Connect with us

Érdekességek

Így juthat rájátszásba a Cowboys

Pár hete nem úgy nézett ki, hogy a Cowboysnak lesz még esélye bejutni a playoffba, miután Elliott eltiltása után 3 meccset buktak zsinórban gyenge játékkal, de most kétmeccses győzelmi szériában vannak és még van egy kis remény. Így jöhet össze az áhított januári szereplés:

 

1) Meg kell nyerni a maradék három meccset

Ha a Raiderstől vagy az Eaglestől kikapna a csapat, akkor matematikailag még meglehetne a rájátszás, de ehhez nagyon sok irreális dolognak kellene teljesülnie, így kicsit megkönnyítem a saját dolgom és a Tiétek is, szóval maradjunk annyiban, hogy mind a három maradék meccset meg kell nyerni. A Raidershöz és az Eagleshöz ők utaznak, azonban a legnehezebb ellenfelet, a Seahawkst ők fogadják, ráadásul már Zeke Elliott-tal a fedélzeten.

 

 

2) A Packersnek és a Lionsnek egyszer ki kell kapnia

Mindkét gárda a rájátszásért küzd, ráadásul mindkét csapat a Cowboys előtt van a tiebreakereknek köszönhetően. Így mindkettejüknek egyszer legalább ki kell kapnia. Az egyik biztos ki is fog, hiszen egymás ellen játszanak a 17. fordulóban. Előtte a Packers a Panthers és a Vikings ellen, a Lions pedig a Bears és a Bengals ellen meccsel majd.

Itt elég érdekessé válik a történet, hiszen ha a Lions papírforma szerint hozni fogja az első két meccset, akkor ki kell kapnia a Packerstől a zárókörben. Viszont ahhoz, hogy ez jó legyen a Cowboysnak, ahhoz a Packersnek egyszer ki kell kapnia korábban. Azzal viszont az a baj, hogy akkor feltehetőleg leültetnék Aaron Rodgerst és nem játszana a Lions elleni utolsó meccsen. Úgyhogy már itt elég szép problémákba ütközünk.

3) A  Panthers vagy a Falcons kétszer is kikap

Az egyikük biztos ki fog egyszer kapni, hiszen egymás ellen játszanak az utolsó fordulóban – épp ahogy a Packers és a Lions is. A Cowboysnak viszont elég, ha csak az egyikük kap ki kétszer. Mindkét csapat játszik a Buccaneersszel, ezt talán beírhatjuk győzelemnek. A Panthers maradék meccse a Packers elleni, a Falconsé pedig a Saints elleni. Ha kicsit logikázunk, akkor két útvonalon indulhat el a szurkolósdi, ez pedig a Packers-Panthers meccstől függ.

Ha a Panthers nyer, akkor így kell szurkolni:

  • 16. héten nyerjen a Saints a Falcons ellen
  • 17. héten nyerjen a Panthers a Falcons ellen és a Packers a Lions ellen.

Ha a Packers nyer, akkor így kell szurkolni:

  • 16. héten nyerjen a Falcons a Panthers ellen
  • 17. héten nyerjen a Lions a Packers ellen.

 

Szóval nagyon nincs könnyű helyzetben a Cowboys, még ha egyesével minden eredmény kivitelezhetőnek tűnik is. Együtt elég nehéz elképzelni, hogy minden összejöjjön, de láttunk már csodákat, úgyhogy még vasárnap estig mindenképp lehet reménykedni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!