Connect with us

Hír

Hosszabbított elkapójával a Packers!

Egy nagy kérdésre sikerült pontot tennie a Green Bay Packernsek tegnap este, amivel viszont további kérdéseket generált. Ami egyelőre biztos, hogy Davante Adamsszel hosszabbítottak, nem is akármennyiért.

 

 

A korábbi második körös elkapó újonc szerződése idén járt volna le, és sokáig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a sorsa. Ám az utóbbi két szezonban nyújtott teljesítménye meggyőzte a franchise-t, hogy a még mindig csak 25 éves elkapót a csapatnál kell tartani, de ehhez a zsebükbe kellett nyúlni – és meg is tették! Adams szerződése 4 évről és $58 millióról szól, ebből $18 millió aláírási bónusz, valamint az első két szezonjában $32 milliót kereshet.

 

A hosszabbítás indokolt, tavaly 997 yardot és 12 TD-t, idén 885 yardot és 10 TD-t szerzett össze, utóbbit Brett Hundley passzaiból is. Mégis nem lehetett 100%-ig állítani, hogy hosszabbítanak vele, tekintve, hogy Jordy Nelson és Randall Cobb is 10+ milliós szerződéssel rendelkezik – és pont ez nyit ki további kérdésköröket a Packers kapcsán.

 

 

Mindkét elkapó szerződése jövőre jár le, és egyiküknek sincs jó kiindulási alapja. Air Jordy 33 éves lesz jövőre, és láthatóan kezd veszteni a sebességéből, ami az ő játékában meghatározó volt a korábbiakban. Cobb pedig az 1000 yardos szezonja óta messze nem úgy teljesít, mint egy $10 milliós elkapó. Bár a kezei biztosak, hiszen alig van dropja, Adams és Nelson számainak közelébe sem kerül, és nem látni benne azokat a playmaking skilleket, mint korábban. Három dudás nem biztos, hogy megfér egy csárdában, így akár mindkettejük szerződése is veszélyben lehet, inkább paycut, mint cut formájában, de utóbbi sem kizárható.

 

A Packers nagyon okosan hozta meg a folytatásról a döntést még az alapszakasz vége előtt. Bár ez a $14,5 milliós éves átlagú szerződés nagyon sok, konkrétan az 4. legtöbb a ligában (több, mint amennyit mondjuk Julio Jones kap), ez nagyon könnyen hátrébb csúszhat pár hónap múlva. Ugyanis a 2014-es elkapó class (aminek egyébként Adams is tagja) lassan sorba fog állni a csapatok kasszáinál, és bizony kifoszthatják azt. Néhányuknak még van ötödik éves opciója, de Jarvis Landry vagy Sammy Watkins például szabadügynök lesz a szezon végén, és ők is hasonló nagyságú szerződésre számítanak. Ezzel azonban a Packers letudta a kötelezőt, és nem kell a mások által kiszabott árhoz igazodniuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!