Connect with us

Hír

Megvannak Vrabel koordinátorai a Titansnél

Mint azt már bizonyára tudjátok, a Texans korábbi védőkoordinátora, Mike Vrabel lett a Tennessee Titans főedzője. A kinevezésről írtunk egy bővebb elemzést és értékelést, aminek a konklúziója határozta meg a döntés jövőbeli sikerességét: kik lesznek a segítői? Most már tudjuk!

 

 

A Titans Marcus Mariota kiaknázatlan potenciálja miatt gondolta úgy, hogy a két 9-7-es szezon ellenére Mike Mularkey-nek és stábjának mennie kell. Mivel Vrabel nem támadó specialista, így adta magát, hogy az új OC-n fog múlni a korábbi 1/2-es irányító, valamint a teljes offense megítélése. Ez a szakember pedig nem más lett, mint Matt LaFleur, aki Sean McVay stábját hagyta el Vrabel kedvéért. A 38 éves edző ott is támadókoordinátori feladatokat látott el, ám azért lehetett vonzóbb számára a Titans által kínált állás, mert itt a kezébe adták a játékhívásokat. Tőle remélik, hogy a Shanahan és McVay által kitaposott ösvényen sikerre vezetheti támadsorát, amire azért is jó esély van, mert mindkét említett szakember keze alatt dolgozott már. A Rams ezzel az irányító edzője után támadókoordinátorát is elvesztette egyébként.

 

A védőkoordinátor kiléte talán még érdekesebb, hiszen azt a Dean Peest nevezték ki, aki alig egy hónapja vonult vissza az edzősködéstől. Ám korábbi tanítványa hívására nem tudott nemet mondani.

 

Már alig egy héttel a visszavonulásom után is megkeresett más, hogy legyek náluk edző, de elutasítottam. Már készültem a nyugdíjhoz szükséges papírok elintézésére, amikor Mike [Vrabel] felhívott. És megint. És megint. Minél többször beszéltünk, annál jobban hiányzott a foci. A sokadik győzködés után úgy döntöttem, hogy igent mondok a felkérésére.

 

Később hozzátette, hogy már azelőtt elfogadta a Titans állásajánlatát, mielőtt Vrabelt kinevezték, hiszen csak azzal a feltétellel írt alá, ha őt hozzák el főedzőnek. Hogy Baltimore-ban mit érezhetnek ezután, az meg már egy másik kérdés…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!