Connect with us

Összefoglaló

És a Megváltó Osweiler lejövé a mennyekből

Sokkal későbbre várták, de a végítélet bekövetkezett. Armageddon mezején csapott össze a Menny és Pokol serege, de a denveri Megváltó közbelépett, és karjának két suhintásával elűzte az Apokalipszis Lovasait.

Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: “Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai. – John Elway visszaemlékezése a pillanatról, mikor megérkezett Osweiler

Abaddon katonái táborukhoz közel sem engedték a szent sereget, majd maga Belzebub vezetésével indultak előre, és átgázoltak a Mennyei Magas csapatok sorain. Legendák szólnak egy harcosról, ki nem küzd különösen jól, de teste gyémántból van, és elpusztíthatatlan évtizedek óta, mikor vállal előre megindul. Miután Belzebub saját kezével mért csapást a szent seregek egy szálláshelyére, egy gyarló ember, Trevor Siemian maga köré gyűjtötte legjobb embereit, és elkeseredettségében megindult néhány öles csapással, vágtázva a Legnagyobb Gonosz közepébe. Mikor odaért volna azonban, testőrein áttörtek, és ez vesztét okozta, alig tudták kimenekíteni egy hordágyon. A hírhedt skót harcos, aki nagyobbat rúg, mint bármely társa a közelében, az Antiochiai Szent Kézigránátot próbálta lábával az ellenséghez juttatni, hogy legalább ne vesszen teljesen kárba Siemian botor kísérlete, de sikertelen volt.

Minden veszni látszott. Siemian kiesett a hadjárat hátralevő részére, válla odaveszett. De lejövé Brock Osweiler, jelenlétével rendezte a sorokat, megállították a démoni Pagano gyermekeinek féktelen rohamát, és megindulhattak ők maguk. Támadásba lendültek át, és kis huzavona után elértek az ellenség táborába, szétzúzva azt! Nagy győzelem ez a Jók seregeinek!


De komolyra fordítva a szót, Siemian tényleg kiesett a hátralevő meccsekre, Osweiler pedig parádés játékot mutatott fel. Keveset passzolt, de azt precízen, és hosszúra vitték. Tízpontos hátrányból hozta ki a végére tizenkét pontos előnyre, és mondani sem kell, hogy a védelem számára – úgy látszik – tényleg erőt ad, ha azt látják, hogy a támadósor is mozog, ugyanis 3 ponton tartották a Coltsot a második félidőben. (A Colts mondjuk amúgy is koronázatlan királya a félidei előnyök elvesztésének, idén ez a hetedik ilyen meccsük volt.) A futójáték működött, CJ Anderson mindig akkor táltosodik meg, mikor már jönnek a hangok, hogy talán Bookert kéne etetni. Harminc labdából 158 yardot hozott, és nem ám egy nagy futásból, de stabil 4-5 yardos rombolásokból. Nem csoda, hogy egyszer kellett csak puntolni, így azért elég könnyű menni előre, 30 kísérletből 7 szerelést rontottak rajta. Cody Latimer is tovább görgeti a rögöt a fantasy játékosok agyi ereiben, ugyanis lehúzott 3 darab passzt hatvan yardra és egy TD-re, lényegében kivégezve ezzel Thomas és Sanders teljesítményét. A védelem felzabálta a Coltsot a második félidőben, nem volt 50 yardos elkapójuk sem, ráadásul Brissett még a lábát sem nagyon tudta használni. Ez részben Von Miller érdeme, aki hétszer helyezte nyomás alá Brissettet, egy passzt leütött, és három futást állított meg. (Tehát a Colts playek bő ötödére kisebb-nagyobb hatással volt egymaga.)

 

 

A Colts a kezdeti siker után csak szenvedett, a támadójáték nem tudta feltörni a denveri védelem dióját. Nyilván a játékosok elérték a céljukat, jobb lett a draftpozíció, és Pagano széke is egyre jobban inog, de azért ez mégsem annyira vállalható. Inkább coaching probléma, mint a játékosoké, ugyanis Brissett rossz teljesítménye mellett rá volt szorítva egy hiper-rövid passzjátékra is (egy passza volt, ami 10 yardnál messzebb ment). A védelem igazából hullámzó volt. Jabaal Sheard kitett magáért, a denveri 30 dropbackből nyolcszor ért oda az irányító közelébe, és három futást fogott meg (lényegében Miller tükörképe volt), és a secondary sem volt teljesen világtalan, Kenny Moore csupán harmadik kezdő meccsén 4/8-at engedett 54 yardra, de leszedett egy Siemian-passzt, és kettő másikat le is ütött.

A mai nap őrült statisztikája: a Broncos 3-0 tavaly és idén, miután kiestek a playoffért folytatott versenyről.

Broncos – Colts 25-13

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!