Connect with us

Hír

Kinek van a legkevesebb playoff rutinja?

Idén a tavalyi playoffhoz képest 8 új csapat van a rájátszásban, ez szokatlanul nagy arány, 6 a jellemző inkább. Köztük olyan csapatok is bejutottak, akik nagyon sok éve játszottak utoljára a playoffban meccset. Így rögtön adódna is a következtetés, hogy ezeknek a csapatoknak – Jaguars, Bills, Rams például – zéró, vagy közel zéró rájátszástapasztalata van. Nos, ez nem feltétlen van így. Az alábbi statisztikát az ESPN-en találtuk, érdemes megvizsgálni:

Az, hogy a Patriotsnál van a legtöbb PO rutin egyáltalán nem meglepő, csak Brady apó 34 meccset tesz a közösbe, és az sem meglepő, hogy az előző néhány év döntősei (Panthers, Falcons) és a Steelers is előkelő helyen szerepelnek, igaz a Pittsburgh-nél BigBenen kívül már csak elvétve van személyes tapasztalat a Super Bowlról.

Érdekes a Chiefs helyezése is elsőre – sok embernek összességében sok, de leosztva kevés tapasztalat-, de aki emlékszik az előző néhány évre, az ezen nem csodálkozik egyáltalán; a Chiefs stabil rájátszásrésztvevő, igaz többnyire 0-1-es éveket, 2015-benkivételesen  1-1-es évet hoztak.

A lista vége viszont még érdekesebb. Nem is az, hogy a Saints ennyire hátul van, mert éppen hatalmas újraépítésben vannak sok újonccal. Hanem az, hogy annak a Billsnek, amelyik utoljára 18 éve járt Wild Cardon, majdnem annyi rutinja van, mint a New Orleansiaknak, és mennyivel több, mint az utolsó három helyezett csapatnak. Vagy az is legalább ennyire szemöldökráncolásra késztető, hogy a Titansben több játékosnak van Super Bowl rutinja, mint a Chiefsben és a Vikingsban összesen. A Jaguars számai is érdekesek, őket Calais Campbell (9 meccs), Malik Jackson (8) és a punter Nortman (6) húzza fel, és még ott van a rosteren az utolsó olyan játékos is (Marcedes Lewis, 2), akinek még a Jaguars 2007-es playoff részvételéből származik a rutinja.

 

A lista legvégén messze lemaradva létszám és meccsszám tekintetében is a Rams áll, de legalább McVay nem aggódik emiatt. A 21 mérkőzésből 6 Whitworth nevéhez fűződik (a Bengalsból), a center John Sullivannek 5 (Vikings), a linebacker Connor Barwinnak pedig szintén 5 (Texans+Eagles) meccsnyi rutinja van. A sokkal tapasztaltabb Falcons ellen szükségük is lesz a hazai pálya előnyére és McVay zsenijére, mert a rutin a vendégek oldalán áll.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!