Connect with us

Hír

Lewis: nem az én feladatom, hogy motiváljam a játékosokat

Nagyon furcsa kijelentés hagyta el Marvin Lewis száját a hétfői csapatmegbeszélésen, ahol a Chicago Bears elleni találkozón tanultakat értékelték ki. Volt miből okulni, hiszen a liga egyik leggyengébb csapata úgy gázolt át rajtuk hazai környezetben, ahogyan azt illik. A Bengals csupán hét pontot tudott feltenni a táblára, míg a Jordan Howard vezette Bears egyfelől szétfutott a a Cincy védelmét, másfelől 33 ponttal szomorította a hazai publikumot. Nem ez volt a legszebb délután Ohio azon részén, de érdemesebb inkább a következő meccsen foglalkozni.

Ezt igyekezett tenni Marvin Lewis is, aki azonban egyetlen fontos dolgot felejtett csak el: felelősséget vállalni a csapatért és az elért teljesítményért. Lewis szerint a játékosoknak bőven megvan a motivációjuk, hogy maxon pörögjenek, nem kell neki külön motivátornak lennie. Úgy gondolja, az a feladata, hogy jó game plant rakjon össze, megfelelően hívja a játékokat, jó focit játszasson a csapattal. Az edző véleménye szerint a fiataloknak hamar fel kell nőniük és megérteniük, miről van szó, mert három nagyon jó csapat van a divíziójukban, akik ellen minden percben oda kell tenni magukat.

Elég idegen szavak ezek egy head coach szájából, hiszen egy főedzőnek pont az a feladata, hogy jó csapatot építsen, feleljen a játékosokért, hiszen ő a vezetőjük. Ez nem csak arra értendő, hogy meccsnapokon teljesítsenek jól, az edzéseken, a mindennapokban is motiváltaknak kell maradniuk, hiszen ettől lesz egy csapat jó, stabil és magabiztos. Ellenkező esetben csak döcögni, szenvedni fognak, ahogy a Bengals is teszi.

Lewis pedig nem csak ezekkel a kijelentésekkel táncol pengeélen, egy nagyon tehetséges csapatot képtelen összerakni annyira, hogy eljusson a playoffba és ott sikeres is legyen. Mindeközben A.J. Green, Geno Atkins, Carlos Dunlap és az összes többi tehetség legszebb évei mennek a kukába. Ezek semmiképp sem jó előjelek, ha Lewis jövőre is szeretne a Cincinnati élén maradni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!