Connect with us

Hír

Allen Robinson franchise taget kaphat

A Jaguarsnak komoly döntéseket kell majd meghoznia az elveszített AFC-döntő után, legalábbis a támadóoldalon. Egyrészt Blake Bortles szerződése is ott van, hogy maradjon vagy vágják ki ingyen, másrészt pedig Allen Robinson helyzete sem egyértelmű. A remek elkapó ugyanis annak ellenére is az offense egyik, ha nem legértékesebb tagja, hogy idén sérülés miatt nem játszott.

 

 

Ha csak a lejátszott meccsek számát nézzük, akkor Robinson 43 meccsen 2848 yardot és 22 TD-t szerzett, ami nem rossz. Ha pedig a legjobb szezonját nézzük, amikor 1400 yardot és 14 TD-t tett be a közösbe, akkor egyenesen kiemelkedő. Azonban idén ACL-sérülése volt, nem tudott bizonyítani, így most kérdés, hogy mennyit is ér meg a Jaguarsnak.

 

Ha csak a játékos tehetségét és korát (24) nézzük, akkor valahol Alshon Jeffery körül van az értéke, ami évi 13-14 millió dollár, már a megnövekedett cap space-t is beleszámolva. Ez azonban kockázatos egy sérülésből visszatérő játékossal, Jeffery is relatíve apróért játszott egy egyéves szerződés keretein belül, mielőtt megkapta az Eaglestől a nagy pénzt.

 

Robinson aligha fog belemenni egy prove it kontraktusba, azonban adhat neki egy franchise taget a csapat, hogy bizonyítson. A tag ráadásul 16 millió dollár, tehát Robinson sem érezné magát annyira lehúzva, ráadásul, ha véletlenül Bortles megtáltosodna vagy egy potensebb irányító kerülne a csapathoz, akkor egy jó szezonnal akár 16 millió dolláros évi átlagot is kiharcolhatna magának. Ez így jelenleg eléggé win-win szituációnak tűnik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!