Connect with us

Draft

FK! Mock draft ’18 – 1.0

Igen, elkezdődött ennek is a szezonja. Alig vártuk már. Ma kezdődnek egyébként a Senior Bowl edzések, így még ez előtt szerettünk volna egy korai mockkal kijönni. Mivel Bálint és én is tűkön ültünk már, hogy csillapítsuk mockolási vágyunk, így közösen hoztunk össze egyet, felváltva húzva (azzal a kivétellel, hogy enyém volt a Browns mindkét pickje, Bálinté pedig a Bills mindkét pickje). Végül pedig azzal dobtuk fel a mókát, hogy a húzás mellett a másik fél is elmondta a véleményét a pickről. 

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Sam Darnold
 QB, USC

 

Dani: Nem tudom, hogy mikor volt olyan utoljára, hogy ennyire nem tudtam mit kezdeni az 1/1-gyel (2013?). Egyik irányító sem győzött meg igazán, plusz könnyen lehet, hogy inkább veteránt szereznek, mintsem újoncot. Rosennek van a legszebb dobómozdulata, de kicsit kérdéses a karereje, illetve a személyisége sem jön be mindenkinek. Darnoldnak nagyon fura, “riverses” dobómozdulata van, de talán ő a legjobb az idei classban. Az biztos, hogy a személyiségével el fog varázsolni mindenkit. Viszont az interceptionök mellett a fumble-ök is aggasztóak Darnoldnál, szóval egyáltalán nem vagyok meggyőzve arról, hogy egyrészt ez lesz a pick, másrészt, hogy be fog-e válni.

Bálint véleménye: Nekem nem tetszik ez a pick, itt Rosennek kellene jönnie, részemről ez nem kérdés. Nem ügyetlen Darnold, de nekem Bortles jut eszembe, aki közel hasonló kvalitásokkal jött ki anno. Nem tetszik, ahogy játszik, lassú a labdája, rengeteg bosszantó hibát vétett, még nagyon éretlen. De ettől még a Browns lehet belé szerelmes, amivel a Giants jól is járhat akár.

 

giants 1/2 Nem York Giants
 Josh Rosen
 QB, UCLA

 

Bálint: Mázli, benn maradt a legjobb QB a classból, a Giants pedig nem fog habozni, hogy megoldja a jövő nagy kérdését. Manningban még van egy kevés, Rosen meg még van annyira éretlen, hogy nyugodtan tanulhasson az öreg mögött. Kérdés, hogy fogja tudni ezzel a nyers karakterével kezelni a New York-i média által okozott megpróbáltatásokat, egy erős kezű HC (Shurmur) meg fogja oldani ezt a feladatot.

Dani véleménye: Ha a Giants nem irányítót húz itt (ahogy most elkezdtek erről pletykálgatni), akkor hatalmas hibát követnek el. Nem nagyon szoktak ilyen rossz helyen húzni, ki kell használniuk. Rosen egyébként jobban illik ide, mint a Brownsba, meg úgy bárhová, szerintem ő ilyen környezetbe szeretne menni.

 

colts 1/3 Indianapolis Colts
 Bradley Chubb
 EDGE, NC State

 

Dani: Kevés egyértelműbb párosítás van ennél. Támadófalemberért nem adnék 1/3-at azért az idei classban (hátracsere után viszont nagyon jó esély lenne rá), a másik legnagyobb need pedig a pass rusher. Chubb pedig a legjobb ebben a kategóriában és nyugodt szívvel adok érte top3-as picket.

Bálint véleménye: Teljesen jó ez a pick, nagyon jó párosítás, a Colts egy igazi freakre lelhet benne, aki akár 1/1-es is lehetne, ha nem lenne ennyi csapatnak fontos az irányítókérdés megválaszolása.

 

browns 1/4 Cleveland Browns
 Minkah Fitzpatrick
 DB, Alabama

 

Dani: A nagy kérdés Fitzpatrickkel kapcsolatban, hogy corner vagy safety lesz. Ez volt a kérdés két éve Ramsey-nél is, de szerintem Fitzpatrick inkább safetynek való. Mindegy, mert a Brownsnak mindkettő need, Minkah pedig az egyik legjobb prospect az egész drafton.

Bálint véleménye: Peppersre hitte mindenki, hogy aduász, de valójában Minkah az. Simán ellátja a feladatát 3 poszton (FS, CB, nickel) is, egy született futballtehetség, ilyen játékos kell a Brownsba.

 

broncos 1/5 Denver Broncos
 Quenton Nelson
 OG, Norte Dame

 

Dani: Top 5-ös pick egy guardra? Ez lehet az egyetlen kifogás a választás ellen, mert Nelson talán a legbiztosabb játékos az egész idei drafton. Az viszont biztos, hogy a legbiztosabb és legjobb falember. Szerintem az irányítóposztot nem a draftról akarja orvosolni majd Elway, főleg ha Rosen és Darnold várhatóan nem lesznek elérhetőek.

Bálint véleménye: Nekem tetszik Nelson ilyen magasan. Nagyon biztos pick, tökéletes iskolából jön, ahol rengeteg tehetség pallérozódott. A Denver ezzel pedig nem gyenge falat fog felhúzni a jövő irányítója előtt.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Saquon Barkley
 RB, Penn State

 

Bálint: Gyakorlatilag BPA húzás ez, ami azért fog megtörténni, mert azzal számolok, hogy a Jets hoz egy épkézláb irányítót az FA-piacról. Mellé kell egy workload futó, aki olyan többdimenziós, mint Bell. Vele be lehet úgy robbantani az offense-t, hogy a védelemnek ne kelljen sokat a pályán lennie.

Dani véleménye: Nem tudom, mennyire tetszene ez a pick, de ha a Jets fejével, BPA-filozófiájával gondolkodunk, akkor szerintem ez a logikus választás. Szerintem egy ennyire sok hiányposztos csapatba nem egy sztárfutó kell elsődlegesen, de az biztos, hogy megéri Barkley az ilyen magas picket.

 

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Denzel Ward
 CB, Ohio State

 

Dani: Nelson lett volna az első számú kiszemeltem, így viszont Hargreaves után újra a secondary felé fordulnak és kihúzzák a legjobb cornerbacket. Ward kicsit alacsonyabb, mint tavalyi csapattársa, Lattimore, viszont 4,3-as 40 yardot fog futni, amivel az egekbe fog szökni az értéke.

Bálint véleménye: Hm, nálam nem Ward a CB1, de tényleg kell egy tehetséges corner Tampába. Jacksont előbb vittem volna ide, de meglátjuk, mi sül ki belőle.

 

bears 1/8 Chicago Bears
 Calvin Ridley
 WR, Alabama

 

Bálint: Matt Nagy fog magának egy olyan receivert, aki az egész classból talán a legjobban képzett, legjobb route runner. Fizikális, gyors, állandóan szabadon van, tökéletesen illeszthető be a főedző modern felfogású rendszerébe. A Bearsnek és Trubnak egy ilyen elkapó kell, akit már a karrierje elején lehet tömni a labdákkal. Ridley alkalmas a feladatra, sokan azt is meg merik kockáztatni, hogy jobb, mint Amari Cooper volt anno.

Dani véleménye: Tökéletes párosítás.

 

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Josh Jackson
 CB, Iowa

 

Dani: A 9ersnek jelenleg elég sok needje és pénze van, így nehéz jósolni, mit oldanak meg a szabadügynök-piacon, de mivel első számú kiszemeltem, Ridley kiment egy pickkel korábban, így a secondary felé fordulok. Az Iowa-prospectekből pedig nem lesz bust. Annyira jó ott a coaching, hogy nem fürödnek be a top játékosaik. Idei legjobb játékosuk pedig Jackson, aki beférhet a top10-be is akár, és az is lehet, hogy ő lesz posztja legkorábban elkelő játékosa. Remek méretekkel rendelkezik és kiváló labdaérzéke van.

Bálint véleménye: Tetszik a pick, Jackson elit coverage corner lehet. Egy problémája van: nem nagyon magabiztos, ha szerelni kell, sok tackle-t vét, ezen dolgoznia kell és akkor igazán jó lehet.

 

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Roquan Smith
 LB, Georgia

 

Bálint: Match made in heaven. A Raiders rádobta a superlike-ot Roquanra, a tehetséges linebacker pedig viszonozta a vonzalmat. Ennél nagyobb fogást már nem lehet tető alá hozni.

Dani véleménye: Ez a legtökéletesebb match az egész drafton.

 

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Connor Williams
 OT, Texas

 

Dani: Williams a legjobb tackle prospect idén. Sérülésből visszatérve volt pár rosszabb meccse, de év végére ismét sérülés előtti formáját mutatta, ami pedig szép jövőt jósol neki. Igazi, hagyományos left tackle prospect, kiválóak a méretei és elég atletikus is posztjához. Nem lepődnék meg, ha ennél magasabban elkelne.

Bálint véleménye: Kicsit tartok tőle, hogy kiforratlan, de elég nagy upside-ja van. Az idei class nem túl erős a tackle-ök terén, nem sok mindenkire lehet nagy magabiztossággal rámondani, hogy be fog vállni, de Williams közéjük tartozik.

 

bengals 1/12 Cincinnati Bengals
 Derwin James
 S, Florida State

 

Bálint: Nem feltétlenül a safety a legnagyobb need, de James BPA alapon jöhet. Egy olyan box safety ő, aki iszonyatosan jól fogja a futást, nagyon agresszív, jól blitzel, a vonalhoz közel tartva már korán nagy befolyása lesz a játékra. Hosszútávú megoldás a Bengals nem túl veretes strong safetyjei között.

Dani véleménye: Szerintem a Bengalsnál Connor Williamsért imádkozhatnak, viszont ha kimegy, akkor lehet gondolkodni, hogy need vagy inkább a jobb elérhető játékos. Falba jöhetett volna McGlinchey, nekem az egy fokkal jobban tetszett, de egy ilyen playmaker sem rossz választás.

 

redskins 1/13 Washington Redskins
 Baker Mayfield
 QB, Oklahoma

 

Dani: Szerintem Cousins nem lesz már a csapat tagja ilyenkor, így irányító után kell nézniük. Mayfield elég “polarizing” prospect, megosztó lesz (és már az is) az ő értéke és hogy mit jósolnak neki profi pályafutására. Én még bizonytalan vagyok kicsit vele kapcsolatban a pár éretlen megnyilvánulása miatt és sok GM-et elriaszthat az alacsony termete, de méginkább a nagyon kicsi keze. A tehetség és a győztes mentalitás viszont vitathatatlan.

Bálint véleménye: Érdekes húzás, de miért ne. Mayfield a legnagyobb király, ezt tudjuk. Győztes mentalitása, vezéregyénisége hamar meg fog mutatkozni, Gruden pedig olyan játékost kap, akit élmény lesz edzeni. Nem félteném a profi karriertől, nagyon nagy jövő áll előtte.

 

packers 1/14 Green Bay Packers
 Harold Landry
 EDGE, Boston College

 

Bálint: Landry egy egészen kiforrott, nagyon technikás és tehetséges játékos, aki mind a futás, mind pedig passzsiettetés terén kiemelkedően teljesített az egyetemen. A védőfal szélére született, a Packersnek pedig pont egy ilyen játékos kell, olyasvalaki, akitől tartanak az ellenfél irányítói. Ha coverage-ban fel tud javulni, akkor igazán különleges pass rushere lehet az NFC North-nak.

Dani véleménye: Poszt tetszik, játékos nem teljesen, nálam ez Marcus Davenport helye.

 

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Josh Allen
 QB, Wyoming

 

Dani: A Cardinalsnak szó szerint egyetlen irányítója sincs. Nulla. Nincs szerződése senkinek. Úgyhogy most kapnak egyet, méghozzá a legnagyobb upside-ú irányítót. Egyelőre nem nagyon akarom elhelyezni Allent sehol a boardomon. Az eheti Senior Bowl (és az előtte lévő edzések) fogja eldönteni nálam, hogy elhiszem a hype-ot vagy sem. A számai nagyon szarul mutatnak, a döntései sem igazán tetszettek sokszor, ellenben olyan képességei vannak, amik elképesztők. Lehet, hogy jövő héten azt mondom majd, hogy ő Wentz 2.0, de lehet, hogy teljes bustnak fogom gondolni. Igazából nehéz a kettő között maradni, annyira megosztó ő prospectként.

Bálint véleménye: Én őt annyira nem kedvelem, szerintem messze van attól, hogy ilyen magasan vigyék ki, de a szükség törvényt bont. Ha tényleg idekerül, akkor masszív kis névsorhoz kell felnőnie, mert nyugaton tele van a divízió tehetséges irányítókkal. Benne egyelőre nem látom azt, hogy felnőhetne hozzájuk, de adjuk meg neki a bizonyítás esélyét.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Courtland Sutton
 WR, SMU

 

Bálint: Évek óta szenved az elkapóival a Ravens, nem nagyon tudtak sehonnan leakasztani egy megfelelő WR1-et. Suttonnak minden képessége megvan ahhoz, hogy különleges játékos legyen, ki lehet húzni őt a szélre és 1-on-1 is meg fogja tudni állni a helyét. Nem egy Michael Thomas, de már eső nap nagy segítsége lesz Flaccónak.

Dani véleménye: Nekem korai Sutton, de ha valahol, akkor a Ravensnél indokolható. Jó kis red zone target a kiváló méreteivel.

 

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Mike McGlinchey
 OT, Notre Dame

 

Dani: Két év alatt felépítheti a támadófalát a Chargers, miután két guardot kihúztak tavaly, most jöhet egy tackle is. Futásblokkolásban kiváló, tapasztalt játékos, egyedül az atletizmusa közepes, ami miatt nem lehet igazán top prospectként tekinteni rá és így a sebességgel támadó pass rusherek problémát okozhatnak neki.

Bálint véleménye: Bár tavaly mockoltam már őt az első körbe, de azóta rájöttem, hogy nem olyan tuti biztos első körös játékos. Kell a tackle Los Angelesbe, be is válhat, de tartok tőle, hogy sokat fog szenvedni a fal szélén.

 

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Jaire Alexander
 CB, Louisville

 

Bálint: Erőszakos, fizikális, ultratehetséges corner. Ez kell a Seahawksnak, hogy az egykoron rettegett DB-sora újra hasítson. A Griffin-pick tavaly jól sült el, ő be fog válni, de ha hosszútávon gondolkozik a csapat, akkor kelleni fog még egy lockdown cornerback. Sherman formája körül lesznek kérdőjelek, kelleni fog mögé-mellé egy fiatal, aki át fogja majd venni a helyét. Ha nem lesznek problémái a sérülésekkel, akkor iszonyatosan nagy fogásnak fog bizonyulni.

Dani véleménye: A Hawksnál bármi lehet jelen állás szerint, akkora felfordulás várható, így elég nehéz hozzájuk mockolni. Alexander nekem itt korai, jelen állás szerint inkább második körre várom, részben sérülése miatt is.

 

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 Maurice Hurst
 DT, Michigan

 

Dani: A szegény ember Aaron Donaldja. Kicsit alulméretezett, de elképesztően produktív volt az egyetemen. Az a kérdés vele is, mint Donaldnál volt. Mi lesz vele a nagyok között? Elnyomják, vagy ott is dominálni tud?

Bálint véleménye: Alapvetően jó húzásnak gondolom, de inkább kellene egy jó run stuffer 1-tech DT, mint egy újabb pass rusher. Ettől még nem vetném el a gondolatot, hátha egy Donald nő ki belőle.

 

lions 1/20 Detroit Lions
 Derrius Guice
 RB, LSU

 

Bálint: Fura húzás, de a Lions szeretne egy normális futót a francise élére, akit Guice személyében meg is fognak találni. Nem mellesleg, több híresztelés is jött arról, hogy imádják az LSU üdvöskéjét. Nem a legnagyobb need, jöhetne a védelembe is több ember, de a szerelem mindenek fölött fog állni.

Dani véleménye: Hát nem tudom. Guice nagyon jó kis játékos, de első kört csak olyan futókért adnék, mint Barkley. Nekem szerintem nem érne top20 picket és inkább húznék mondjuk egy jó kis pass rushert.

 

bills 1/21 Buffalo Bills
 Da'Ron Payne
 DT, Alabama

 

Bálint: Egyszerre van könnyű és nehéz helyzetben a Bills, mert két pickkel jönnek, de sok a gondjuk. Jöhetne irányító, elkapó, linebacker meg sok egyéb, de Dareus helyére hoznak egy olyan játékost, aki tömeget és erőt képvisel a fal közepén. Ő nem más, mint Payne, az Alabama újabb szörnyszülöttje. Futás és passz ellen is hasznos, valamint sokoldalúsága megengedi, hogy 1-es és 3-as technikán is jól tudjon dolgozni. McDermott imádni fogja, ez szinte biztos.

Dani véleménye: Kifejezetten tetszik, a futásmegállításban hatalmas pluszt fog tudni nyújtani. Ha Kyle Williams sem tér vissza a csapathoz (34 évesen szabadügynök lesz), akkor még inkább kezdeni kell valamit a belső védőfallal, de igazából ha marad, akkor is.

 

bills 1/22 Buffalo Bills
 Tremaine Edmunds
 LB, VA Tech

 

Bálint: Úgy gondolom, hogy el fogja cserélni valamelyik első körös választását a csapat, de ez a mock most nem tartalmaz cseréket, így maradnak az eredeti felállásnál. Buffalóban tovább épül egy elit védelem, a Hokies sokrétű linebackere jön, hogy sok időre megoldja a védelem vezérének kérdését. Nagyon érdekes játékos, rengeteg nagy playt tud véghez vinni, de sokat kell még tanulnia, mert olykor inkonzisztens. A Bills sémájában jól fogja érezni magát, mert középen, de akár szélen is bevethető, be tudja játszani az egész pályát. Szép jövő vár McDermott védelmére.

Dani véleménye: Ez is a pick is nagyon tetszik. Ahhoz fűznék hozzá egy gondolatot még, hogy pickcserélésben elképzelhető, hogy összerakják ezt a két választási jogot és felmennek egy irányítóért a top10 környékére.

 

rams 1/23 Los Angeles Rams
 Marcus Davenport
 EDGE, UTSA

 

Dani: Davenport top15 pick lesz szerintem (vagy akár top10), szóval itt hatalmas stealnek gondolom és igazából meglepődtem, hogy Bálint nem tartja olyan nagyra (az én top10 utáni pickjeimnél meg nem volt értelme). Nagyon kis suliból érkezik, szóval egyrészt most kezd elindulni a hype körülötte, másrészt nehéz belőni, hogy mennyire számított az ellenfelek gyengesége. Nála is döntő lesz az eheti Senior Bowl, jövő héten okosabbak leszünk vele kapcsolatban. Ha nem tud dominálni Mobile-ban, akkor lecsúszik a boardokon, viszont ha itt is remek teljesítményt nyújt, akkor a top10-be is bekerülhet.

Bálint véleménye: Na, nekem Davenport egy olyan játékos, akiért nem feltétlen adnék első kört, de legyen. Dani hisz benne, én másokat jobbnak látok, de megadom neki az esélyt, hogy Wade Phillips kezei alatt korrekt játékos nőjön belőle.

 

panthers 1/24 Carolina Panthers
 Ronnie Harrison
 S, Alabama

 

Bálint: Az Alabama safetyjei általában nem nyeretlen kétévesek, Harrison sem az. Nagydarab, fizikális, keményen ütköző strong safety, aki a line of scrimmage közelében pusztít, de coverage-ban sem lehet könnyen túljárni az eszén. Subpackage linebackerként is alkalmazható, igazán sokoldalú játékos. Kelleni fog a védelem hátsó fertályába, hogy újra kiváltság legyen akár földön, akár levegőben haladni a Panthers ellen.

Dani véleménye: Még egy Keanu Neal a csoportba? Tetszik.

 

titans 1/25 Tennessee Titans
 Arden Key
 EDGE, LSU

 

Dani: Elég boom or bust játékos, mert a tehetsége megvan (1/1 esélyesnek is gondolták páran nyáron), viszont nem tudom, hogy igazán akarja-e ezt a foci dolgot. Tavasszal, amíg nem volt a csapattal, felszedett 20 kilót és úgy tért vissza az edzésekre, ezen felül több sérülése is volt idén, ráadásul egyes hírek szerint rehabon is volt.

Bálint véleménye: Boom or bust szagú játékos, de a keménykezű Vrabel alatt nagyon jó passzsiettető lehet belőle. Tetszik a poszt, a pick is megfelelő, én adom ezt a választást.

 

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Billy Price
 C/G, Ohio State

 

Bálint: Egy jó guard kell abba az offense-be és akkor megint nem lesz akadály a playoff, de akár egy újabb Super Bowl run sem. Price kiváló iskolából származik, gondoljunk csak a Vikings centerére, Pat Eilfeinre, ki milyen dominánsan tudott rookie létére 2017-ben dolgozni. Ezt várhatjuk Price-tól is, aki Schweitzer helyét veheti át jobb guard pozícióban.

Dani véleménye: Elsőre annyira nem tetszett, de aztán elgondolkodtam, hogy igazából melyik poszt is problémás a Falconsnál? Túl sokat nem találtam, szóval igazából bőven védhető, mert minden csapat ezt a pontot célozta be, hogy megállítsa a Falconst, szóval ha ezt is kiküszöbölik, akkor nem igazán lesz gyenge pontjuk.

 

saints 1/27 New Orleans Saints
 Vita Vea
 DT, Washington

 

Dani: A Saints védelmének emberállományán még bőven lehet javítani, a front7-nek kell első számú prioritásnak lennie. Vea a fal közepére jó kis választás lehet, nagydarab, erős és méreteihez képest elég jól is mozog.

Bálint véleménye: Ez a pick is tetszik, kell egy nagy run defender a fal közepére, hogy ne csak a levegőben legyenek félelmetesek. Ahogy Dani is írta, igazán fürge, könnyen megy át a blokkokon, nagyon jó kis játékos.

 

steelers 1/28 Pittsburgh Steelers
 Rashaan Evans
 LB, Alabama

 

Bálint: Shazier karrierje esélyes, hogy megtört a súlyos sérülésével, de ne írjuk le előre. Ugyanakkor, fel kell készülni minden eshetőségre, ezért fog jönni Evans, aki betölti a védelem közepén az űrt. Annyira nem komplett játékos, mint Roquan Smith, de ő is a modern éra egyik tehetséges linebackere, akire megfogja a futást, de rá lehet bízni egy tight endet vagy a backfieldről kimozgó futót is. Ebben a magasságban pedig nem is drága egy off-ball linebacker.

Dani véleménye: Ha ez így összejön, nagyon örülhetnek a Steelersnél – kivéve persze, hogy Shazier jövője erősen kérdéses.

 

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Orlando Brown
 OT, Oklahoma

 

Dani: A bal oldalra megtalálták már Cam Robinsont, Brown most a jobb oldalra megy, ahová képességei alapján való. Remek futásblokkoló játékos hegyomlásnyi méretekkel, szóval jól illik a Jaguarsba. Én viszont nagyon tartok attól, hogy ő lesz a következő Ereck Flowers. Pass protectionben sebezhető lesz, mert lassú a lába és lassan áll be pozícióba.

Bálint véleménye: Boom or bust ő is. Dani szerint inkább az utóbbi, de szerintem el fog tudni karistolni a fal jobb oldalán. Egyelőre még nem kezdő szint, de az ellen a pass rush ellen fog tudni fejlődni az edzéseken.

 

vikings 1/30 Minnesota Vikings
 Taven Bryan
 DT, Florida

 

Bálint: Kiváló pass rusher a fal közepén, aki iszonyatosan hamar be tudja rogyasztani a zsebet, ezzel nagy nyomást helyezve az ellenfelekre. Sharrif Floyd kiesésével a 3-tech pozíció nem tud olyan jól muzsikálni, ezért első számú prioritást fog élvezni a Vikings boardján ez a poszt. Bryan maradt a legjobb elérhető a defensive tackle, aki Zimmer rendszerébe jól beilleszthető, szép jövő vár rá.

Dani véleménye: Bálint itt is az erős egység egyetlen gyenge pontját akarta befoltozni, ahogy a Falconsnál. A poszt tetszik, viszont én látom olyan különlegesnek Bryant, de igazából könnyen lehet, hogy lecsúszik ide valamelyik korábban kiment DT.

 

eagles 1/31/32 Philadelphia Eagles
 Malik Jefferson
 LB, Texas

 

Dani: Ez a srác nem fut, egyszerűen repül. Technikáján sokat kell még javítani és talán az ösztönei sem a legjobbak, de annyira atlétikus, hogy az valami hihetetlen. Az Eagles védelme linebacker poszton elég vékonyka, így szerintem az OT után ez a legnagyobb needje a csapatnak.

Bálint véleménye: Kicsit akár reach-nek is tekinthető, de Hicksszel ketten egészen brutális párost fognak alkotni. Ha konzisztensebb lesz, akkor parádés fogás lesz az idei Super Bowl underdogjának.

patriots 1/31/32 New England Patriots
 Isaiah Oliver
 CB, Colorado

 

Bálint: Butler jó eséllyel el fog menni, kell a helyére valaki. A védelem egésze gyengélkedett így vagy úgy, de mégis egy olyan posztot fog először Belichick orvosolni, ami kevésbé tűnik gyengének. Oliver egy igazi baller, egy nagyon tehetséges defensive back, aki konzisztensen tud dolgozni a pálya szélén és egy-egy nagyobb játékkal szokta felhívni magára a figyelmet. Róla is elmondható, hogy kiváló helyről érkezik, Chidobe Awuzie, Ahkello Whitherspoon és Tedric Thompson is tavaly a Coloradót erősítette.

Dani véleménye: Imádtam volna, ha Mason Rudolphot húzza Bálint, jöhettünk volna azzal, hogy megtalálja Brady utódját a Patriots. Én lehet inkább a front7-t erősíteném egyébként a Patriots helyében, de ha feltételezzük Butler távozását és Oliver még bent van – azt hittem előbb kimegy -, akkor jó pick lehet.

 

50 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
50 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gergely Angyal
Gergely Angyal
2018-01-23 12:27

Lesz az idei drafton értelmes tight end prospect, aki akár első körbe is becsúszhat?

katonadani
Reply to  Gergely Angyal
2018-01-23 12:46

nem igazán. Ellenben középső körökben lesz több is

Andreas
Andreas
Reply to  Gergely Angyal
2018-01-23 13:06

Mark Andrews esetleg becsúszhat, vagy talán Hayden Hurst, de eléggé nagy reachek lennének az első körben, főleg hogy vannak náluk messze jobb képességű játékosok más posztokon, akik értékben többet jelenthetnek.

balentin
balentin
Reply to  Gergely Angyal
2018-01-23 13:32

Keep an eye on Dallas Goedert.

Rpi
Rpi
2018-01-23 12:32

G az elsőben? Úgy, hogy Vea bent van? Aki tök jó lenne Poe helyére? Ne már. :/ Amúgy meg Schweitzer helyére szinte biztos, hogy nem fognak draftolni, ha első körben jön G, akkor az LG lesz, mert Levitre rengeteget lefoglal jövőre a Cap-ből és megköszönik neki a közreműködést. Az év végi értékelőn pedig Dimi elmondta, hogy a GM-ek többsége a G/C posztot a FA-ről szereti megoldani (Mack, Levitre, Chester, Garland, mindannyian FA-k voltak, Schweitzer az egyetlen, aki a draftról jött és játszik is) – Norwell, Pugh felkészül?

katonadani
Reply to  Rpi
2018-01-23 12:55

ellenben támadófalembert csak rohadt drágán, erősen túlfizetve lehet szerezni FA-ról

Rpi
Rpi
Reply to  katonadani
2018-01-23 14:05

Nem tudom, hol tartanak a C/G fizetések..Levitre 8 millójába mi férne bele?

Rpi
Rpi
Reply to  Rpi
2018-01-23 14:22

Na látom, hogy nem sok, 10+ milla kellene..azért nem teszek le róla. ?

balentin
balentin
Reply to  Rpi
2018-01-24 09:41

Sok infó jön arról, hogy a Falcons a Senior Bowl edzésein nagyon nézegeti a guardokat, szóval én nem kapnék sokkot, ha nem FA-ról akarnák megoldani.

Rpi
Rpi
Reply to  balentin
2018-01-24 10:10

Ja, most láttam én is, mondjuk nem tudom Wynn vagy Gossett hanyadik körös lenne.

Andreas
Andreas
2018-01-23 13:04

Van egy-két érdekes pick: Nelson nagyon jó guard, de ha nem sikerül megoldani a QB-posztot, akkor oda alighanem Mayfield fog érkezni. Érdekes lehet a Colts is, nem biztos hogy nem viszik ki Barkleyt. Ha a Browns nagyon akarja Barkleyt és félnek a Coltstól, nem tartom kizártnak, hogy kiviszik 1/1-re, és 1/4-ig várnak Darnolddal, mivel a Giantsnél valószínű Rosen a favorit. Wardot eléggé reachnek érzem a Tampától, nem kizárt hogy ha az első hat pick az általatok jósoltak szerint alakul, akkor kitradelnének onnan. A Bills is egy érdekes dolog lehet, mertbár Taylor messze nem katasztrofális QB, láthatólag nagyon nem szeretik…viszont a jobb irányítók közül csak Rudolph és Lamar Jackson maradt vissza, egyikük sem biztos hogy jó értéken lenne az ő helyükön. Ha a Bills nagyon QB-t akar, akkor viszont szinte biztos hogy feltradelnek, ahopgy azt írtátok. Key óriási kockázat a Titansnél, szerintem ezt nem merik meghúzni, főleg hogy neki sok sérülése is volt. A linebackert nem érzem akkora neednek az Eaglesnél, talán a CB jobban adná magát, mert Darby mellé ugyan érkezik Sidney Jones, de belőle még semmit nem láttunk és az egészsége is kérdéses. A Pats pick is érdekes, mert én a pass-rusht sokkal nagyobb neednek érzem, főleg ha sikerülne megtartani Butlert. Ha nem, akkor jó pick lehet, de kérdés, hogy mikor jön majd QB, mert Hoyer nem egy életbiztosítás.

katonadani
Reply to  Andreas
2018-01-23 13:08

szerintem Elway nem draftról akar QB-t, azzal csak befürdött eddig, valamelyik FAt megszerzi inkább.

Eaglesnél biztos nem lesz CB pick, Darby-Jones-Douglas-Mills fiatalok és tehetségesek és akár Robinson is maradhat slotba, szóval itt azért nincs probléma alapvetően. LB sor meg vékony nagyon, Bradham is szabadügynök lesz, védelemben ez a legnagyobb need egyértelműen. Mondjuk szerencsére overall nincs sok need, mert az OT mondható még emellett.

Pety90
Pety90
Reply to  katonadani
2018-01-23 15:23

vagy adnak végre egy esélyt Chad Kellynek aki sokkal jobb mint akár Lynch akár Siemian

katonadani
Reply to  Pety90
2018-01-23 15:34

biztos nem mennek úgy neki az évnek, hogy nem hoznak QBt és Kelly a kezdő.
Amúgy azért nem adtak neki esélyt mert sérült volt

Andreas
Andreas
Reply to  katonadani
2018-01-23 17:17

A Darby-Jones duó elég jó, feltéve hogy Jones tudja hozni a sérülés előtti formáját, de mögötte elég kérdőjeles, főleg Mills nem túl meggyőző. De jogos hogy az talán kevésbé égető mint az LB, de hátsóbb körben szerintem hoznak egyet

Csabesz20
Csabesz20
2018-01-23 14:27

Szerintem sem fog a Pats első körben irányítót húzni. Sokkal valószínűbb, hogy a két második körös pickjükből az egyiket áldozzák rá, Brady utódjára(?). Bár ki tudja, lehet a faszi egy kyborg és örökké játszani fog. :D

Pety90
Pety90
2018-01-23 15:19

Egyetértek Danival, a Lionsnak nem futó kell első körben. Az jöhet később is, mert ez a draft is tele van jó futókkal. Akár Vita Vea akár Da’Rone Payne tökéletes választás. Vea egy Haloti Ngata 2.0, Payne pedig különösen azért, mert újra együtt játszhatna a szintén ex-alabamás Robinsonnal ahol hasonló defenset futtatnak, mint amit Patricia fog.

KidInk789 .
KidInk789 .
2018-01-23 16:30

Ridleyre mennyi esély van jelenleg hogy lecsúszna a Ravensig? volt már egy mock draft nfl comon és ott Ridley valahol 20felett ment ki,aztán máshol már azt írták hogy szinte esélytelen ,hogy a Ravensig lemenjen.:D

Sestertius
Sestertius
Reply to  KidInk789 .
2018-01-23 16:44

szerintem a Bears kiviszi, nem hiszem, hogy nálunk még bent lesz (idén is elég durva tülekedés volt a WRekért)
ha Josh Allen elérhető még akkor én mondjuk örülnék neki :) tanul 2 évet, aztán hajrá
azon túl meg hátratrade és majd 1. kör végén, 2. kör elején 2 WR-t behúzni

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  Sestertius
2018-01-23 17:36

Meglepne ha már QBt húznánk,szerintem az még várat magára,én mindenképp WRre tippelek,bár tavaly is vártuk rendesen.:)

Sestertius
Sestertius
Reply to  KidInk789 .
2018-01-23 17:55

Az a baj h 16 on Ridley nem lesz valószínűleg, a többi pedig reachnek tűnik egyenlőre, nagyon érik a hátratrade. Ridley nem tűnik Julionak, hogy megérjen egy feltradet..
Se PO, se jó draftpick..
Idén az a baj, hogy van 4-5 top prospect, utána meg kb 30 hasonló, szóval nem vagyunk jó pozícióban :(

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  Sestertius
2018-01-23 20:05

sajnos én is nehezen hiszem,hogy nem megy ki WR 16ig,főleg hogy tavaly már hol elkeltek 3an is,sok van még azért a draftig,de most már muszáj lenne wrt húzni az első 2 kör valamelyikében szerintem,mert ezekkel az 5.körökkel évek óta nem tudunk kukázni egy átlagosnál jobbat.Mondjuk Perrimannel se mentünk semmire anno,azért nem ártana már célpontokat is találni.:D a falba is sokan írnak,de szerintem nem a fallal van itt a legnagyobb gond,főleg hogy Yanda nélkül sem volt azért rossz ez szerintem,hát még vele.

Sestertius
Sestertius
Reply to  KidInk789 .
2018-01-23 20:14

Jaja, falat is futót is sokan mockolnak, de ezt nem is értem. baltimorebeatdown on írták h edge nek sincs értelme, ez mondjuk kérdőjeles nálam, de WR tuti kell TE a másik need (bár ez is kérdéses, darabra megvagyunk) a másik, hogy cap space az nincs, és csinálni se nagyon lehet
én azt tudom elképzelni, hogy a sok Qb need csapat miatt esetleg egy top prospect lecsúszik és kivisszük őt (safety, edge, top db) vagy háttatrade és akkor a 2. körben akár 2 Wr is jöhetne.
Mondjuk a Bills feljöhetne ide egyébként ha bent lenne a Qb prospectjük (azt sajnálom h az Arizona előttünk van)

katonadani
Reply to  KidInk789 .
2018-01-23 16:55

meglepne jelen állás szerint, ha elérhető lenne a Ravensnek Ridley

touchdown29
touchdown29
Reply to  katonadani
2018-01-27 19:57

Ugyanez lett volna nekem is a kérdésem. Ő a kiszemeltem, remélem valahogy lecsúszik.

Eleinte azt gondoltam, hogy 16 körül meg lehet szerezni, aztán “kiderült”, hogy a Bears-nek is kell nagyon az elkapó (GB-nek is, esetleg a Cardinals-nak is), ott elbizonytalanodtam, de most újra reménykedem, hogy hátha. Pár kérdést tennék fel a tisztánlátás kedvéért.

1) A Bears-nek nincs más need-je, amit tudna orvosolni?
2) Nincs esetleg olyan WR, aki jó eséllyel Chichago-ban köthet ki a FA piacról?(és mondjuk 2. körben draftolni egy WR-t?)
3) Azt mondják, hogy inkább mély a WR class, mint jó. Gondolkodhatnak-e úgy a Bears-nél, hogy mivel nincs annyira kiemelkedő WR1, nem akkora a tehetségbeli különbség, így inkább a 2. körben húznak valakit?
4) Nem lenne reach Ridley 8.-ik választásként? Száma se az igaziak (ez persze az Alabama futás orientált játékának is köszönhető) és ott van még az életkora is. Hogy lehet ennyire öreg? Ez nem lehet negatív befolyásoló tényező, hogy 2-3 évvel kevesebbet használhatják a magas pickjüket?
5) Nincsenek-e esetleg beleszerelmesedve egy fizikális WR-be, egy White-féle elkapóba? :D
6) Apropó White, vele mi van?

7) Valahol mintha azt olvastam azt hiszem pont a Bears kapcsán, hogy támadó szellemű edzők előszeretettel húznak védő játékosokat. Azon túlmenően, hogy nem ők, hanem a GM-ek húznak, nem egy ordas nagy baromság?

katonadani
Reply to  touchdown29
2018-01-28 14:20

1) van, de a legfontosabb, hogy Trubnak legyen pár fegyvere.
2) Biztos szét fognak nézni és sztem biztos igazolnak is valakit, de legalább 2-3 jó elkapó kellene, mert most egy sincs.
3-4) Szerintem rendben van top10 végén. Lehetne kicsit hátrébb, de nem akkora reach hogy problémát okozzon.
5-6) Még szerintem nem nagyon van senki beleszerelmesedve senkibe, vagy hát sokat változhat ez még. White-ot szerintem kezelhetjük kukaként, és aztán max meglep mindenkit, ha visszatér.
7) Van benne ráció olyan szempontból, hogy úgy gondolhatják, hogy megoldják sémával is, de alapvetően nem hiszek ennek az általánosságában.

touchdown29
touchdown29
Reply to  katonadani
2018-02-03 01:18

Köszi.

saintsfan
saintsfan
2018-01-23 16:40

Végre egy mock, ahol a Saints-hez DT jön! Mindenhol WR-t írnak, de minek. Abszolút need a DT főleg, hogy szegény Fairley nem hiszem, hogy visszajön. TE-t majd a 3. körben. Nálam A+! :)

katonadani
Reply to  saintsfan
2018-01-23 17:01

Evansben gondolkodtam még nagyon, LB is fontos lenne

Andreas
Andreas
Reply to  saintsfan
2018-01-23 17:15

Elkapó az alapvetően egy need, de elég hülyeség lenne hozni, főleg hogy első körben nagy reach is lenne valószínű. Hátsóbb körben biztosan jönni fog egy, ahogy egy TE is elég valószínű de első körben védőt kell hozni. Ha Vaccaro marad, akkor a safety poszt egész korrekt, Vea tökéletes lenne a DLine-ba, vagy egy playmaker linebacker kéne, Anzelone eléggé üvegből van, a többiek a linebacker sorban azért elviselhetőek.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Andreas
2018-01-23 22:28

Brees belőlem is sztár elkapót csinálna.

ZERO_L
ZERO_L
2018-01-23 20:07

több helyen írjátok az “FA piacon majd megoldják a QB kérdést”, mégis milyen megoldásra számítotok?

Alex Smith elérhető lesz, talán nem annyira gáz választás, de Folesról most megint mindenki elhiszi, hogy jobb egy game managernél? Bridgewaterről vagy Bradfordról még valaki tényleg azt hiszi hogy megoldást jelenthet? Cousinson kívül nem nagyon látom a “megoldást” FA piacon, vagy AJ McCarron lesz a szegény/türelmesebb ember Jimmy Garoppoloja?

én csodálkoznék ha pl a Redskins nem hosszabbítana Kirk kapitánnyal és abban reménykedne, hogy majd a kiszemelt QB-juk leesik a 10 helykörnyékére, úgy hogy mögöttük kettővel ott van egy Cardinals aki szintén bármikor eléjük ugorhat
(de ahogy kezelték ezt az egész QB kérdést, lehet tényleg ennyire hülyék)

acsdav2
acsdav2
Reply to  ZERO_L
2018-01-23 22:18

Az nem kérdés, hogy szerezni lehet egy irányítót, viszont az más kérdés, hogy az mennyire lesz jó megoldás. Véleményem szerint is csak Cousins aki igazán jó, vagy még McCarron egy támadófelfogású HC-nál, valamint Alex Smith átmenetileg.. Létszámban van elég vállalható QB a piacon szóval nem elképzelhetetlen, hogy sokan nem húznak, mert inkább bíznak egy biztosabb rosszban, mint egy bizonytalanabb jóban.

katonadani
Reply to  ZERO_L
2018-01-24 07:02

Cousins valószínűbb hogy nem marad, Alex Smith, Tyrod Taylor, Keenum/Bradford/Bridgewater

acsdav2
acsdav2
2018-01-23 20:11

1. Darnold mitől ekkora császár? :D Volt egy jó éve 2016-ban, tavaly meg nem igazán lépett előre. Az egyetemen a 105. legrosszabb volt a turnover veszélyes játékokban (5%-a a játékainak).
2. Fitzpatrick szerintem kicsit túl értékelt. Slot/safety hibridnek tartják, abban nyilván kiemelkedő. Viszont nincs elég nagy befolyása a játékra ilyen pozícióban, hogy 1/4-et érjen. Ha a szélen is használható lenne és ráállítható lenne a WR1-re, akkor igen, de ez nagyon nagy kérdés vele kapcsolatban, hogy ott megállná-e a helyét.

balentin
balentin
Reply to  acsdav2
2018-01-24 08:31

1. Darnold nem császár, nálam szóba se jöhet, hogy 1/1 legyen, de nehéz a Browns fejével gondolkodni. Még Mayfieldet (meg talán Jacksont) is elé tudnám venni a QB-k rangsorában…
2. Tyrann Mathieu sem az az ember, akit kiteszel a szélre és levesz egy WR1-et, mégis olyan szintű tehetség, hogy egészségesen a liga top5-jébe tartozik védőfronton. A mai NFL már nem azt kívánja meg, amit régen, sokat változtak a posztok értékei, például már nem csak egy elit left tackle-öd kell, hogy legyen, hanem a jobb oldalon is kell valaki, mert ha a Bosa-Ingram párost veszed és nincs két jó tackle-öd, akkor lehet leborulni és imádkozni…ugyanez igaz a safety/corner pozícióra is, mert ha feláll egy Thielen a slotba, szélen meg kinn van Diggs, akkor kire teszed a legjobb cornered? Ilyenkor nem árt, ha van egy olyan natural freak FS/CB hybrided, aki felveszi a versenyt a liga legjobbjaival a pálya közepén. Az NFL átalakuláson megy át, amit a draft is kezd lassan-lassan lereagálni, így kell ezekre a pickekre tekinteni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  balentin
2018-01-24 10:47

1.Örülök, hogy nem csak én látom így :D
2.Igen, ez nagyon logikus amit leírtál és értem is. De szerintem fontosabb, hogy legyen egy shutdown cornered, aki a meccs nagy részében mehet a WR1-gyel a pálya szélén. Mert a pálya közepére azért a snapek kis %-ában állnak fel a legjobb elkapók. Akkor persze előtérbe kerülnek az ilyen hibrid játékosok értékei, de azt gondolom, hogy ez túl kicsi részében van egy meccsnek. Bár ha van valamilyen statisztika erről, akkor ezt szívesen olvasnám, hogy hova állnak fel. :)
3. Mathieu nekem nagyon eltűnt az elmúlt 2 évben. 2015-ben tényleg TOP5 volt, de azóta nem igazán hallottam róla, hogy annyira jó lenne.

Rpi
Rpi
Reply to  acsdav2
2018-01-24 12:30

Sérülések..?

acsdav2
acsdav2
Reply to  Rpi
2018-01-24 12:46

A 2015-ös szuper szezonja előtt is súlyos sérülésből tért vissza. Szerintem nem ez az elsődleges oka.

katonadani
Reply to  acsdav2
2018-01-24 08:57

nem tudom melyik indoklásból jött le, hogy császár lenne Darnold :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2018-01-24 10:22

Hát abból, hogy 1/1 :D

realface
realface
2018-01-23 22:22

Hát nálunk a Ninersnél annyiban rátapintottattok a lényegre, hogy minden csapat közeli “insider” egybehangzóan állítja, hogy egyértelműen CB az elsőszámú prioritás. Viszont egyértelnűen Denzel Ward a kiszemelt ezért is lepett meg, hogy a TB-hez rangsoroltátok, mett annyira egyértelműen minden Ward draftjárol szól a Ninersnél, hogy még csak ötlet szintjén sem merült fel Josh Jackso neve. WARD = Niners ez lesz.

acsdav2
acsdav2
Reply to  realface
2018-01-23 22:31

Gondolom, azért kiszemelt Ward, mert egy elég jó játékos és ezt Tampában is tudják. :) Szóval, ha csak a 9ers nem cserél a Tampa elé vagy nem változik meg Floridában a poszt prioritás, akkor úgy néz ki, hogy nem Kaliforniában fogja kezdeni a következő szezont Ward. :)

realface
realface
Reply to  acsdav2
2018-01-23 22:43

Deeee a Tampához sehol nem sorolják Denzelt csak it…. ezét is nem éretm
.

acsdav2
acsdav2
Reply to  realface
2018-01-24 10:27

Hát ha őt tartják a legjobb cornernek, akkor logikus, hogy a Tampa őt húzza. Még alig lehet tudni a tényleges szándékait a csapatoknak, ezek még csak kb. egy irányvonalat adnak meg, hogy most kit tartanak lejobbnak. Lesz itt még Pro Day és Combine, az alatt sokat változik majd a megítélésük a játékosoknak

katonadani
Reply to  realface
2018-01-24 08:59

attól, hogy a csapatnál azt mondja pár beat writer, hogy ő a prioritás, egyáltalán nem biztos, hogy elérhető lesz.
Az meg erősen meglepne, ha ötlet szinten fel sem merülne senki más, csak Ward, az meg méginkább, hogy bármit is lehetne tudni arról, hogy biztosan mit akar a 9ers. Azt meg abszolút nem lehet kijelenteni, hogy biztos ez lesz, mert még több, mint három hónap van a draftig :D

Zalán Szabó
Zalán Szabó
2018-01-26 21:29

Nem tudom ki hogy van vele de sztem Clevelandbe két irányító jöhetne szóba… Baker Mayfield vagy Lamar Jackson. Lehet hogy sokaknak fura pont ezt a két játékost mondani de itt van az én verziom. Mivel két top pickjuk van akár áruba is bocsajthatjak az 1/1et és sztem lenne rá vevő pl Buffalo akiknek szintén jól jönne egy potenciális qb az 1/4el pedig kihuzhatnak a két srác közül az egyiket. Mayfield azért lehetne jó itt mert a karakterét már elkezdtek skatulyazni és a srác pedig ki akar törni belőle bármi áron ezzel a Browns járna jól hiszen azt mindenki beismeri hogy küzdeni tud a srác. Lamar Jackson = Vick 2.0 de mégse hiszen sokkal pontosabb mint anno ennyi idősen Vick és ő is bizonyítani akarja hogy igenis qb ként kell vele számolni és bármelyik csapat húzza majd ki irányítónak az kap egy igazi playmakert akit nem lehet kiszámítani, és még passzolni is tud. Olvasva a nyilatkozatait az jött le hogy ő is Mayfieldhez hasonlóan mindent megtenne azért a csapatert aki bízik majd benne. A traden nyert pickekkel pedig tudnának segíteni a leendő qbn

50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x