Connect with us

Összefoglaló

Battle of Wounded Knee

Pont annyira volt csata a tegnapi meccs, mint a Wounded Knee-nél történi mészárlás 1890-ben. Amerika Csapata jött, és a minimális ellenállást se tanúsító rézbőrűeket az utolsó kisgyerekig lemészárolta. A Cowboys a 6-6-os mérlegével még versenyben maradt, ha hajszálnyira is, a Redskinsnek pedig sorban négy győzelem is csak 9-7-re lenne elég, ami ugyan az AFC-ben biztos rájátszás lenne, az NFC-ben teljes esélytelenséget jelent.

 

 

A Cowboys nem éledt fel, nem lesz mostantól minden Hawaii, de ígéretes, amit látunk. Ezt most tisztázzuk. A gameplan jobb lett, de kellett hozzá a sok, bődületes hiba a Skins védelmétől, és a porózus Skins-támadófal is. Prescott 22 kísérletből 102 yardot és 2 TD-t dobott, limitálva volt végig, a futást erőltette a csapat, 42 kísérlettel (!). Ez most működött, mert miután 17 pontot letoltak a Washington torkán, lehetett égetni az időt rendesen. A támadófal újra összejátszott, és a tavalyi munka felvillanásait láthattuk – ha Alfred Morris kap mindig 3-4 yardot kontakt előtt, akkor simán ráhúz még 3-4-et önerőből. Dez Bryant nem tért vissza. Túljutott már a karrierje csúcsán, egész egyszerűen nem jelent veszélyt az ellenfél csapatára. A 50/50 labdákon még mindig az egyik legjobb, de a játék egészét nézve nem érzi senki, hogy vele foglalkozni kéne. Amikor a cseresafety egy helyben álldogál, mert nem fél tőle, hogy mélyre megy.

 

 

A Cowboys védelme kicsit mintha feléledt volna viszont. Chidobe Awuzie volt a kezdő baloldali CB, 48 snapen háromszor dobtak rá, nulla darab elkapással. Nagy meccse volt a kommentátorok által kiejthetetlen nevűnek titulált újoncnak. David Irvingnek szintén elképesztő meccse volt, Lawrence-szel együtt szépen lassan a legjobbak közé kerülnek. Ezt a Skins O-line-t lenyomni azért nem nagy dolog, de passzt a csapattársad kezébe ütni elég jónak számít. Látszik a Boyson, hogy ez fejben fog eldőlni. Dak még mindig rettegve ment ki a pályára, de a gatyába rázott gameplan mintha segített volna. Elit futásblokkolással el kell jutni a nyalókáig, aztán 3&1 szituációkban rövidre kell passzoltatni vele, first down, megyünk tovább. Szomorú, hogy három meccs kellett ennek a kitalálásához, de most már talán menni fog.

 

Az Eagles, amikor a Skins nem tudja bebiztosítani nekik a divíziót.

 

Cousins jövőre nagy pénz fog kapni. Simán Top5-8 QB, a vereség nem az ő hibája volt. Talán ha lenne előtte fal, vagy lennének elkapói, akkor működne a dolog. De ennyire megbízhatatlan WR-osztaga kevés másik csapatnak van, egyedül Crowder képes odatenni magát (ehhez képest ő volt az egyik legrosszabb ma), Doctson és Grant teljes homály 90%-ban, aztán néha csinálnak egy nagy játékot. A futójáték nem nagyon létezik, Gruden pedig nagyon konzervatív módon hívja a playeket, nem kapja el jól a ritmust. Az egész gameplan olyannak hat, mintha egy teljesen másik csapatra írta volna. Sok a turnover, buta védelmi hibák kulcshelyzetekben, és nem létező D-fal. Sanszos, hogy a következő fog történni a csapattal: Kirk elmegy nagy pénzért máshová, első körben QB-t húznak, emiatt az offense nem fejlődik, a védelem pedig nem fog tudni ugyanilyen szinten játszani, Gruden pedig távozik 2018 decemberében. Megvolt minden esélye rá, hogy stabil PO-csapatot húzzon fel, de a négy évéből ez háromszor nem ment eddig.

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!