About the author

29 Comments

 1. 1

  Vicgeordie

  nem lett volna elég a gyökér OC-t kirúgni, aki lezüllesztette ezt a potens offenset? azért a két 9-7-es szezon és playoff győzelem ha nem is a csúcs, de azért nem olyan csúnyácska…

 2. 2

  Leonidasz007

  Ők is tudják hogy ezt a szar Patset illett volna verni. Hulljanak a fejek

 3. 3

  acsdav2

  Ha McDanielsnek vonzóbb a Titans ajánlata, mint a Coltsé, akkor szerintem azt vetíti előre, hogy Luck állapota nem nagyon javult. :(

 4. 4

  Kopi3.14

  Vagy a vezetés szemlélete nem változott: nem védjük meg Luckot.

 5. 5

  Gergely Angyal

  Érdemes elolvasni Sir Alex Ferguson “Vezetés” című könyvét.
  Bár gurulós fociban alkotott nagyot, vannak megállapításai, amelyek egyetemlegesen megfontolandóak.
  Példának okáért ír a klubbok tulajdonosainak inkompetenciájáról, arról, hogy milyen kevés a hosszú távú szemléletet követő tulajdonos.
  Teljes mértékben egyetértek vele ebben a kérdésben. Erre az esetre vonatkoztatva is úgy gondolom, hogy két pozitív mérlegű szezon után, amiből az egyik esetben régóta várt playoff részvétel és győzelem után elküldeni a vezetőedzőt, szerintem baromság. Értem, hogy egy ígéretes főedző jelölt miatt lépték meg mindezt, de akkor is, McDaniels is egy zsákbamacska szerintem.
  Azzal tisztában vagyok, hogy az NFL egy olyan terep, ahol azonnali eredményeket várnak, de fájóan kevés a hosszú távú szemlélettel működő csapat. (Persze, a Bengals például pont rossz példája ennek, de abban az esetben már megértenék egy váltást, mert tisztán látszik, hogy az évek alatt a gárda nem tud a playoffba bejutásnál előrébb lépni.)

 6. 6

  MouSkétás

  Pont ma jutott eszembe, h Fox 2015-ös menesztése óta hány olyan HC-t rúgtak ki, aki amúgy az utolsó évében bevitte a PO-ba a csapatot?

 7. 7

  ducksfan

  Csak részben kapcsolódik ide, de ezek szerint az NFL többi csapata abban látja a siker útját illetve úgy tudnak keresztbe tenni a Patriotsnak, ha egyszerre elviszik mindkét koordinátort főedzőnek. Érdekes, hogy pont egy olyan szezon után, ami nem annyira kirobbanó Patriotsot hozott.
  Vagy mégis csak volt valami igazság az ESPN cikkben, és “menekülnek”?

 8. 8

  Nyílméregbéka

  Semmi köze az ESPN cikknek ehhez. Már tavaly is kapacitálták a kordinátorokat, nagyon kapósak voltak, csak még rá tudták venni őket egy újabb évre. De már tavaly tisztába volt vele mindenki, hogy tovább már nem tudják ott tartani őket, maximum ha Belichick mondjuk kilátásba helyezte volna a visszavonulását és valamelyiküket utódként megjelöli.

 9. 9

  Nyílméregbéka

  Szerintem a Coltsnál nem kapott volna annyi mozgásteret, lehet hogy a Titans szabadkezet adott JMD-nek. Ez egy HC-nak fontosabb.

 10. 10

  Nyílméregbéka

  Főleg egy ilyen szoros meccsen! :DDD

 11. 11

  ducksfan

  Van-e a cikknek köze hozzá nem tudom, csak az a fura nekem, hogy ha igaz, hogy mindketten egyszerre lépnek le, ráadásul nem is “komoly” csapatokhoz (nem megsértve a szurkolókat). A Lions évek óta nem jut egyről a kettőre, ráadásul a csoportjuk is elég kemény, még a POért is óriási küzdés lesz. Titans dettó. Nem látom bennük azt a potenciált, amiért érdemes most váltani (másik oldalról az is igaz, hogy ki tudja, ha most nemet mondanak, kapnak-e később ajánlatot).

 12. 12

  István_Szamos

  Breaking a breakingben: Az NFL.com szerint JMD elfogadja a Colts ajánlatát:

  http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000907032/article/colts-expected-to-hire-josh-mcdaniels-as-head-coach

 13. 14

  László Fodor

  Én pedig pont a váltásban látom, hogy a hosszútávú érdekeket nézi a tulajdonos, mivel látja, hogy a játék szar és a hozott eredmény csalóka, hiszen attól, hogy a többiek gyengébbek nálad nem azt jelenti, hogy jó vagy. És ha a két QB felépül akkor ez a csoport baromi kemény lesz évekig és amit Mularkey nyújt a Titansnek ahhoz kevés, hogy versenybe legyenek. Egyszerűen a hosszútávú érdek azt kívánja, hogy legyen változás, mert ez kevés lesz.

 14. 15

  László Fodor

  Ez a hozzászólásod komoly?
  Mind a Colts (szerintem ide megy Mcdaniels), mind a TItans, mind a Lions komoly potenciával rendelkező csapatok, hiszen van franchise QB, nem kell keresni és az a legnehezebb az NFL-ben. Ennél komolyabb csapatok pedig nem küldik el az edzőt, így ha komolyabbra várnának akkor soha nem lennének HC-k.

 15. 16

  chester

  En mar nem tudom kovetni ezt a mai napot… :D

 16. 17

  István_Szamos

  Mivelhogy? :-)))

 17. 18

  chester

  Konkretan azt a hirt kezdtem ma irni, hogy Mularkey-vel hosszabbitanak. Mar majdnem kesz volt, le kellett lepnem kicsit, mire viisszaertem mar kirugtak :D

  Aztan egybol jott, hohy JMD menni Tennessee, most meg szinte biztos Colts. Mindez cirka 4-5 oran belul. :D

 18. 19

  István_Szamos

  Ilyen ez a popszakma. :-)

  Szerintem ha nem rúgják ki Mularkey-t tuti nem szivárogtatják ki a JMD infót.

 19. 20

  ducksfan

  A hozzászólásom komoly, hiába van franchise QB.
  Lions: egy csoportban a GBvel (Arod jobb, mint Stafford, gondolom ezzel egyetértesz), Vikingssel (lehet persze, hogy one year wonder, mint az Raiders). Plusz ha megnézed, mióta nem voltak rájátszásban, hiába van Stafford évek óta ott, dobált 5000 yardot Megatronnak.
  Colts, Titans: ugyanaz nagyjából, főleg hogy csoportrivális :) És ráadásul még AFC is.
  Nyilván komolyabb csapatok nem küldik el az edzőt, és ez nem is a “legalja”, csak pl. tavaly is voltak csapatok ilyen “paraméterekkel” és mégsem mentek, pedig akkor is felmerült a nevük (a Browns is mindig talál edzőt….).

 20. 21

  makosteszta

  1) Szerintem jó döntés a menesztése. Szép és jó a Wild Card győzelem de a) ebben az AFC-ben bejutni azért nem volt akkora teljesítmény b) nem lett volna itt semmilyen győzelem, ha meccs felénél nem esik ki Kelce és Jones. Cserébe viszont teljesen kiaknázatlanul hagyta Mariota tehetségét, aki inkább visszafele kezdett el fejlődni, meg úgy unblock az egész offense kb behúzott kézifékkel döcögött előre, pedig minden adott lenne egy fain teljesítményre. Irányító, fal, RB, WR, TE mind minimum egy korrekt szintet megüt, de inkább többet, erre fel vallatni lehet a játékukkal.

  2) JMD miért ennyire felkapott jelölt (már évek óta)? Belichick mellett eleve mindenki jobb színben tűnik fel, mint valós teljesítménye, ő még ráadásul meg is bukott már egyszer HC-ként. Isti gondolom még tudna mesélni :P

 21. 22

  László Fodor

  Sorold a tavalyi csapatokat ilyen paraméterrel, ahol volt fiatal franchise QB. (Nehéz dolgod lesz, mert nincs ilyen.)
  Egyszerűen ennél jobb helyre nem tudsz menni, mert ahogy írom is és te is írod, jobb csapatok nem rúgják ki a HC-t.

 22. 23

  Homoki Szabó Tibor

  Nem feltétlen értek ebben egyet veled. Tavaly az Sb után szerződött Kyle Shanahan a 49ers-hez, ahol aztán minden várta csak nem édenkert. Olyan munkára vállalkozott ami szélmalom harcnak, de minimum a jóhírének megnyírbálásának tünhetett. Egy dologban lehetett biztos, hogy lesz elég pénze a sapka alatt, hogy idővel feltöltse a keretet megfelelő emberanyaggal. És láss csodát úgy tűnik sikerült fognia egy francise qb-t, akivel a rövid közös munka az egész csapatnak lendületet adott.

 23. 24

  Gergely Angyal

  Meglátjuk mit hoz a jövő, de egy koncepció véghezviteléhez nem elég 1-2 év. Ha folyamatosan cserélgetik az edzőket, mert 1-2 év alatt nem hozzák a várva várt eredményt, akkor sose fog sikerülni. Persze van ellenpélda is, mint a Broncos és Kubiak, de az elég ritka, s nem kevés szerencse kell hozzá.
  Majd az idő eldönti, értem mit mondasz, és látom benne én is a rációt.

 24. 25

  Rpi

  Az eleje szoros volt.. ??

 25. 26

  Nyílméregbéka

  “Komoly” jól futó csapatok nyilván nem keresnek OC-t. :) De végül is JMD a Coltsot választotta most úgy hírlik.

 26. 27

  combat

  JMD valós értéke szerintem nehezen megállapítható, de mivel BB inkább védelmi felfogású edző a Pats offense jó szereplését inkább JMD-nek szokás tulajdonítani.

 27. 28

  ducksfan

  Rams, Jax (OK, Stafford jobb bármelyiküknél).
  És tavaly lett új edző Denverben, a 49rsnél, Chargersnál. Nekem ez jobb helyeknek tűnnek, de ízlések és pofonok :D
  Én továbbra is csak furcsállom, hogy most egyszerre mennek el.

 28. 29

  Józsefné Varga

  Na de akkor most a Tennessee lyukra futott? A HC-t kirúgták, JMD szarik a fejükre, a kapós HC jelöltek is úgy néz ki, hogy elkeltek…. Nem kellett volna esetleg megvárni, hogy lesz-e valaki elfogadható a posztra?

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team