (26 tackle, 13 leütött passz, 2 INT)

CB2: Marshon Lattimore, New Orleans Saints (31 tackle, 10 leütött passz, 2 INT, 1 TD)

 

Ramsey egyelőre tökéletesen hozza azt, amiért első körben draftolta őt a Jaguars. Kevesebb mint a targetjei feléből engedett csak eddig elkapást, nem kapott még róla TD-t a csapata, ráadásul mindössze 42-es passer ratingje van irányítóknak, ha őt célozzák. Az újonc Lattimore gyakorlatilag ugyanezt tudja, annyi különbséggel, hogy neki van már egy pick6-e, illetve ő csak 37,4-es passer ratinget engedélyez. Rajtuk kívül csak Jimmy Smith (3) és AJ Bouye (2) kapott egynél több szavazatot.

 

S1: Harrison Smith, Minnesota Vikings (43 tackle, 1,5 sack, 9 leütött passz, 3 INT)

S2: Micah Hyde, Buffalo Bills (35 tackle, 13 leütött passz, 5 INT)

 

Harrison Smith helye nem kérdés, ő minden szerkesztőnél listán volt, ami nem is csoda. Eddig csak futás ellen volt elit, mostanra azonban coverage-ben is feltornázta magát a legmagasabb szintre. Kicsit olyan, mintha Cam Chancellort és Earl Thomast összegyúrták volna, elképesztő a csóka. Hyde egy szavazattal kapott többet, mint Glover Quin (5-4), ami leginkább annak köszönhető, hogy egy zseniális playmaker, az 5 INT-je a második legtöbb a ligában. Ez egyébként különösen a Packersnek lehet fájdalmas, ugyanis Casey Hayward után még egy ballhawk védőt veszítettek két év alatt.

 

DP: Glover Quin, Detroit Lions (41 tackle, 8 leütött passz, 3 INT, 2 kiharcolt fumble, 1 összeszedett fumble, 1 TD)

 

Szerintem Smith mellett Quin az, aki igazán All-Pro szinten játszik safety poszton. Quinről idén nem kapott TD-t a Lions, a turnovereivel kvázi meccseket nyert a csapatnak, ráadásul aki látta most a Packers elleni teljesítményét, az az olvasási és futás elleni kvalitásait sem kérdőjelezheti meg. Messze csapata legjobb védője.

 

 

Csapatokra lebontva így néz ki az All Pro:

 

  • Chiefs: 3
  • Jaguars: 3
  • Cowboys: 2
  • Eagles: 2
  • Vikings: 2
  • Browns: 1
  • Lions: 1
  • Bills: 1
  • Saints: 1
  • Panthers: 1
  • Steelers: 1
  • Texans: 1
  • Seahawks: 1
  • Bengals 1
  • Rams 1

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!