Connect with us

Érdekességek

Sosem találod ki, melyik OT védi meg idén legjobban az irányítóját!

Az offensive tackle-ök fő feladata, hogy megvédjék az irányítót a passzsiettetőktől. A játék fejlődése már odáig emelte a posztot, hogy nem csak a vakoldali tackle, de a túloldalon is létfontosságú, hogy egy elit játékosod legyen. Jelenleg pedig egy ilyen játékos végzi legjobban a munkáját a ligában.

 

 

Az elmúlt évek során kialakult egy elit réteg a takcle-ök között, ahová olyan neveket tehettünk, mint Joe Thomas, Andrew Whitworth, Trent Williams, Jason Peters, és még sokáig lehetne sorolni a neveket. Ők nem véletlenül a szűk elit tagjai, hiszen évek óta hozzák a közel ligaelit számokat, ami a fizetésükön, és az esetleges hiányukon is meglátszik, gondolok itt például most az Eaglesre. Idén sem állt feje tetejére a világ, és ezek a nevek ugyanúgy ott vannak a legjobbak között.

 

Jason Peters vagy Taylor Lewan írd és mondd 7 alkalommal engedett mindössze nyomást a saját oldaláról, de Joe Thomas vagy Trent Williams őrizetében is mindössze egyszer tudtak hozzáérni az irányítóhoz, ott sem sack formájában. Ugyanakkor kiugró szezonú játékosokkal mindig találkozunk, akiknek ez vagy egy jó a sok rossz szezon közül, vagy innentől kezdenek felkapaszkodni az elitbe. Hogy végül melyik sors vár a 32 éves Demar Dotsonra, azt nem tudjuk, de jelenleg az ő Jameis Winsonon alkotott őrizete jelenleg a legjobb az NFL-ben.

 

Dotsonnak ugyan ez egy ténylegesen kiugró év, de eddig sem volt rossz játékos, csak az utóbbi három évben sokszor volt sérült. Most azonban makk egészséges, és ez a játékán is meglátszik. Dotson az a játékos, aki a fentebb lévő bekezdés két “klubjának” metszetében található: nem engedett sacket mint Thomas vagy Williams, de mindössze 7-szer engedett nyomást, mint Peters vagy Lewan, ráadásul a bye week ellenére már egy híján 300 passz snapen volt a pályán, ami a már bye weekező csapatok közül a második legtöbb. RT-ként ugyan nem a prémium rusherek jutnak az oldalára, de nincs sokkal könnyebb feladata, mégis remekül helyt áll eddig, és az offense vesszőfutása sem a támadófalon múlik.

 

Gyorsan tegyük hozzá a tűzijátékok begyújtása előtt, hogy ő és a túloldalon Donovan Smith is a top 10 legtöbb segítséget kapja az OT-k közül a ligában a blokkoláshoz, akár elkapótól, futótól, tight endtől vagy guardtól.

 

Az adatok a Pro Football Focus adatbázisából származnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!