Connect with us

Hír

A Patriotsnak külön készülnie kell az RPO-kra

Az idei év talán legtöbbet használt szakkifejezése az RPO, azaz a run-pass-option, magyarul a futás-passz-opció volt az amerikai közvetítések során és ez a kifejezés, illetve koncepció az idei évben ívódott be a leegtöbb néző fejébe. Mi már tavaly felültünk a hype-ra, de idén vált igazán nagy tényezővé a profi ligában.

 

Ez nagyban köszönhető az Eaglesnek, akik a legtöbb ilyen játékot játszották a szezonban (az alapszakaszban szám szerint 181-et) és mikor Foles került a kezdőbe, akkor egyre több ilyen játékot hívtak. Folesnak pedig nagyon jól is megy ez, jól adja el a play actiont, jól dönt a kipécézett védő mozgása alapján és a rövid passzokat magabiztosan hajtja végre. A Patriotsnak erre mindenképp készülnie kell, ráadásul feltehetőleg többet is, mint amúgy általában szoktak. Ugyanis ők néztek szembe az egész ligában a legkevesebb RPO-val a PFF adatai szerint (az alapszakaszban szám szerint 39-cel), így nincs nagy meccsrutinjuk ezek levédekezésében.

 

 

A héten Devin McCourtyt meg is kérdezték arról, hogy hogyan tervezik a defensive backek ezeket levédekezni:

 

Nem hagyhatod szabadon az embered és mehetsz a labda irányába, hiszen az embered nem blokkol, úgyhogy fedezned kell. Útvonalat fut, úgyhogy számomra ez egy passzjáték. Viszont a hat-hét srácnak a boxban lehet, hogy teljesen futásnak néz ki, úgyhogy nem lesz semmi segítségem a részükről. Egyénileg, matchup-szinten, ha emberezünk vagy ha zónázunk és van valaki a zónánkban, akkor is figyelni kell és megjátszani, amit lehet. Ez egy futás-passz-opció, úgyhogy futás is lehet. De ha passzjáték, akkor arra kell figyelned. Ha jön a passz, akkor felkészültnek kell lenned.

 

A Patriotsnak biztos lesz egy elég jó terve az RPO-k megállítására, hiszen a valaha volt egyik legzseniálisabb edző áll a partvonal mellett, ráadásul két hetük volt felkészülni ezekre. Azonban Doug Pederson is nagyon jól készíti fel csapatát, és még ha mindkét egység tökéletesen játssza meg az RPO-kat, akkor alapvetően a támadóknak, pontosabban az irányítónak van előnye. Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e mindenkinek tökéletesen végrehajtani a feladatát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!