Connect with us

Hír

Most a Saints akadt ki a rövid hétre

Fájdalamas vereségen van túl a New Orleans Saints csapata a csoportrivális Atlanta Falconsszal szemben. Nem elég, hogy ezzel megnehezítették a dolgukat a csoportelsőséget illetően, de még kulcsjátékosokat is elvesztettek. Természetesen újra előjött a TNF-probléma, ezúttal a Saintstől.

 

 

A vendégektől hat játékos is kiesett a meccs során. Alvin Kamara és A.J. Klein már a mérkőzés elején kihullott, őket pedig Senio Kelemete, Kenny Vaccaro, Trey Hendrickson és Ted Ginn követte a sorban, de Mark Ingram és Michael Thomas is 1-1 játék erejéig az oldalvonal mellé szorult. Természetesen ez magával vonzotta a TNF miatti kevés felkészülési idő panaszkodást, ami most Drew Breesnél csapta ki a biztosítékot.

 

Egy csütörtöki meccs az összes energiádat kiveszi. Tisztában vannak azzal, hogy egy meccs mennyire leharcolja a játékosok testét? Aztán négy nappal később már játszaniuk kell? Nézzék meg hány sérültünk lett! Ezt nevezik a játékosok épségében megvédésének? Elmondom, nincs olyan játékos, aki szívesen játszik csütörtökön egy vasárnapi meccset követően. Remélem ez, és a számtalan elégedetlenkedő játékos panasza eljut a megfelelő fülekbe, és az offseasonben hoznak valami változtatást erre.

– mondta Brees.

 

Az NFL ugyanakkor hozzátette, hogy a számok alapján baromira nincs több sérült egy csütörtöki meccsen, mint bármelyik más időpontban megrendezett találkozón. A Seahawks-Cardinals illetve a ma hajnali meccs szerencsétlensége felhúzhatja az átlagot, ami miatt sokan reklamálni kezdenek, érhtető okokból a két szenvedő csapatból szóltak hangosabban a vélemények. Meglátjuk, hogy erre mit találnak ki jövőre a szabálymódosítő gyűlésen.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2017-12-08 15:13

És akkor a mostani MNF-nél mi volt a baj?
Másrészt értem én a játékosokat. Még lehet, hogy van is abban igazság amit mondanak, csak nemsokára megint eljön a kollektív szerződés újra tárgyalásának és meghosszabbításának ideje. Vajon hajlandók lesznek e a játékosok anyagi áldozatot is vállalni a TNF megszűntetése érdekében? Vagy ott csupán megint a minél több pénz kiharcolása lesz a játékosszakszervezet egyetlen fő célja?

Rpi
Rpi
2017-12-08 17:32

Nem tudom, amikor Ryant kérdezték a meccs után, hogy mi a véleménye, azt mondta, hogy a négy nap, amíg készülnek, nehéz, de utána van 2-3 szabad napjuk, amikor a családdal lehetnek és pihenhetnek, amit minden játékos szokott értékelni. Szóval két élű kard ez, nem biztos, hogy minden játékos egyet fog érteni a TNF ellenzőkkel.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Rpi
2017-12-09 10:32

1.Teljesen egyetértek veled. Ráadásul, ha a TNF-et beszüntetik, akkor a Hálaadásnapot is be kellene hiszen, ott is ugyanannyi idő van felkészülni. Azt érdekes módon nem akarják, mert a felhajtás miatt akkor mindenki játszani szeretne. Ez nekem azt mutatja, hogy ki lehet bírni a felkészülést, csak akkor legyen már nagy felhajtás körülötte.
2. A rövid hét, ad egy új elemet a játéknak. A 3 napos felkészülés során szerintem jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok, mint az egy hetes során. Ha egy tehetségesebb csapat minél több játékra tud felkészülni, annál kisebb az esélye a papíron gyengébb csapatnak.
3. Ha mindenáron gond lenne fizikálisan a 3 napos felkészülés (amúgy nem az), akkor is meg lehetne oldani, hogy pihenőhétről érkezzenek a csapatok. mert nem hiszem el, hogy nem elfogadható alternatíva az, hogy 10 nap pihenés-TNF-10 nap pihenés.
4. Én ezt az utóbbi variációt tartanám elképzelhetőnek a tárgyalásoknál, ha a rövid hetet nem akarják, de a pénzről nem hajlandók lemondani.

Rpi
Rpi
Reply to  acsdav2
2017-12-09 10:37

Igen, szerintem is simán ki lehetne ezt matekozni, jobb is lenne így, remélhetőleg az eszüket fogják használni a tárgyaló felek.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x