Connect with us

Összefoglaló

A Jedi visszatért és leigázta az Első Rendet

Így a Star Wars héten ez a legkézenfekvőbb cím a hétfő esti rangadóra, főleg hogy a Patriotsot egyébként is szokás a gonosz Birodalomnak nevezni – aminek ugyebár utódja az Első Rend az új filmekben -, Jay Cutler pedig igazán Jedi módjára játszott, ahogy tette azt fénykorában a Broncosban. New England Patriots @ Miami Dolphins 20-27

 

Mikor kora reggel felkeltem megnézni a meccset, alig hittem a szememnek. Ha nem tudom a két csapat történetét, akkor biztos, hogy összekevertem volna a csapatokat, hogy melyik a dinasztia és hol játszik a valaha volt legjobb irányító. Na jó, ez talán túlzás, de ezen a meccsen egyértelműen jobb volt a Dolphins, ebben nem is lehet kérdés.

 

A delfinektől három játékost kell leginkább kiemelni: Jay Cutlert, Kenyan Drake-et és Xavien Howardot. Kezdjük a támadókkal. Cutler elképesztő napot fogott ki, az ilyen meccsek miatt tudjuk, hogy miért kapott karrierjében olyan sok pénzt. Aztán persze lehet, hogy jövő héten meg megmutatja, miért volt ilyen sok csapata, de ez most parádés volt a részéről. Könnyedén találta meg elkapóit, ki tudta használni a Patriots gyengeségeit és bemutatott egy olyan szabadulást, ami igazán wentzi volt. A Patriots próbált rá nyomást helyezni, de amikor blitzelt a Pats védelme (21-szer a 41-ből), akkor volt a legjobb Cutler (16/20, 186 yard, 2 TD). Mivel a nyomás nem igazán ért oda hozzá, így semmi értelme nem volt a blitzeknek, csak nagyobb területek tátongtak az amúgy is lyukas secondaryn. Lyukasnak azért lyukas, mert Butler és Gilmore is borzasztó volt, többször is könnyedén égették meg őket a Miami elkapói.

 

 

A második kiemelendő játékos Kenyan Drake, akinek a feltűnése miatt kevésbé hiányzik Jay Ajayi is. Flowers és Branch hiánya meglátszott a hazafiek védelmén, sem középen, sem a szélen nem tudták megállítani a futást. Ráadásul a passzjátékban is kifejezetten hasznos volt és ott is hozta az elkapás utáni yardokat. Összesen 193 yardot hozott össze, ő lett az első Dolphins játékosa Ronnie Brown óta (2007), aki egy meccsen 100+ futott és 75+ elkapott yardot is be tudott dobni a közösbe.

 

A védelem üdvöskéje pedig Xavien Howard, aki egészen elképesztő formában van. Most hatszor vette célba őt Brady, amiből egyetlen egy elkapás sem született, ellenben egy leütött passz és két interception igen. Az utóbbi három meccsen egyébként Howard 2 elkapást engedett 15 targetből, 4 labdaleütés és 4 interception fűződik a nevéhez. Parádé.

 

Térjünk át a Patriotsra. Kezdjük azzal, amit ugyan nagyon ritkán, de most ki kell mondani: Brady nagyon gyenge volt. Ha nem tudnám jobban, azt hinném, hogy öregszik. Többször aluldobta elkapóit, mintha túl gyenge lenne a karja; ebből kiemelkedik Howard második interceptionje, ahol ugyan Howardnak kiváló volt a recovery speedje, de ha az egy tökéletes passz, akkor Cooks talán még mindig fut. Suh taktikája egyébként nagyon bejött, hatszor ütötték meg Bradyt (két sack), de elég sokat volt nyomás alatt, ami valamilyen szinten okozója volt a rossz teljesítménynek.

 

 

A legdurvább az volt, hogy mennyire nem mentek a harmadik kísérletek. Nulla, azaz nulla alkalommal sikerült megoldaniuk ezeket a szituációkat. Volt összesen öt 3-and-out, amiből négy a második félidőben, ez is odavezetett, hogy esélyük sem volt visszajönni a meccsbe. Na meg azt is említsük meg, hogy négy perccel a vége előtt 10 pontos hátrányban biztosan puntolni kell? A meccs végi onside kick is elég viccesre sikeredett, habár ez szerintem épp az a kategória, ahol ha bejön, akkor Belichick ismét zseni és mennybe megy.

 

A Patriotnsak így különösen fontos lesz a jövő heti Steelers elleni rangadó, ugyanis ha kikapnak esetleg, akkor a Jaguars kezében van a pihenőhetük, hiszen ha Bortlesék behúzzák a maradék meccseiket, akkor ők lesznek a második kiemeltek Bradyék előtt. Úgyhogy lehet, hogy első kiemelés vs harmadik kiemelés lesz a kérdés most vasárnap. A Dolphins pedig így bejelentkezhet akár a rájátszásra is, legalábbis ha fenn tudják tartani ezt a játékot a maradék három fordulóra (ráadásul hozható meccsek, Bills, Chiefs, Bills). Nincs a saját kezükben a sorsuk, hiszen egy vereség kell a Ravenstől és kettő a Titanstől – ha jól számolok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!