Connect with us

Érdekességek

Teljesen felfordult az NFC

Teljesen új arculatot kapott az NFC rájátszás-mezőnye a tavalyihoz képest – legalábbis hogyha most érne véget a szezon. Száz százalékig kicserélődött ugyanis a csoportelsők személye a nemzeti konferenciában.

 

Tavaly ugyebár az Atlanta Falcons, a Green Bay Packers, a Dallas Cowboys és a Seattle Seahawks tudta behúzni a csoportját, ehhez képest jelenleg nem hogy egyik sem áll a divíziója élén, de egyedül a Seahawksnak kellene januárban is játszania – hangsúlyozva, hogy ha most lenne vége az alapszakasznak.

 

 

A négy új csoportelső pedig jelenleg kifejezetten domináns. Az Eagles 8-1-gyel, három meccs előnnyel vezeti az NFC Eastet a Cowboys előtt. A Rams és a Saints 7-2-vel áll, mindketten egy meccs fórban vannak a Seahawks, illetve a Panthers előtt. A Vikings is 7-2-vel vezeti csoportját, két mérkőzés előnyben a Rodgers nélküli Packers, illetve a Browns ellen megszenvedő Lions előtt.

 

Sokat elmond a teljes felfordulásról, hogy egyik csapat sem végzett még csak a második helyen sem a csoportjában a 2016-os szezonban. A Vikings, a Saints és a Rams harmadik helyezett volt egy évvel ezelőtt, az Eagles pedig az NFC East végén kullogott csak. Érdekesség továbbá, hogy jelen állás szerint két csoportrangadót is rendeznének az NFC wild card körében, hiszen a Panthers utazna a Saintshez, a Seahawks pedig a Ramshez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!