Connect with us

Érdekességek

Russell Wilson nincs eléggé megfizetve

Wilson amióta betette a lábát az NFL-be, parádésan játszik, ezt azoknak is el kell ismernie, akiknek számtalanszor tört borsot az orra alá. Ám amikor eljött a fizetés ideje, sokan meghökkentek, hogy csaknem Rodgers akkori fizetéséhez mérhető összeget kapott. Ma nem hogy meghökkenünk, de talán még többet is követelnénk neki.

 

 

Wilson 2015-ben írta alá a hosszabbításáról szóló papírokat, ami akkor 4 évre szólt $87,6 millió dollárért, amiből $31,7 millió teljesen garantált volt, a lehetséges garantált pedig $61,5 millió lehet. Ez akkoriban éves átlagban csak 100 ezer dollárral volt kevesebb, mint a legjobban kereső Aaron Rodgers évi $22 milliós átlagkeresete, ezzel ők ketten voltak a legjobban keresők az NFL-ben.

 

Azóta viszont sok idő eltelt, sok hosszabbítás futott be, és mára ott tartunk, hogy Wilson évi $21,9 milliója csak a 8. legtöbb a ligában. Jelenleg Matthew Stafford ($27M/év), Derek Carr ($25,05/év), Andrew Luck ($24,594/év), Drew Brees ($24,5/év), Kirk Cousins (franchise tag), Joe Flacco ($22,133/év) és a már említett Rodgers előzi meg. Egy irányító a legfontosabb része egy NFL csapatnak, így nem meglepő, ha a Wilsonhoz képest gyengébb irányítókat is minden, de tényleg minden áron megtartják, holott Wilson olyat tesz, amit idén egyikük sem.

 

Arról már írtunk korábban, hogy a seattle-i futójáték idén megszűnt létezni, ennek eremdényeképp Russell Wilsonhoz köthető a Seattle Seahawks touchdownjainak 96,3%-a!!!! Az eddig lejátszott meccseken ugyanis 1, azaz EGY darab TD-hez nem volt köze Wilsonnak, amikor J.D. McKissic szerzett futott TD-t. Minden más futott és passzolt hatpontos Wilson nevéhez fűződik. Hagyok időt, hogy megemésszétek ezt az információt, mert egészen elképesztő.

 

Ennek tükrében még mindig meghökkennénk, ha a közel legjobban fizetett játékossá tennék éves tálagban? Aligha. Legközelebb 2020-ban nyílhat nála a kassza, szóval egyhamar ez nem fog bekövetkezni, tekintve, hogy a Seahawks jelenleg jengázik a fizetési keret minden centjével.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!