Connect with us

Érdekességek

Brady és a Pro Bowl

Nemrég az NFL nyilvánosságra hozta, hogy egy héttel a Super Bowl előtt kik fognak részt venni a Pro Bowlon. A résztvevők névsorában természetesen most is megtalálható Tom Brady neve, de már most borítékolható, hogy ő nem fog részt venni az All-Star gálán. Brady ugyanis soha nem megy el a Pro Bowlra.

Brady karrierje során az ideit is beleszámolva 13-szor lett jelölve Pro Bowlra, de összesen kétszer jelent csak meg rajta. Az első alkalom, mikor Brady elutazott a Pro Bowlra, 2001-ben, alig egy héttel az első Super Bowl győzelem után esett meg. A második pedig 2004-ben, szintén egy Super Bowl győzelem után. A 2001-es volt Brady első jelölése, a 2004-es pedig a második. Brady tehát az első két jelölés után még elutazott a gálára, utána azonban soha többet. Hogy miért, arra több lehetőség is van.

Az egyik lehetőség, hogy nem szeretne megsérülni egy tét nélküli meccsen. A Pro Bowl alapvetően tényleg nem más, mint egy móka, ahol a játékosok tét nélkül szórakozhatnak, viszont néha sajnos előfordulnak durva sérülések. Legutóbb például a 2015-ös Pro Bowlon, a Bengals TE-je, Tyler Eifert szenvedett olyan súlyos bokasérülést, hogy a következő szezon jelentős részét ki kellett hagynia. Ez után pedig kijelentette, soha többé nem fog Pro Bowlt játszani, mert nem éri meg. Lehet, hogy Brady is így gondolkodik már 2004 óta.

Egy másik lehetőség, hogy Brady azért nem utazik el a gálára, mert nem szeretne több footballt látni egy darabig. Brady maximalizmusát mind jól ismerjük, és tudjuk, hogy mennyire nem szeret veszíteni. Főleg nem playoffban. Néha azonban megesik, és ilyenkor neki időre van szüksége, hogy feldolgozza a vereséget. Ezért egy darabig próbálja kerülni a footballt minden lehetséges formában. 2013-ban például miután kikaptak a Broncostól az AFC döntőn, nem nézte meg élőben a Super Bowlt. És természetesen előtte a Pro Bowlon sem jelent meg. Egyszerűen azért, mert időre volt szüksége, hogy elfogadja a vereséget, és számára ebben egy Pro Bowl csak hátráltatta volna.

Illetve az sem kizárt, hogy Brady a rossz emlékek miatt kerüli a Pro Bowlt. Azon a két meccsen, mikor pályára lépett 6/14 70 yard és 2 INT került a neve mellé. Nem túl szép statisztika, főleg egy-egy Super Bowl győzelem után. Ezért tényleg nem éri meg.

Hogy pontosan Brady melyik ok miatt kerüli a Pro Bowlt azt csak ő tudhatja. Én azt sem tartom kizártnak, hogy mindhárom egyszerre igaz. Mindenesetre abban szerintem senkinek nem lehet kétsége, hogy Brady idén sem fog pályára lépni a Pro Bowlon. Akár amiatt, mert Super Bowlt játszik, akár más miatt, de az ő helyére biztosan valaki mást kell találni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!