Connect with us

Beharangozó

TD-gyárosok csatája – Eagles@Cowboys

Az utóbbi hetekben nem feltétlenül volt izgalmas a vasárnap esti mérkőzés párosítása, most viszont egy elképesztően jó meccs elé nézhetünk. Két top5-ös támadósor lép pályára Dallasban két parádésan játszó másodéves irányítóval, ligaelit futójátékkal, elképesztő védelemmel, must win hangulatban. Zeke Elliott eltiltása, Tyron Smith és Sean Lee sérülése miatt az Eagles a favorit, de ne lepődjünk meg, ha épp most húzna elő a kalapból valami emberfelettit a Cowboys (lásd Chiefs ellen behúzott rangadó).

 

 

A Falcons elleni meccsen tökön szúrta magát a Cowboys támadófala,  Adrian Clayborn egymaga hat sacket szerzett, Tyron Smith pedig vélhetően megint nem tud pályára lépni, így Prescott készítheti a Tomit, hogy kiszedje a fűfoltokat a mezéből. A Falcons pass rush és úgy echte a védelem nincs egy szinten az Eaglesével, ami minimum top3-as, de az 1. helye mellett is lehet érvelni. Fletcher Cox egy állat, ráadásul ott van Tim Jernigan is mellette, aki valami félelmeteset játszik futás ellen, nem véletlenül az Eaglesé a liga egyik legjobb futás elleni védelme. Aztán ott van a pass rush, ahol bár Brandon Graham ligaszinten is elit, de Chris Long, Derek Barnett és Vinny Curry is ott van a szeren: mindegyiküknek legalább 25 siettetése van eddig, tehát nemcsak minőségben, de mennyiségben is el van eresztve az Eagles passzsiettetés.

 

A Cowboys támadófalában hiába játszik szokás szerint hibátlanul Zack Martin vagy Travis Frederick, ketten nem tudnak megfogni három elit közeli játékost, plusz a magas szinten játszó kisegítő személyzetet. Rajtuk kívül ugyanis mindenki kuka idén, különösen a csodás tehetségnek tartott La’el Collins, aki nem tudom, hogy fogja megfogni Grahamet. Persze nem hiszem, hogy lesz még egy 8 sackes meccse a Cowboys támadófalának, de itt szinte minden Dak Prescotton fog múlni.

 

 

Fordított helyzetben ez azért másképp néz ki. Bár a Cowboys védelmének is a védőfal az erőssége, sőt a széleken még fel is veszi a versenyt az Eaglesszel a csapat, de középen már vannak hiányosságok, Lee kiesése miatt ez duplán fájhat a csapatnak. A Philly ugyanis nem lesz rest futni Jay Ajayival, meg hát miért is tenné, ha Blounttal is a 4. legtöbb yardot tették meg a földön meccsenként. Ehhez jön hozzá, hogy az Eaglesé a jelenlegi legjobb támadófal a ligában, Demarcus Lawrence-nek Lane Johnsont kellene lenyomnia, hogy hozzáférjen Wentzhez, amiből aligha lesz egy 6 sackes performansz.

 

Az Eagles lazán megteheti, hogy a meccs elején futtatja a labdát, hadd köpje ki a tüdejét a Cowboys védelme, Wentznek pedig csak menedzselnie kell a játékot. Nem mintha a Cowboys védelme olyan nagy labdahalász egység lenne, de egy ilyen meccsen rá lehet menni a tutira.

 

 

A két játékos párharca kicsit hajaz egyébként a Russell Wilson-Colin Kaepernick csörtére(értsd: egyszerre lettek kezdők, egy csoportban, rájátszásba vitték a csapatukat és rendre egymás ellen kellett bizonyítaniuk), remélhetőleg egyikük sem fogja úgy végezni, mint utóbbi. Minden esetre két parádés irányítóról van szó, akik gyakorlatilag ugyanazt hozzák. Wentz eddig 23 TD passzt osztott ki öt INT mellett, és bár Prescottnak csak 16 van (négy INT mellett), ő még lábon is hozzá tud adni ötöt a terméshez, tehát 23-21 az összesített állás. Ami az offense-t illeti, a Cowboys a második legjobban futó csapat 143 yarddal meccsenként, míg az Eagles a negyedik 136 yarddal, bár ők ezt több futásból érték el.

 

Pontok terén az Eagles a második 31,4 egységgel, míg a Cowboys a 8. (25,9), én az Eagles védelem ellenére sem tartok kizártnak egy pontgazdag, kiegyensúlyozott meccset. Sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy az Eagles, aminek eddig minden, de minden összejött, kivételesen kifog egy rosszabb napot, és azok a parádés extra teljesítmények (mint például Angholor vagy a cornerek játéka) elmaradnak, amik eddig repítették a csapatot. A Cowboysnak pedig sokkal nagyobb szüksége van a győzelemre és még nem nagyon láttuk az Eaglest idén kaparni. Most is minden az Eagles mellett szól, általában ilyenkor szokott jönni a pofon, páran közülünk is be merték vállalni a Dallast.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!