Connect with us

Érdekességek

Születőben az új Revis?

A New Orleans Saints védelme már három éve, egészen 2017 harmadik meccséig a nevetség tárgya volt. Utolsók voltak engedett passzolt yardokban, az utolsó háromban voltak engedett pontokban és szerzett sackekben is ligautolsó közeli számokat hoztak. Idén viszont beindult a henger és a Saints defense-e az egyik legjobb a ligában. Ez többek között annak köszönhető, hogy a draftról szerzett újoncok és a szabadügynökpiacról szerződtetett veteránok jól kiegészítik egymást. Különösen jól játszik Lattimore, aki a jövő shutdown cornerbackje lehet.

 

 

Természetesen nem Lattimore oldotta meg egyszemélyben a Saints gondjait de nagyon sokat tett azért, hogy megszilárduljon a védelem. Lazán rá lehet bízni az ellenfelek elsőszámú elkapóit mert nagyon jól teljesít a legnagyobbak ellen is. A ProFootballFocus statisztikái szerint 38-szor vették célba, amiből 20 elkapás született, de ebből a 20 elkapásból mindössze 213 yard. Ennél is félelmetesebb, hogy az irányítók 47.4-es irányítómutatóval dobálnak rá, ami a harmadik legjobb a ligában. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy még nem engedélyezett touchdownt, de már két interceptiont is lehúzott.

 

Nem szabad az mellett sem elmenni, hogy a passzvédekezés mellett a futás ellen is jól végzi a dolgát és a haloványabb Saints linebacker sort ezzel nagyban kisegíti. Nincs még elrontott szerelése, pedig 163 futás snapet töltött a pályán és összesen 11 tackle-t csinált. Hatalmas stabilitást adott a Saints védelmének és korához képest éretten viseli a szópárbajokat is. Kalandja akkor kezdődött mikor a szezonnyitón Diggs már 93 yarddal égette a Szentek védelmét, amikor megkapta a nyakába Lattimore-t. Onnantól kezdve nem volt elkapása. A hőssé válás útja pedig azóta is tart.

 

Összességében ő lehet a Saints és a liga jövőjének egyik meghatározó cornere, aki szabadon elmegy a sztárelkapókkal és fizikálisan, valamint gyorsaságban is felveszi velük a versenyt.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2017-11-21 07:42

Tényleg nagyon komolyra sikerült az idei CB class.. még 3. Körben is kezdők mentek ki.. nyilván még korai ilyet állítani, de hasonlít a helyzet a 14es WR classhoz

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Sestertius
2017-11-21 11:36

Általánosságban elmondható szerintem hogy secondary téren nagyon jó játékosok kerültek az NFL-be a 2017-es drafton. Desmond King az 5. körben lett kiválasztva a Chargers által, John Johnson a harmadik kör végén került a Ramshez, Eddie Jackson a negyedik körben a Bears által. Mind alap emberek lettek.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
2017-11-21 11:40

Tekintve, hogy ennyire mély volt a CB class idén, szerinted nem volt rossz döntés Marlon Humphrey-ra egy első kört áldozni, aki csak 3.számú CB egyelőre a csapatnál?

Sestertius
Sestertius
Reply to  acsdav2
2017-11-21 12:40

egyáltalán nem, Humphrey szerintem a második legjobb R corner idén, intelligens, jó méretek, erő sebesség, igazi lockdown alapanyag, a snapszáma növekszik, szépen építik be, szerintem Carr idén cut lesz (Young is felépül) a Corner aúgy is az egyik legnehezebb poszt egy R-nak

a draftra visszatérve: szerintem nem nagyon volt jó/jobb opció.. egy hátradtrade lett volna a legjobb 5-10 helyet és ott kivinni Humphrey-t, de gondolom senki nem volt a partiban.. így utólag meg pláne azt gondolom, hogy jó döntés volt…
TJ Watt nem volt top 20 prospect.. OJ Howard, Jonathan Allen akik egyértelműen bent maradtak a top15 prospectekből, de OJ Howard nem meggyőző azért (+akkor még nem lehetett tudni Pitta sérüését), Allen meg szerintem nem system fit, ráadásul túltelített a 5tech DE poszt esetleg Ramczyk jöhetett volna szóva (így utólag) posztra
de így számolgatva 6 corner ment ki a 2. körös pickig, ergo a Humphrey volt a 2. CB a boardon akkor egyértelműen jó pick, és be is válik

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
2017-11-21 17:01

1.Wattot miért nem tartottad elég jónak?
2.Nekem OJ-ért fáj a szívem, szerintem ő klasszis TE lesz. Bár szerintem Flaccoval is hasonlóan szenvedne, mint a padlón lévő Winstonnal. Kérdés, hogy mitől lehetne ez az offense legalább közepes?
3. Nekem azért piszkálja egy kicsit a csőröm ez a pick, mert Lattimore mögött szerintem nem volt már igazán különbség a CB-k között. Minden csapatnak meg volt a maga kedvence (Raiders: Conley, Lions:Tabor) a Ravensnek nyilván az Alabama miatt Humphrey.
4.Hanem is Humphrey, de a 2.körben egy nem sokkal rosszabb CB biztosan elérhető lett volna még. Ami miatt kicsit úgy érzem, hogy jobban is választhattak volna az első körben.

Sestertius
Sestertius
Reply to  acsdav2
2017-11-22 08:30

jó volt Watt, de azért ő a combine on robbant be, és első kör közepe azért erős lett volna sztem (pl a szencevő Taco Charlton is magasabban rangsorolt prospect volt)
+ ugye ott bejátszik a Watt név is a hypeba

2. hát igen.. de ha belegondolsz 6 TE volt a rosteren még májusban..
3. nem tudom.. Humphrey kifejezettn intelligens srác és sztem ez nagyon sokat ér, nem csak abban h kissebb eséllyel tiltatja el magát, de a játékhoz is kell ész, sztem ő volt a legjobb, és mivel különösen jó opció nem volt, én jó döntésnek gondolom, neki vannak a legjobb méretei is, Smith-el jövőre azért TOP5 CB páros lehetnek
4. ue.

én egy jó picket sose sajnálok, most h ki lehetett volna húzni 10-15 el hátrébb is.. na bumm igen… de Perriman-t meg nem kellett volna kihúzni 5 körrel később se :D, szóval ilyen nüanszokon nem érdemes agyalni szerintem , örüljünk, hogy beválni látszik:)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x