Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #14

Fokozódnak az izgalmak a rájátszásért folyó harcban! Ezúttal ismét az NFC lesz a terítéken, hiszen ott a Falcons-Panthers-Seahawks-Rodgers négyesből egy biztos nem jut be a PO-ba, de valószínűbb, hogy innen két csapat nevével nem találkozunk. Ezen minta alapján választottunk három kiemelt meccset.

 

 

19:00 Minnesota Vikings (10-2) @ Carolina Panthers (8-4), Game Pass

 

Mivel a 7 órás sávból nem közvetít semmit a Sport TV, így szabadon választhattunk meccset, amit majd a Kandallóban velünk nézhettek. Sokaknak már a könyökükön jön ki a két csapat főleg annak, akinek mindig írnia kell róluk, de ezen lesz a legnagyobb tét. A Vikings ugyanis egy győzelem esetén matematikailag is megszerezheti a csoportgyőzelmet, és haladhat tovább a teljes hazai pálya felé a rájátszásban, hiszen a döntőt is hazai pályán játszanák. A Panthers számára még a rájátszás részvétel sem biztos, a sorsolás sem egyszerű számukra, viszont az NFC South csapatai még többször játszanak egymás ellen.

 

 

Igazából az eddigiekhez képest nem lehet sok újat mondani a két csapatról, több kiemelt beharangozónkban is szerepeltek, és nem sok minden változott. A Vikingsnál továbbra is az a fő kérdés, hogy a Keenum – Bridgewater helyzetet hogyan kezeljék, amiről már mi is tanakodtunk többször. Keenum mellett szól, hogy folyamatosan nyeri a meccseket. Nyolcmeccses győzelmi szériában van a Vikes, és mind a nyolc siker az ő nevéhez fűződik (bár az 5. fordulóban csak a második félidőben lépett pályára). Egyértelműen vezéralakká nőtte ki magát az öltözőben, aki remekül szokott össze csapattársaival. Ezzel szemben Bridgewater szerintem tehetségesebb játékos, akivel egy jobb playbookot lehetne játszani. Nyilván több benne a kockázat, mert ha egy ilyen szezon közben leültetik Keenumot, akkor az mentálisan biztos a padlóra teszi, ha pedig Teddy mégse válna be úgy ahogy reméltük, akkor óriásit bukhatnak az egésszel. Valószínű egyébként, hogy ez a csere nem fog bekövetkezni, hacsak nem romlik el drasztikusan Keenum az utolsó meccseire, viszont ha már eldőlt a Vikings kiemelése, akár megérne egy próbát Bridgewater játéka.

 

A Panthers pedig továbbra is csak a gyengébb csapatok ellen képes dominálni és olyan számokat produkálni, ami miatt ez a védelem a top egységek közé kerülhet. A Patriots és a Falcons elleni siker szépen mutat, ellenben ahogy múlt héten elagyabugyálta őket a Saints, azt nem teszik ki az ablakba. Jól működő offense ellen ez a védelem már nem képes ugyanazt a szintet hozni, mint gyengébb riválisai ellen, és még mindig tele van olyan gyermeteg egyéni hibákkal minden meccsük, amire rámehet a győzelmük. Ameddig csak McCaffrey zsenialitásában bízhat az offense a bivalyerős minnesotai védelemmel szemben, addig nem lehet sok jót remélniük a győzelmet illetően. A futójáték továbbra is Newtonon áll vagy bukik, ami szintén nem szerencsés, ráadásul ha Greg Olsen nem épül fel hamarosan, akkor előbb-utóbb a támadósor gyengesége okozhatja a csapat vesztét.

 

 

22:25 Seattle Seahawks (8-4) @ Jacksonville Jaguars (8-4), Game Pass

 

December van, közeledik a szezon vége, ami annyit jelent, hogy a Seahawks minden meccsre viszi magával a guillotine-ját az aktuális ellenfelekhez, és beteszi a fejüket alá. Pete Carrollék rendkívül fontos győzelmet arattak az Eagles ellen, hiszen a következő három meccsük egyaránt olyan csapatok ellen lesz, akiknek még van esélye a wild card helyek eléréséhez. Az első ilyen a Jaguars ellen lesz, akik hosszú évek után végre a rájátszásért küzdenek, és innen hatalmas leolvadásra lenne szükségük ahhoz, hogy ne jöjjön össze. A Jaguars számára ugyanis még vár egy meccs a Texans és a 49ers ellen is, amit jelen formájukban kötelező behúzniuk, a Titans elleni utolsó összecsapás pedig eldöntheti a csoportelsőséget.

 

 

Ezzel a floridaiaknak belefér egy esetleges vereség is, de nyilván nem bíznák a véletlenre. A kiemelés valószínűleg nem lesz meg a két 10-2-es monstrum mellett az AFC-ben, de mi sem bizonyítaná a csapat erejét a PO előtt, mintsem a Seahawks legyőzése? A Jaguars ugyanis aránylag könnyű sorsolást kapott, ennek ellenére csúsztak be arcpirító vereségek is bőven nyerhető meccseken. Egy contender legyőzése kellő lökést adhat a rájátszásban rutintalan csapatnak, mert egy jó lendület lehet a mentsváruk. A védelmen semmi nem múlik, amellett, hogy alig engedik levegőhöz jutni az ellenfeleket, még 6 TD-t is szereztek. Marcell Dareus érkezésével a szezon előtt sokat kritizált futás elleni védelem is normalizálódni látszódik, bár a Seahawks ellen ettől kell a legkevésbé tartani. Sokkal inkább a passzjátéktól, aminek levédekezésében viszont kiemelkedik az A.J. Bouye – Jalen Ramsey kettős. A védelem tehát képes lehet feltartani a csúcson pörgő Wilsont, de hogy tudnak-e pontot felvinni a táblára, az már érdekesebb kérdés. Blake Bortlesnek akadnak jó pillanatai, de többségében nem tartozik a jó irányítók közé, márpedig a Seahawks védelme ellen nem árt egy jó irányító teljesítmény. Ráadásul Leonard Fournette-re sem támaszkodhat mindig, így elő kell vennie a megtizedelt elkapóállományát.

 

A Seahawks idei szezonjában egészen nyugodtan megkaphatja a Seattle Russell Wilsons becenevet, mert amit Wilson idén művel az offense-zel, arra nincsenek szavak. Nem azért, mert ez az offense bárkit megverne, mert erről azért szó sincs, de összesen 1 offense TD-ben nem volt szerepe, amit McKissic szerzett futva, minden más passzolt és futott TD neki köszönhető. Hogy ez meddig fenntartható, az jó kérdés, de egyelőre bírja, a rájátszásra meg aktiválhatják Chris Carsont a sérültlistáról, ami megkönnyítheti ezt a problémáját. A Seahawks offense esetében mindig a támadófal volt a leggyengébb csapatrész, de Duane Brown érkeztével kezd valamelyes normalizálódni a helyzet – legalább is a bal oldalról kevesebb nyomás jön. Ami a labda túloldalát illeti, a védelemben ha nem is annyira, mint ahogy azt elsőre gondoltuk, de hiányzik Kam Chancellor és Richard Sherman. Viszont amíg Earl Thomas él és mozog, baj nem lehet! Ráadásul nem a Jaguars elkapóitól kellene tartania a Maxwell – Griffin kettősnek, a futás ellen meg jól szuperál a védelem. Egy kevés pontos meccs várható, amit a turnoverekből szerzett mezőnypozíciók és TD-k dönthetnek el.

 

 

22:25 Philadelphia Eagles (10-2) @ Los Angeles Rams (9-3), Sport TV (csúsztatva)

 

A Sport TV egy 10-15 perces csúszással fogja majd közvetíteni a meccset, de megéri rá várni! A két csapat PO részvétele innentől már csak csoda folytán nem lenne meg, ám nem mindegy, hogy hol várják a szezon legizgalmasabb szakaszát! Az Eagles sokáig egyeduralkodó volt az NFC-ben, de egy vereséget követően egyből lecsúsztak a 2. helyre az konferencia kiemelését tekintve, egy újabb vereséggel pedig tovább zuhanhatnak. A csoportgyőzelem nincs az az isten, hogy ne legyen meg, főleg hogy ez a Cowboys győzelmeitől is függ, ellenben óriási csalódás lehetne a szinte bebiztosított #1 helyett a wild cardban játszani. A Rams számára a kiemelés pont annyira közel van, mint egy wild card hely, hiszen a Seahawks ott liheg a nyomukban, ráadásul a jövő héten egymás ellen mennek.

 

Az Eagles a mérlege ellenére nekem egy nagyon megtévesztő csapat. A szezon folyamán alig kellett hátrányban focizniuk, ráadásul a sorsolási mechanizmusnak hála nem volt nehéz dolguk sok esetben. Ez arra jó, hogy megalapozzák a csoportgyőzelmet, de a rájátszásban már nem gyenge csapatokkal fognak találkozni. Idén az akkor még jól játszó Chiefs ellen és múlt héten a felpörgő Seahawks ellen kikaptak, viszont a Panthers legyőzése szép skalp volt, de a többi győzelmük azért náluk gyengébb csapatok ellen született. Ez az érdemből semmit nem von le, pusztán arról van szó, hogy egy esetleges back-to-back pofontól két NFC contender ellen mennyire veti vissza a lelkesedést a csapatban. De úgy is felfoghatják, hogy inkább most kapjanak ki ellenük, mint amikor már a vereség után nincs tovább. A leginkább várt párharc az Eagles futás elleni védelme Todd Gurley-vel szemben. Talán mindkettő túlságosan magasra van téve, ha csak a számokat nézzük, de így is ez lehet az a párharc, ami a legnagyobb csatát hordozhatja magában.

 

 

Saját véleményem, hogy az Eaglest egy jó offense-zel meg lehetne fogni, ennek igazolására ez a meccs tökéletes alkalom lehet. Gurley-ről már volt szó, de Jared Goff játékára is csak csettinteni lehet, noha mégis Carson Wentz kapta a nagyobb rivaldafényt. Robert Woods játékára valózínűleg továbbra sem számíthatnak, de Sammy Watkins így is elég hatékony fegyver, és McVay végre kezdi igazolni azokat a fantasy óhajokat, hogy az újonc Gerald Everrettből a saját Jordan Reedjét fabrikálja majd az Angyalok városában. A két csapat között további párhuzam lehet a védelem. Mindkét front seven sokkal jobb mint a secondary, habár azt tegyük hozzá, hogy a Rams futás ellen gyengébb, mint passz ellen. Az Eagles kiváló futójátéka a Rams sebezhető futás elleni védelme ellen nagyon fontos matchup lesz a találkozón.

 

Az erős védőfalak miatt a támadófalakon lehet a főszerep, ami az Eaglesnél erősebb, viszont Vaitai helyén majdnem annyi nyomást lehet szerezni, mint a többi 4 falemberről összesen. Ronald Darby és Trumaine Johnson személyében akad 1-1 playmaker CB, aki ha jó pillanata van, képes csodára, de képesek nagyon sokat engedni az elkapóknak. Nem lehet kihozni a matchupokat illetően győztest, a tavalyi 1/1-es és 1/2-es csatája végre nem egy roncsderbi lesz, hanem egy végletekig kiélezett élet-halál harc.

 

 

Ezzel várunk Titeket a szokásos FK! Klub keretein belül a Kandallóba, ahol remek burgerek, finom sörök és italok, valamint sok-sok NFL fanatikussal együtt izgulhatjátok végig a meccseket. A tippjátékunkról és a fantasy csapataitokról ezúttal se feledkezzetek meg!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!