Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

Tele vagyunk olyan meccsekkel a héten, ahol nagyon nehéz volt tippelni, a tippjátékban konkrétan a 16-os zseton után nem nagyon tudtam könnyű szívvel kiosztani a magas súlyokat. A heti sok hero pick is mutatja, hogy könnyen elképzelhető az esélytelenebb csapat győzelme a fordulóban. 

 

 

Indianapolis Colts @ Buffalo Bills 19.00

Nagy kérdés Tyrod Taylor egészségügyi állapota a meccs kapcsán. Talán pályára tud lépni (game time decision hivatalosan), de a helyszíni riporterek szerint látszott a bicegés rajta edzésen, ami mindenképp limitálni fogja, ez pedig sokat elvehet a Bills támadósorából.

Szerencséjük, hogy nem is kell nagyot alkotniuk, a Colts ugyanis 32,7 pontot enged idegenben az ellenfeleknek. Nem gondolom, hogy ezt most a Bills feljebb tornászná, de a védelem azért odateheti magát. Passzolt TD-t nem hiszem, hogy engednénk, vagy max egyet, mert a Bills enged a legkisebb arányban TD-t az ellenfél passzaiból, míg Brissett a 33. (a 40-ből) ebben a mutatóban a másik oldalról. A Colts esélye a futójátékban lehet, hiszen az utóbbi öt meccsen 144 futásból 761 yardot tettek meg a Bills ellen az ellenfelek (5,3 YPC) és 10 TD-t is futottak ellenük.

A legutóbbi jelentések szerint viszont nagy valószínűséggel Nathan Peterman fog kezdeni, ami felboríthatja az esélyeket.

Dallas Cowboys @ New York Giants 19.00

A Giants vajon jobban odateszi magát Spagnuoloért és Eliért? Szerintem igen, de győzelemben nem fog megmutatkozni, mert a Cowboys még küzd a halvány reménysugár miatt, hátha odaérnek a rájátszásra, a Gianstnek pedig jobb is, ha kikapnak és nem rontják a draft pozíciót. De egyébként is jobb a Cowboys, szóval persze ők az esélyesek.

Engem eléggé meghökkentett az adat, hogy a Giants engedi a legtöbb scrimmage yardot meccsenként, méghozzá 400,8-at, ami irgalmatlan magas szám, főleg figyelembe véve a tavalyi teljesítményt és a védőjátékosok képességeit. Idén egy kivétellel minden meccsen 100+ futott yardot engedtek (Chiefsszel holtversenyben a legtöbb), amin nem most fognak javítani. Alfred Morris lehet ennek a haszonélvezője, aki a múlt héten a snapek 75%-át kapta meg, ami a negyedik legmagasabb arány volt a ligában egy futótól egész évben (!).

Detroit Lions @Tampa Bay Buccaneers 19.00

Nagyon sok múlhat Stafford kezének egészségén és még az sem biztos, hogy tud játszani (ha nem tud, át is rakom a tippem). Jelenleg ő az egyetlen játékos, aki miatt esélyük van (habár halovány) vagy inkább lehetne a rájátszásra. Mostantól minden meccsüket meg kell nyerniük, ha be akarnak jutni és ugyan nem vészes a sorsolás, hiszen 18-30 a maradék ellenfeleik összesített mérlege, azért mégiscsak ők a Lions…

A Bucsnál érdekes, hogy az utóbbi két évben hat meccsük volt, ahol egy futónak összejött 100 scrimmage yard, ebből viszont csak kettő fűződik Doug Martin nevéhez. Ideje továbbállni tehát? Múlt héten Peyton Barber hozott össze 143 scrimmage yardot, szóval lehet tényleg Martinnal van a baj.

Ez a meccs egyébként akár két olyan edzőről is szólhat, akik elveszhetik év végén az állásukat. Igazából sem Koetter, sem Caldwell elküldésén nem lepődnék meg, szóval mondhatjuk azt is, hogy az állásukért küzdenek a mesterek.

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs 19.00

Ez a preview legfontosabb meccse, ahol ráadásul sok pontot várhatunk, úgyhogy ha a fokozott izgalmakat és a támadófocit szeretitek, akkor ezt válasszátok. Emlékeztek még, mi történt a két csapat előző találkozásakor? Az év meccsét produkálták.

A Chiefs hanyatlása figyelemre méltó. Ők a harmadik csapat az NFL történetében, akik 5-0 után a következő hét meccsből hatot elbuktak (2016 Vikings, 2015 Falcons), az előző két csapat pedig nem jutott rájátszásba. Ezen szeretnének javítani Reid fiai, akik továbbra is a nagy játékokban bízhatnak csupán, hiszen egyedül a Chiefsnek van több TD-je a red zone-on kívülről (15), mint a 20 yardon belülről (14). Természetesen Travis Kelce lehet a fő célpont, főleg mivel a Raiders tight endek elleni védekezése évek óta csapnivaló, Kelce pedig 18 darab 15+ yardos elkapással a legjobb a posztján, de mindenkit figyelembe véve is negyedik! Az egyébként nagyon furcsa statisztika még velük kapcsolatban, hogy otthon 1,6 támadó touchdownt átlagolnak (28. a ligában), míg idegeben hármat (első a ligában), ezen jó lenne változtatniuk.

A túloldalon ugyan Derek Carrnak nem igazán megy az Arrowheadben, most két touchdownnal meglehetne a 100. hatpontosa karrierjében (59 meccs alatt, Peyton Manningnek 56 kellett ehhez). A matchupot tekintve könnyű dolga lehet, hiszen Marcus Peters nem lesz ott a pályán, de a Chiefs Petersszel együtt is 252,8 yardot enged a levegőben (28.). Mondjuk futás ellen még rosszabbak, meccsenkénti 129.4 engedett yardjuk a 30. helyre elég. Az, hogy mindkét kategóriában a legrosszabb öt közt vannak és így is playoff-esélyesek, majdhogynem egyedülálló, ugyanis csak az 1980-as Vikings jutott rájátszásba ilyen rossz védelemmel.

San Francisco 49ers @ Houston Texans 19.00

Jimmy Garoppolo nagyon biztatóan kezdte 9erses pályafutását, még ha nem is szereztek TD-t a Bears ellen. Ez volt egyébként a negyedik TD-mentes meccsük idén, miközben egyik másik csapatnak sincs még csak három ilyen találkozója sem. Érdekes, hogy a túloldalon is mutatott normális irányítóteljesítményre utaló jeleket Tom Savage, főleg a múlt héten. A 49ers megtépázott védelme ellen Nuk Hopkinsnak ismét remek napja lehet, aki alig vett vissza a teljesítményéből, mióta Watson kidőlt (a TD-számain látszik csak meg a változás). Szoros kis meccs lehet és nehéz volt tippelnem, de a Texans kerete jobb, így mellettük tettem le a voksom.

Green Bay Packers @ Cleveland Browns 19.00

Ez lehet ez a hét, ahol a Browns nyer? Sok esélyük nem maradt már, a Packers pedig Hundley-val lehet rosszabb, mint a Bears jelenleg (vagy legalábbis közel hasonló játékerőt képviselnek)… Az már kvázi borítékolható, hogy a Browns lesz a valaha volt legrosszabb csapat egy 3 éves periódust nézve (hármat kéne nyerni a négyből, hogy elkerüljék). Érdekesség ehhez, hogy a Rams tartja ezt a rekordot 6-42-vel 2007 és 2009 között. Ők akkor az Oklahoma Sooners irányítóját, Sam Bradfordot választották 1/1-re. Az elég vicces lenne, ha a Browns most megdöntené azt a rekordot és áprilisban kiválasztaná 1/1-re az Oklahoma Sooners irányítóját, Baker Mayfieldet.

Szóval a Brownsnak akár itt lehet az alkalom, hogy megnyerjék első idei meccsüket, hiszen az egyik oldalon Hundley azért bőven sebezhető, a másik oldalon pedig Josh Gordon szétszedhet mindenkit, aki szembe jön vele. Múlt héten 76%-ban volt a pályán és a targetek 34,4%-át kapta, ami a fordulóban a harmadik legmagasabb volt a WR-ek közt. Szóval tényleg nincs limitálva és még mindig (vagy inkább már megint?) az egyik legjobb elkapó a ligában. A 85 elkapott yardja ugyebár a második legjobb OBJ után, amit a Chargers engedett az idény során és a Packers secondary nem hasonlíthat össze Casey Haywardékkel.

Chicago Bears @ Cincinnati Bengals 19.00

Nem a támadófoci lesz főszerepben ezen a meccsen, hiszen a Bengals 297,3 scrimmage yardot átlagol meccsenként (31. a ligában), a Bears pedig 292,9 scrimmage yardot (32.).

A Bears múlt héten konkrétan 36 támadójátékot indított el a 9ers ellen, ami a legkevesebb egy NFL-meccsen 1967 óta. Mitch Trubisky 14,1 passzolt yardot átlagol labdabirtoklásonként (!), amivel csak Cody Kesslert (14.0) és Matt Casselt előzi meg (7.7). Ezen kívül a red zone-ban is csak épp, hogy több, mint 5 játékot indítanak meccsenként, ami természetesen a legkevesebb a ligában.

De legalább, ha védelmeiket jó lenne nézni, akkor azt mondom oké, jó meccs lehet, de ők sem mutatnak szinte semmi látványosat, így ezt a meccset ajánlom legkevésbé ebből a fordulóból.

Washington Redskins @ Los Angeles Chargers 22.05

A Chargers egy olyan érdekes helyzetben találta magát, hogy ő lett a favorit a csoportjában. Ők lehetnek ráadásul az első csapat a történelemben, akik úgy nyernek csoportot, hogy egy szezon bármelyik pontján négy meccses lemaradásban voltak valakivel szemben.

Ebben a nagy feltámadásban nagy szerepe volt Keenan Allennek, aki az utóbbi három meccsen kivétel nélkül elkapott 10+ passzt, 100+ yardot és 1+ TD-t. Így a 11. hét óta 33 elkapásával és 436 yardjával természetesen vezeti a ligát. Meglátjuk, mennyire fogja követni Norman (biztosan nem végig), az egy kifejezetten érdekes párharca lesz ennek az összecsapásnak.

A Chargers a jobb csapat és nekik van inkább miért küzdeniük, így az ő győzelmüket várjuk.

New York Jets @ Denver Broncos 22.205

A Broncos a 8-meccses vereségi sorozata a leghosszabb a franchise történetében 1967 óta és a nyolc meccs alatt összesen 133 ponttal kaptak ki. Ez már csak azért is durva, mert a második legrosszabb pontaránnyal rendelkező csapat ez idő alatt csak -48-cal áll. Nem meglepő tehát, hogy a támadósnapjeik 80,8%-ában hátrányban voltak.

A jó hír számukra, hogy a Jets nem túl jó idegenben, idén 1-4, tavalyi évvel együtt pedig 4-9 a mérlegük, ha kimozdulnak a MetLife-ból, ebből a négy győzelemből pedig kettő a Browns ellen érkezett. Jelenleg a Jets a jobb csapat, ezt sugallják a tippjeink is.

Tennessee Titans @ Arizona Cardinals 22.05

Larry Fitzgerald utóbbi 5 meccse Carson Palmer nélkül:

  • 5 elkapás, 70 yard (vs SF)
  • 10 elkapás, 113 yard (vs SEA)
  • 9 elkapás, 91 yard, 1 TD (vs HOU)
  • 3 elkapás, 12 yard (vs JAX)
  • 10 elkapás, 98 yard, 1 TD (vs LAR)

Nem az a Titans fogja megállítani Larry Legendet, amelyik az utóbbi négy héten 281,3 passzolt yardot engedett, ami a legtöbb a ligában. Ezzel szemben mondjuk csak 65 futott yardot meccsenként, ami meg a legjobb, szóval látszik, hol lehet támadni őket. A Titans jelenleg egy olyan csapat, amelyik megnyeri a meccseket, amiket meg kell nyernie és kikap azokon a meccseken, amin ki kell kapnia. Ezt a meccset meg kell nyerniük.

Szerkesztőségi tippverseny

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!