Connect with us

Minden ami NFL

Az NFC playoff csapatok leggyengébb láncszemei

Az AFC csapatok gyenge pontjai után jöjjenek az NFC gyenge láncszemei. Itt nehezebb dolgom volt, mert több a kiegyensúlyozott csapat és sok a jó vagy legalább átlagos teljesítmény is. Ennek ellenére természetesen mindenkiben találni hibát.

 

Philadelphia Eagles

 

Offense leggyengébb láncszeme: Halapoulivaati Vaitai

 

Természetesen Folest is elő lehetne venni, de három lejátszott mérkőzés után nem éreztem volna fairnek, ha őt írom. Torrey Smith sem annyira jó mélységi célpont, mint fénykorában, de a legnagyobb gond inkább Peters pótlásával van, a fal bal oldalán. Vaitai ugyanis az egyik leggyengébb a posztján, egyetlen játékos sem engedett annyi nyomást, azok közül, akik legfeljebb annyi passz snapet töltöttek a pályán, mint ő.

 

Defense leggyengébb láncszeme: Jalen Mills

 

Az Eagles védelem a Jaguars után talán a legfélelmetesebb és a legkiegyensúlyozottabb idén. Kevés a gyenge pont, de azért Mills játékára lehet panaszkodni. A cornerback ugyanis az egyik leggyengébb a posztján, ha tisztán a passzjátékokat nézzük. 608 eltöltött coverage snapje alatt ugyanis 651 yardot engedett, kilenc touchdown mellett (legtöbb a poszton) és közel 100-as passer ratingel dobálnak rá. Futás elleni teljesítményével valamelyest kozmetikázik, de ez elég kevés, hogy megmeneküljön ettől a kitüntetéstől.

 

Minnesota Vikings

 

Offense leggyengébb láncszeme: Támadófal bal oldala

 

A Vikings offense az egységet alkotó kisebb nevek ellenére hasít. Annak ellenére teszik ezt, hogy a támadófaluk nem tartozik a liga legjobbjai közé. Ugyanis engedett nyomásokban a középmezőnybe tartoznak, futásblokkolásban meg szintén átlagosak (a kevés engedett sack mondjuk kicsit felfelé húzza őket). Különösen a fal bal oldala gyenge, ahonnan az engedett nyomások közel 60%-a érkezik. Az edzők zsenialitását mutatja, hogy ez a meccseket nézve kevésbé tűnik fel és az offense hatékonyságát sem hátráltatja.

 

Defense leggyengébb láncszeme: Belső védőfal Joseph mellett/mögött

 

Floyd sérülése miatt az egyetlen jó játékos Linval Joseph a poszton, aki már nem fiatal (igaz, jelenleg is az egyik legjobb a ligában). Mellette azonban elég üres az egység, a rotáció többi tagja jóindulattal közepes. Mondjuk amíg Joseph két ember helyett is tud dolgozni, addig ebből nincs akkora baj.

 

New Orleans Saints

 

Offense leggyengébb láncszeme: Tight end játék

 

Brees fegyverarzenálja már így is kimondottan erős, de mi lenne akkor, ha lenne egy potens tight end a csapatban? Fleener és Hill ugyanis nem potens, sőt, inkább rossz játékos. Fleenernél lyukasabb kezű játékost nehéz elképzelni, cserébe még rosszul is blokkol, Hill legalább utóbbiban jobb, de a passzjátékoknál szintén használhatatlan.

 

 

Defense leggyengébb láncszeme: Williams mellett a safety játék

 

Tavaly azért volt nehéz választani, mert mindenki rossz volt, most meg azért, mert szinte az egész egység feljavult. A safetyk azonban az újonc Williams kivételével nem igazán jók, pedig a leggyengébb Vaccaro még IR listára is került. Így marad Bell és Bush, de egyikük sem játszik idén top formában. Érdekes egyébként, hogy Cameron Jordan kivételével a legjobb teljesítményt első vagy másodéves játékosok nyújtják.

 

Carolina Panthers

 

Offense leggyengébb láncszeme: Elkapók

 

A Panthers offense már régóta nem a szemkápráztató passzjátékra épül, de idén nem is igazán tudna. Egyetlen átlag feletti wide receiver sincs a keretben, sőt Funchess kivételével inkább gyenge játékosok. Összesen 10 feletti drop számot tudnak felmutatni, ami annak fényében nagyon magas hogy a Bills után a legkevesebb target feléjük megy.

 

Defense leggyengébb láncszeme: Secondary

 

Szegény Mike Adams így kicsit be lesz skatulyázva, de egyrészt ő sem olyan jó, másrészt a mellette lévő három kezdő pocsék. Worley és Bradberry a második legtöbb yardot engedte a kezdő corner párosokat vizsgálva, Coleman pedig a harmadik legtöbb elrontott szerelést tudja bedobni a közösbe. Csoda, hogy ilyen secondary teljesítmény mellett a Panthers defense nem kifejezetten rossz, hanem jó.

 

Los Angeles Rams

 

Offense leggyengébb láncszeme: Tight end játék

 

Szokták mondani azt a nem túl bizonyított mondást, hogy a fiatal irányítók legjobb/legmegbízhatóbb társa a jó tight end játék. Ez a Rams esetében abszolút nem igaz, mert Goff mindenre tud támaszkodni, de pont egy jó tight endre nem. Higbee, Everett és Carrier összesen tud felmutatni 73 targetet, amiből 44 elkapás született, de letettek mellé 8 elejtett labdát is. A rossz elkapási mutatók mellé Higbee még fel tud mutatni 13 nyomásengedélyezést is, ami azt jelenti, hogy minden hatodik passzjátékánál nyomás érkezik miatta.

 

Defense leggyengébb láncszeme: Linebacker sor

 

A Rams linebacker sora igazi tackle-gyárként üzemel. Azt pedig tudjuk, hogy ez sokszor a rossz coverage teljesítmény miatt alakul így. Ez esetükben sincs másképp, mert az Ogletree-Barron páros a második legtöbb passzt nyelte be a linebacker duók között.

 

Atlanta Falcons

 

Offense leggyengébb láncszeme: Tight End játék

 

Két tight end, 68 elkapható labda, 8 drop, összesen 648 yard. Két tight end 117 passzblokkolási snap, 14 nyomásengedélyezés. Ezt tudja felmutatni a Falcons tight end játéka. Százalékosan mind a két statisztika a liga legrosszabb öt csapatához elegendő.

 

Defense leggyengébb láncszeme: Brian Poole

 

Nem lehet nagy baj a védelemben, ha a leggyengébb láncszem a slot cornerbacked. Poole viszont annyira rossz, hogy az kárpótolja a többi csapatot, ha leggyengébb pontot keresnek. A ProFootballFocus statisztikái szerint 423 snapet töltött coverage-ben, ebből pedig 65 elkapást, 657 yardot (286-ot elkapás után) és 2 touchdownt engedett. A coverage snaphez viszonyított elkapási aránya így pedig messze a legrosszabb a liga összes cornerbackjét figyelembe véve. Az már csak mellékes, hogy sikerült 12 elhibázott szerelést is feljegyeznie.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!