Connect with us

Érdekességek

Foles a garancia rá, hogy az Eagles nyeri a Super Bowlt

Super Bowl hét van, vagyis készüljünk fel arra, hogy rengeteg statisztikával fogunk találkozni azzal kapcsolatban, ki és miért nyeri meg a döntőt (az SB előtt lehet, csinálunk egy összeállítást ezekből). Most épp az Eagles van soron, mégpedig azért ,mert Nick Foles csak három meccsen kezdett az alapszakaszban.

 

 

Folesnál kevesebbszer eddig csak két irányító, a redskinses Doug Williams (1987) és a giantses Jeff Hostetler (1990) kezdett kevesebbszer az alapszakaszban: kétszer. Viszont ők egyaránt megnyerték a Super Bowlt.

 

Williams eredetileg Jay Schroeder cseréje volt, és párszor be kellett szállni, mert a kollégája vagy megsérült, vagy pocsék volt. Kezdeni csa kétszer kezdett, mindkettőből vereség lett, de a Redskins 11-4-gyel így is kiemelt lett. A rájátszásra viszont ő lett a kezdő, a Bearst és a Vikingst is megverte vele a csapat, a Super Bowlon pedig a Broncos lett az áldozat. Ráadásul ő lett az első fekete irányító, aki Super Bowlon játszott.

 

A Giants esete már más volt, a 15 héten ugyanis megsérült Phil Simms, a helyére kellett beugrania Hostetlernek. A csapat végül 13-3-mal végzett, a Bearsnek és a legendás, Montana vezette 49ersnek összesen 16 pontot engedélyeztek az rájátszásban, majd 20-19-re legyőzték a Billst. Ehhez mondjuk sok köze nem volt a csereirányítónak, ugyanis a Giantsé volt minden idők egyik legjobb védelme akkor, a Lawrence Taylor vezette defense mindössze 13,2 pontot engedélyezett meccsenként úgy, hogy a szezon során hét PO-csapattal is játszottak (köztük a 49ersszel és a Billsszel is).

 

Úgy tűnik, ez a módszer az NFC East sajátja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!