Connect with us

Összefoglaló

Kretének, akik tönkretették a csapatuk álmát

Vannak mérkőzések, amikor mindkét csapat egyaránt zseniálisan játszik, a győzelem pedig egyedül azon múlik, hogy ki akarja azt jobban, ki tesz meg többet érte. Ezek apró nüanszok, de mégis győzelmeket érnek, a meccs után pedig mindkét fél büszke lehet magára. És vannak olyan meccsek, ahol mindkét csapat belead mindent, amit csak tud, de egy-két kretén tönkretesz mindent, rossz szájízt hagyva nemcsak a saját csapatukban, de a semleges szurkolókban is. A vasárnapi meccsek kreténjei.

 

 

Jaguars@Steelers 45-42

 

Elképesztő egy mérkőzés volt, ráadásul totális ellentéte annak, amire számítani lehetett. Egy pontszegény meccsre lehetett számítani gyárilag szenvedő Jaguars offense-zel és az elit védelmük ellen küzdő Steelersszel, ehelyett még Blake Bortles is hasított, Big Benék legnagyobb gondja pedig a saját védelmük volt.

 

Nem Big Ben hibája

 

A meccs elején nagyon bekezdett a Jaguars, a Steelers védelem pedig mintha a pályán sem lett volna. Azonban sokkal nagyobb probléma volt az, hogy Roethlisbergerék abszolút nem találtak fogást a rettentő fizikálisan játszó Jaguars-védelmen, ráadásul Big Ben két TD-t is összehozott Campbelléknek: dobott egy INT-t Myles Jacknek, amiből Leonard Fournette megszerezte a második TD-jét, majd pedig egy fumble-sixszel segítette az ellenfelet. Ezen kívül volt még vagy 2-3 INT-t érő elejtett passza is, 28-7-nél tehát nagyon úgy tűnt, hogy a veterán QB nyakába kell varrni a vizes lepedőt.

 

 

Azonban miután kibénázta magát (az INT inkább egy nagy játék volt, mintsem az ő hibája), olyan üzemmódba kapcsolt, amire nincsenek szavak. Két TD-t is kiosztott negyedik és hosszúra, megfutott first downokat, a hátra passz-TD-je Le’Veon Bellnek pedig az egész szezon egyik legzseniálisabb egyéni megoldása volt. 469 yarddal és öt passzolt TD-vel fejezte be (+1 INT), ennél többet nem nagyon tehet egy irányító, hasonló teljesítménnyel még soha nem veszített csapat a PO-ban, még véletlenül sem rajta múlott a vereség.

 

Az összes idióta Steelers edzőt ki kellene vágni a sunyiba

 

Sokáig úgy voltam vele, hogy Mike Tomlin egy tökös és kifejezetten jó edző. A tökös stimmel, azonban az évek alatt egyre biztosabbá vált, hogy józan ítélőképesség teljesen hiányzik belőle, a legtöbb döntése pedig olyan, mintha csak a saját adrenalinfüggőségét szeretné kielégíteni. A két elrontott negyedik kísérletet nem rajta kell számon kérni, mert az benne van, hogy nem sikerül, de a meccs végi onside kick hét pontos hátrányban, három időkéréssel és egy two minute warninggal a világ baromsága volt (az más kérdés, hogy ilyen pocsék onside-ot még nem láttam). Hiába védekezték ugyanis ki a három kísérletet, simán olyan pozícióba hozták a Jaguarst, hogy egy mezőnygóllal eldöntsék a meccset. Teljesen fölösleges kockázatvállalás volt, pont olyan, mint a Patriots elleni fake-spike, és ugyanúgy nem jött be.

 

 

Nem csak Tomlin volt kretén, hanem mindenki, aki alatta dolgozott. Például meg lehetne kérdezni Keith Butler defensive koordinátortól, hogy mégis mi volt a terv. Az oké, hogy Bortles vaktában ellőtt hosszú passzaiból előbb-utóbb bejön egy, de az érthetetlen, miért gondolta azt, hogy a 180 yardos és két TD-s alapszakasz-teljesítménye után Fournette majd nem fog futni.  Mert most vagy az volt a taktika, hogy engedik az újonc futót rohangálni, míg el nem fárad, vagy egyáltalán nem készültek belőle. 25 futásból 109 yard és három TD, a Jax futójátéka 35 futásból 164 yard és négy TD, pedig másból igazán nem kellett készülni, Bortlesnél már a 100 yard is kihívás mostanában.

 

[quote]Fun fact: Leonard Fournette két meccs alatt több TD-t futott a Heinz Fielden (5), mint Le’Veon Bell kilenc alatt (4)[/quote]

 

A legnagyobb kretén egyébként Todd Haley volt, aki olyan fogalmatlan hívásokkal operált egész meccsen (különösen a rövidyardos szituációknál), hogy rossz volt nézni. A Steelers offense kb. azután indult be, hogy Big Ben kezébe vette az irányítást, nem tartom kizártnak, hogy ha az edzők nem csinálnak semmit egész meccsen, csak csendben álldogálnak, a Steelers simán lenyomta volna a Jaguarst.

 

A Patriots ellen ennél több kell

 

A Jaguars összességében jól játszott, offense oldalon szinte hibátlanul, legalábbis önmagukhoz képest: 61 játékot indítottak el, ebből csak egyetlen egy lett negatív yardos – Bortles térdelése az első félidő végén. Védőoldalon viszont már nem volt ennyire mesés a helyzet még akkor sem, ha csak ultranagy játékokból kaptak pontokat. Ráadásul nem biztos, hogy az AFC döntőn ennyire elkerülik majd őket a sárgák a fizikális játékért.

 

AJ Bouye két TD-t is engedett a meccsen azok után, hogy egész alapszakaszban egyet sem. Jalen Ramsey-t is megégették párszor, a safety sor különösen sokat hibázott, a futójáték megállítása pedig megint problémás volt (kivéve negyedik kísérleteknél, de az inkább Haley érdeme volt). A Pats pedig épp eléggé bemelegedett a Titans ellen, hogy ezeket a megingásokat kihasználja. Egyébként szurkolói szempontból nem volt valami szerencsés, hogy a Titans ellen kezdett a Patriots, ez a Jaguars megcsaphatta volna Belichickéket.

 

Saints@Vikings 24-29

 

Hát ez hihetetlen volt, a szezon egyik legjobb meccse. Pont olyan, ahol senki sem volt kretén (mondjuk Sean Payton azért igyekezett a hülye challenge-ekkel), egyszerűen az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hiányzott.

 

Bridgewaternek meszeltek

 

Case Keenum az ász, és ha a Vikings komolyan gondolja ezt az NFL dolgot, akkor ki is tart mellette, legrosszabb esetben megtartja Teddyt cserének (beszédes, hogy a nemrég visszatérő Bradford rögtön második számú lett). Utóbbi ugyanis többet nem érdemel (miért is érdemelne), hisz Keenum nemcsak, hogy második kiemeltként PO-ba juttatta a csapatot, de még meg is nyerte azt. Persze tudom, ott volt az interception, és hát az utolsó dobása is a világ talán legnagyobb szerencséje/balszerencséje volt, de ez kit érdekel! Megcsinálta, nem? Egész biztos, hogy más csapatban fele ilyen jó sem lenne, de ez a Vikings offense az övé, ezt a rendszert rá szabták és Super Bowl esélyes vele a csapat. Szerintem eldőlt a kezdő Vikings QB kiléte a következő szezonokra.

 

 

 

Micsoda meccs!

 

Szerencsétlen Saints. Ugyanezt írtam volna, ha a Vikings kap ki. Mindkét csapat parádésan játszott, rájátszásmeccs a javából. Nem, távolról sem voltak hibátlanok a csapatok, de az érzelmek, a szív, az akarat, a szenvedély mindenkiben ott volt (Rhodes vagy Snead arcát egy darabig nem felejtem el). Ez nem egy nagy mellénnyel a pályára lépek, aztán Steelers-módra pofára esek vereség volt a Saints részéről, hanem egyszerűen a Vikings eggyel több játékot csinált meg. Ez van, valakinek veszítenie kell.

 

Az első félidő egyértelműen a Vikingsé volt, 17-0-ra alázták le a Saintst úgy, hogy Drew Brees kvázi több jó passzt adott a Vikings játékosoknak, mint a saját csapattársainak. Egy 58 yardos mezőnygól is kimaradt, a Vikings pedig a második félidőben is jól haladt, de náluk is előjöttek a hibák. Egy kihagyott mezőnygól, egy rosszkor benyelt sack, egy buta interception, blokkolt punt és máris feljött a Saints. Az utolsó három percben négyszer is változott a vezető csapat kiléte, ez pedig mindent elmond a mérkőzésről.

 

Egyébként milyen furcsa az élet. Case Keenum soha nem mosta volna le magáról ezt a vereséget, hisz az interceptionjéből TD-t csinált a Saints. A labdáját az újonc Marcus Williams szedte le, aki egész évben zseniális volt. Az a Marcus Williams, aki az utolsó játéknál csúnyán elnézte Steffon Diggset, ami miatt elveszített egy már 99,9 százalékban megnyert meccset a csapat. El sem tudom képzelni, mit érezhet most (és nem, ő nem kretén).

 

 

Reszkess Eagles!

 

Ki gondolta volna a szezon elején, hogy két olyan csapat jut be az NFC döntőjébe, ahol szezon közben kiesett a kezdő irányító. Pedig ez történt, ráadásul tavaly egyik csapat sem jutott be még a rájátszásba sem. Hatalmas mérkőzés lesz ez Philadelphiában, és hiába nyert az Eagles is egy végletekig kiélezett meccsen, a momentum szerintem most a Vikingsnál van.

 

Ami pedig szerencsétlen Saintst illeti, reméljük, hogy Drew Brees marad még a csapatnál. Jó ez a keret, jövőre még jobbak lehetnek, bár aligha lesz könnyű megemészteni, hogy egy kvázi győztes drive után kapott ki a csapat. Nem lepne meg, ha ezek után Brees úgy döntene, hogy köszöni szépen, elég volt, bár ennek ellenére is, nagyon kijárt már ez, egy ilyen siker a Vikingsnak. Egyre inkább realizálódik az első hazai Super Bowl!

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!