Connect with us

Érdekességek

Danny “CLUTCH” Amendola – a playoff királya

Akkor kell nagy focit játszani, amikor nagy a tét. Danny Amendola is az a fajta játékos, akire igaz, hogy teher alatt nő a pálma. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a 2017-es rájátszásban mutatott formája, megbízhatósága. Gyakorlatilag egy go-to-guy lett azokban a helyzetekben, amikor mindent egy lapra kellett feltenni, akkor mozgatta a láncokat, amikor a legjobban kellett. Az idei playoffban eddig hat alkalommal sikerült harmadik downoknál sikeres elkapást jegyeznie, egyszer pedig negyedikre is hozta a bravúrt:

A Titans ellen:

  • 3rd & 8 – 15 yardos elkapás
  • 3rd & 2 – 12 yardos elkapás
  • 3rd & 7 – 11 yardos elkapás
  • 3rd & 3 – 7 yardos elkapás
  • 3rd & 10 – 12 yardos elkapás

A Jaguars ellen:

  • 4th & 1 – 20 yardos elkapás
  • 3rd & 18 – 21 yardos elkapás

Ez a produkciója is kellett ahhoz, hogy a két meccsen 16 elkapásig, 196 yardig és két touchdownig (az egyik meccsnyerő volt) jusson el. De ami ennél is beszédesebb adat, hogy milyen jó WR ratinget produkált az elmúlt két mérkőzésen. 134,1-es mutatójával a legjobbnak bizonyult az összes elkapót figyelembe véve, mellyel messze elhaladt a második Corey Davis (118,9) mögött. Hatékonyságát fokozza, hogy az egyik legjobb volt a megfutott útvonalanként elkapott yardok során, 2,58-as mutatója (Yards Per Route Run – YPRR) az ötödik legjobb a Wild Card meccsek óta.

Azt már csak zárójelesen jegyezzük meg, hogy dropja nem volt, ami azért fontos, mert tudjuk, hogy Brady mennyire nem kedveli azt, ha egy elkapható labdát nem húz be egy receiver. És ha már a Brady-Amendola kapcsolatnál tartunk, meg kell emlékezni arról is, hogy az irányító és az elkapó által közösen elért hatpontosok mindegyike olyan szituációban született, amikor a Patriots hátrányban volt. A GOAT tehát bízik benne, tudja mikor számíthat rá, ami fontos lehet a Super Bowl végkimenetele szempontjából is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!