Connect with us

Érdekességek

Jöhet a nyolcadik 1/1 vs 1/2 irányítócsata

Vasárnap este a Los Angeles Coliseumban összecsap a tavalyi játékosbörze első, és második helyen kiválasztott irányítója, azaz Jared Goff és Carson Wentz. Eddig a történelem során mindössze hétszer fordult elő, hogy egymás ellen játsszon egy adott év első és második helyen kiválasztott irányítója, az Eagles@Rams párharc lesz tehát a nyolcadik ilyen.

 

 

Eddig összesen 7 ilyen páros volt az NFL-ben (és pontosan hét ilyen összecsapás is, noha csak 5 páros játszott egymás ellen), az előjelek pedig Jared Goffnak kedveznek, ugyanis az 1/1-es irányítók 5-2 arányban nyerték meg ezeket a meccseket. A két 1/2-es, aki győzelemre vezette csapatát Rick Mirer (Drew Bledsoe) és Marcus Mariota (Jameis Winston ellen) voltak.

 

Mindkét irányító remek szezont fut eddig és a csapatuk is kiválóan szuperál. A legérdekesebb adat az, hogy mind az Eagles, mind a Rams pontosan 361 pontot szerzett eddig idén, azaz meccsenként 30,8-at. Az Eagles egyel több győzelmet szedett össze és vezetik a ligát pontkülönbségben is, de a Rams követi őket a második helyen. A két irányító fő statisztikái pedig így néznek ki az év során:

 

  • Carson Wentz: 242/399 (60,7%), 3005 yard, 29 TD, 6 INT, 102.0 passer rating
  • Jared Goff: 244/392 (62,2%), 3184 yard, 20 TD, 6 INT, 98,4 passer rating

 

Fej-fej mellett halad tehát a két fiatal irányító, a 14. fordulós mérkőzésük pedig nagyon fontos lesz a rájátszás vonatkozásában, hiszen mindkét csapat a minél jobb kiemelésért küzd, egy győzelemmel a Rams pedig megelőzhetné az Eaglest és felugorhatna a pihenőhetes csapatok listájára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!