Connect with us

Érdekességek

A Lionsnek még mindig összejöhet az első kiemelés

Amilyen jól kezdte a Lions a szezont, olyan rosszul folytatta. A védelem kifulladt, a támadófal szétesett, a meccseken már nem az a kérdés, hogy Matt Stafford valahogy be tudja-e húzni, hanem az, hogy egyáltalán életben marad-e (nem nagyon van olyan testrésze, ami ne lenne kisebb-nagyobb mértékben sérült). Ennek ellenére még mindig van némi halvány esély a rájátszásra, és még halványabb az első kiemeltségre is. Ráadásul ehhez csak 23 meccsnek kell pozitívan alakulnia.

 

Nyilván alap, hogy a Lionsnek minden hátra lévő meccset meg kell nyernie, a Vikingsnak pedig az összeset el kell veszítenie. Alighanem már ezzel kiegyeznének a Lions szurkolók (sőt, már azzal is, ha az összes meccset hozná a csapat), hisz ez már garantáltan csoportgyőzelmet jelentene. Azonban menjünk tovább.

 

Van még egy 10-2-es csapat a ligában, tehát az Eaglesnek is minden meccsét el kellene veszítenie. Ezután a Falconsnak meg kellene vernie a Saintst, majd ki kellene kapnia a Bucstól és a Pantherstől, így 9-7-tel ki is esett a képletből. Ezután a Saintsnek minimum el kellene veszítenie még a Bucs elleni meccsét, az pedig már mindegy, hogy nyer vagy veszít-e a Jets ellen (ha nyer, akkor 10-6-os mérlege lesz).

 

A Panthers lenyomásához mindössze annyi kellene, hogy két meccset veszítsen a hátralévő négyből. Mivel a fentiek alapján meg kell vernie a Vikingst és a Falconst, így nyilván ki kell kapnia a Packerstől és a Bucstól. Maradt az NFC West, és mivel a Ramsnek le kell nyomnia az Eaglest, ezért a hátralévő három meccsét (Seahawks, Titans, 49ers) el kell veszítenie. A Seahawks tehát megveri a Ramst, illetve ki kell még kapnia a Cowboys-Cardinals duótól, miközben megveri a Jaguarst.

 

Ezek után az NFC így nézne ki:

 

  1. Lions: 10-6
  2. Eagles: 10-6
  3. Seahawks: 10-6
  4. Saints: 10-6
  5. Vikings: 10-6
  6. Rams: 10-6
  7. Panthers: 10-6

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!