Connect with us

Összefoglaló

DRÁMA A KÖBÖN!!!

Bár sokaknak nem volt különösebben tétje az utolsó fordulónak, néhányan csak kicseszésből is borsot akartak törni csoportriválisuk orra alá. És ez bizony megtörtént, néhol elég komoly következményekkel!

 

A tét nélküli meccs

 

Az ég kék, a Packers meg simán kikap a Lionstól. A kezdőkre rápillantva ez egyáltalán nem volt meglepő, a Lions minden egészséges játékosát bevetve simázta le csoportriválisát, gyarkolatilag bármilyen megerőltetés nélkül. A Packers védelme olyan nevekből állt, akik a preseason meccseken sem életbiztosítások, nem csoda tehát, hogy Staffordék mint kés a vajon, úgy mentek át néha.

 


Igazából Golden Tate TD-je előtti Davon House szerelési kísérletben benne volt a Packers 2017-es szezonja: egy borzasztó rossz szerelés, ahol Tate simán elnyomta House-t, aki bele is sérült a jelentsorba.

 

A Lions elővette a playbookja legviccesebb oldalát is, és Caldwell szeretett volna alázással búcsúzni. Nos, ezt a jelenetet látva nyugodtan mondhatjuk, hogy összejött. Ebben a kétpontosban minden benne volt, ami egy trükkös játékhoz kell.

 

 

Hundley továbbra sem egy kezdőirányító kaliber, így vélhetően nem fogja udni elpasszolni a Packers, amiben a szezon előtt reménykedtek. A túloldalon Stafford tökéletes meccset zárt, 323 yardot és 3 TD-t passzolt eladott labda nélkül, 29 átadásából 20 az elkapójához szállt. Futás ellen továbbra sem volt tényező a Lions, de ilyen Green Bay-i passzvédekezés mellett nem is kellett annak lennie. A két gárdának nem maradt más hátra, mint egy szebb 2018-as szezonban bíznia.

 

Green Bay Packers 11 @ 35 Detroit Lions


 

Amiken minimális volt a tét

 

A Steelersnek a győzelem mellett egy Patriots vereség is kellett az első kiemeléshez, amihez a saját részüket teljesítették. Annyira brownsos vereség volt ez, hogy arra szavak nincsenek. Hozzátéve, hogy a meccs elejét látva nem gondoltam volna, hogy meccslabdái lesznek a Brownsnak, de hát nem a Clevelandről lenne szó, ha ezeket egytől egyig elrontották. De ne szaladjunk ennyire előre.

 

 

A Steelers pihentette támadósora kulcsembereit, így Landry Jones irányított a hazai csapatban, emiatt bocsássák meg a Steelers szimpatizánsok, ha nem csapatuk lesz az összefoglaló középpontjában. Meglepődik bárki, hogy majdnem 300 yardot pakoltak fel az első félidőben? Olyan nagy játékokat nyalt be a Browns, hogy rossz volt nézni. Gregg Williams védelme a gólvonalon még mindig halálos, de ilyen hibákat nem engedhet meg egy csapat ha nyerni akar. Hogy mennyire csalókák a számok: a Brownsnak az első félidőben két eladott labdája volt, alig tettek meg 100 yardot, és mindössze 5 first downt szereztek – ez is elég volt két támadó TD-hez!

 

Aztán a második félidőben jött az egyenlítés, de hát megint mi volt… Meglett az egyenlítés, erre a kickoffot követően benyalnak egy JuJu return TD-t… Ez volt egyébként a Steelers utolsó momentuma a meccsen, innentől szinte csak a Browns jelenteit lehet kiemelni, de csak folyamatos hibákról tudunk beszámolni. Rengeteg benyelt sack, Kizer interception, Duke Johnson fumble a red zone környékén, a végén az a Coleman drop 4&2-nél két percen belül. Ezzel meglett ezzel a második 0-16-os csapat az NFL történelmében.

 

 

Bár a hazai csapat pihentetett a támadók közül, néhány kezdőjátékos a pályán lehetett. Ilyen volt az újonc elkapó JuJu Smith-Schuster is, aki abszolút elnyerte a meccslabdát. 10 targetből 9 elkapása lett 143 yardért és 1 TD-ért, ráadásul ott van a 96 yardos kickoff return TD-je is.

 

Cleveland Browns 24 @ 28 Pittsburgh Steelers


 

A Los Angeles Rams számára csak az volt a kérdés, hogy melyik seeden jut a rájátszásba. A kiemelés a Vikings elleni vereség miatt elúszott, de a harmadik seed még összejöhetett. A többi csapat eredményének hála a vereségük ellenére is elérték céljukat, így hazai pályán fogadhatják wild card ellenfelüket.

 

Jimmy Garoppolo nem tud veszteni. Fact. Zsinórban öt meccset nyert a 49ers amióta a 13. fordulóban bekerült a kezdőbe. Bár két pickje is volt, ami belerondít a képbe, nem is feltétlen csak a játéka az, ami döntő faktor a 49ers pálfordulásában. Több játékos is arról beszélt, hogy olyan karizmája van a Patriotstól megszereztt irányítónak, ami kihozza az egész keretből a vadállatot, és szállítja a győzelmeket az öbölbe. Bár a 49ersnek nem hozott rájátszást ez a győzelmi széria, a szabadügynök piaci tevékenységüket alaposan meghatározta. Látva ugyanis, hogy a csapat erre képes, nagyobb valószínűséggel igazolhatnak majd jobb nevű játékosokat.

 

 

Hogy a meccsről alig esett szó eddig, az nem véletlen. A Rams ugyanis pihentette kezdői nagy részét, így Sean Mannion irányította végig a találkozót, Dunbar illetve Brown volt a futó, az elkapók pedig csupa első és másodéves játékosok voltak, így érthető okokból döcögött a szekér a hazai csapatban. A védelemből is több játékos pihent, ennek ellenére akadt egy valaki, aki kiemelkedett. Ő a cornerback Kevin Peterson, aki mindkét interceptiont szerezte, illetve összeszedett egy fumble-t is. A Ramsnél igazából egy dolog volt fontos, hogy a beugró kicker, Sam Ficken hogyan teljesít, de egy rúgását sem hibázta el.

 

Carlos Hyde (és a támadófal a maga 4 engedett nyomásával) megemberelte magát, negatív yardos futás nélkül hozott 90 yardot és 2 TD-t, bár egy labdavesztés becsúszott. Egy jelentsorról szívesen lemondtunk volna, az pedig az ütés, amit Marquise Goodwin kapott a fejére, majd megrándult egyet a teste, és a továbbiakban nem tudott a pályán lenni.

San Francisco 49ers 34 @ 13 Los Angeles Rams


 

Ahol a rájátszás volt a tét

 

A Seahawks nehéz helyzetbe került, hiszen a saját győzelme mellett az is kellett, hogy a Falcons kikapjon. Nagy meglepetésre azonban egyik sem történt meg, hiszen a Cardinals legyűrte idegenben a Seahawkst, így Bruce Arians franchise rekordot jelentő 50 győzelemmel búcsúzhat minden valószínűség szerint a csapattól.

 

A Seahawks offense mintha pályán sem lett volna az első félidőben, olyan szörnyen játszottak. A támadófal fogalma továbbra is csak egy mítosz Wilson számára (amikor ő jobban blokkol egy futásnál mint a fal, az csak jelent valami negatív kritikát…), de ez sem mentség arra, hogy az első félidőben egyszer sem jutottak nem hogy mezőnygól távolságra, de a Cardinals térfelére sem. Utóbbiban a vendég védelem is kulcsszerepet játszott. Ezalatt Drew Stanton Wilsont megszégyenítő módon passzolt egy elképesztő TD-t, és Lockett 99 yardos (!!!) visszahordott TD-je mentette meg a Seahawkst attól szégyentől, hogy 0 ponttal vonuljon a sorsdöntő meccsén a félidőre hazai pályán.

 

 

Ahogy azt már megszokhattuk, jött a Wilson magic, ami az ilyen kilátástalan helyzetekben is reményt ad a Seahawks szurkolóinak. Amíg a támadósor végre magára talált, a védelem csak mezőnygólt engedett a továbbiakban ellenfelének, ráadásul egy turnover is összejött. A Wilson – Baldwin kapcsolat két TD-t hozott a konyhára, a futások is egyre jobban ültek, úgy tűnt megnyerheti a meccset a Seahawks. Ha Phil Dawson a hazai csapatban játszik, meg is nyerték volna, 42 éves kora ellenére nem hibázott. Ellenben Blair Walshsal, aki a meccs végi mezőnygólt kihagyta 48-ról, ezzel pedig végleg elúszott a rájátszás csapata számára. Nem az első ilyen hibája volt idén, szóval a Black Monday lehet nem csak edzőket fog fogyasztani.

 

Arizona Cardinals 26 @ 24 Seattle Seahawks


 

A Ravens számára egyszerű volt a képlet: ha nyernek, ott vannak a wild card körben. Néhány csapat ölni tudott volna azért, hogy csak a saját kezében legyen a sorsa, ráadásul még ha ki is kapnak netán, akkor is kellett volna a többi csapat győzelme a kieséshez. És b*zmeg megtörtént. A Ravens kiesett.

 

Az első félidő még viszonylag csendes volt. Flacco hosszú passzai nem ültek, emiatt az előrehaladás is döcögött. Nem úgy a vendégeknél, akiknek minden klappolt, és viszonylag gyors drive-okat vezetve növelték folyamatosan az előnyüket. Hogy maradjon egy kis izgalom is a fordulásra, arról Chris Moore gondoskodott egy elképesztő 87 yardos visszahordással, az ezt követő játékból pedig ő halászta le Flacco passzát 6 pontért.

 

Ezután jött a D-R-Á-M-A! A félidő első drive-ja egy komikus Bengals TD-vel végződött. Az előbb hősként emlegetett Moore kezében dadogott a labda, amit végül Darqueze Dennard szerzett meg, és hatalmas csapatmunkának köszönhetően visszavitte a labdát a Ravens célterületére. Ugyan Flacconak írták be az interceptiont, nem az ő hibája volt. De ha így lett volna, az eredményen akkor sem változtat. 24-10 volt ekkor, viszont majdnem a teljes második félidő még hátra volt.

 

 

Ezt a Ravens játékosai is a fejükbe vésték, és megkezdték hadjáratukat a győzelemért. Alex Collins elképesztő TD-jével kezdődött, a Seahawks vezetői a saját csapatuk futójátékát, illetve Collins teljesítményét látva valószínűleg azóta is verik a fejüket a falba, hogy kivágták a másodéves futót. A következő két drive nem csak hosszú volt, de egyaránt pontszerzéssel zárult, a védelem pedig idei hírnevéhez méltóan labdát szerzett, valamint két 3&outra kényszerítette ellenfelét, így az utolsó percekre megszerezte a vezetést a Ravens. 2:43 maradt az órából, Sam Koch puntját követően majdnem megszerezte a Ravens a labdát, de az Erickson lábán megpattanó labda a pályán kívülre került. A saját 10 yardosáról jöhetett a Bengals.

 

 

Sima liba, gondolnánk. VAGY NEM. Dalton elkezdte szórni a zsugát, és szépen fokozatosan haladtak előre. Aztán jött 3&5-re egy passz, amit Eric Weddle lehalászott a levegőből. Game Over. Lett volna, ha Marlon Humphrey-ra nem dobnak be egy zászlót holdingért, aki az akciótól távol birkózottegy elkapóval, 1st down a Bengalsnak. Aztán 2nd down a Bengalsnak. Aztán 3rd down a Bengalsnak. Mindössze 3 yardot haladtak előre, így 4&12 következett a félpályánál.

 

 

A mezőnygól messze van, egy punttal semmire nem mennek, veszteni valójuk nincs, így nekimentek. ÉS TYLER BOYD TD-T SZERZETT!!! Hiába jó egy védelem, hiába hozták vissza a pokolból a meccset, egy csapat, aki a PO-ért küzd, ilyen szituációban nem-kaphat-TD-t. Nem. Volt még 44 másodpercük, de négy kísérletből nem jött össze még csak egy first down sem, így a Bengals a Lions után a Ravens rájátszását is megtrollkodta. Ez volt Marvin Lewis búcsúajándéka.

 

Cincinnati Bengals 31 @ 27 Baltimore Ravens

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!