Connect with us

Érdekességek

Ha december, akkor Patriots győzelem!

A New England Patriots jó. Tom Brady jó. Ezek nem nagy újdonságok. Viszont van egy hónap, ami kiemelkedik a 12-es győzelmei számában, az pedig az, amit igazán meg szoktak nyomni a csapatok, és pont emiatt félelmetes: a december.

 

 

A foci decemberben kezdődik igazán, tartja az NFL berkekben elterjedt mondás, ilyenkor ugyanis fokozódik a rájátszásért való küzdelem, beköszönt a téli idő, amik izgalmasabbá és nehezebbé teszik a meccseket. Tom Brady azonban ebben a hónapban van igazán elemében! Egészen elképsztő, 54-10-es mérleget tud felmutatni az év utolsó hónapjában, ami a legtöbb győzelmét és a legnagyobb győzelmi százalékát (.844) is jelenti karrierje alatt. Egyedül Roger Staubachnak van jobb győzelmi százaléka ebben a hónapban, neki a 17-3-as mérlege .850-es mutatót hozott. Brady szerint ez a hónap a legfontosabb az alapszakaszban, ezért teszik oda magukat ennyire.

 

Nagyon fontos, hogy jó szériában fejezd be az alapszakaszt. Szerintem Bill [Belichick] fogalmazta meg a legjobban, mit jelent a december egy csapatnak. Lehetsz ugyanis 5-5-ös vagy 10-0-ás csapat is decemberre érve, ez az öt meccs határoz meg mindent. Ha itt elindítasz egy győzelmi szériát, az hatással lesz a rájátszásban elért eredményeidre is, ahogy egy negatív spirálba is belekergethet. Éppen ezért sosem hanyagoljuk el ezt a hónapot, és inkább a kiemelés következtében szeretünk pihenni, mint sem az utolsó 1-2 fordulóban.

– mondta Brady.

 

Az utolsó mondatában van a kulcs, hiszen a Patriots általában decemberre bebiztosítja a csoportgyőzelmét, ennek ellenére itt nyerik Bradyvel a kezdőben a legtöbb meccsüket. A 64 kezdőként lejátszott decemberi meccsén 15556 yardot passzolt 62,6%-os pontossággal 108 TD-ért és 40 INT-ért. Utoljára 2015-ben kapott ki ebben a hónapban, akkor a Jets 26-20-ra tudott nyerni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!