Connect with us

Érdekességek

Nem gyakran nyernek Super Bowlt az Eagleshöz hasonló csapatok

Az Eaglestől talán még az Eagles rajongók sem várták volna, hogy Super Bowlt játszanak idén. A 2016-os 7-9-es szezon szép és jó volt a körülményekhez képet, de azért messze nem volt az igazi. Idén azonban minden összejött, a két éve pocsékul játszók is megtáltosodtak, a csapat pedig nemcsak, hogy bejutott a rájátszásba, de ott Carson Wentz nélkül kvázi az esélytelenek nyugalmával verte végig az NFC legjobbjait. Ha sikerülne legyőzniük a Patriotst, olyat tennének, amire előttük csak az 1981-es 49ers, az 1999-es Rams és a 2001-es Patriots volt képes: negatív szezon után nyernének Super Bowlt.

 

 

A 49ers 1980-ban 6-10-es alapszakasz-mérleggel zárt és köze nem volt a top csapatokhoz. Egy évre rá azonban egy 13-3-as varázslat következett, majd a Bengals elpáholása a döntőben. A következő szezonban egyébként 3-6-tel végeztek és nem jutottak be a PO-ba címvédőként.

 

A Rams 1998-ban 4-12-vel fejezte be az alapszakaszt és sorozatban kilencedik éve nem tudott PO-ba jutni. Majd jött Kurt Warner, egy 13-3-as szezon, majd a Titans elleni győzelem. 2001-ben pedig a Patriots járt be hasonló utat, hisz egy 5-11-es szezon után, immáron Tom Bradyvel a kezdőben sikerült egy 11-5-ös szezont produkálniuk, a Super Bowlon pedig pont a Ramst verték meg, az Eagleshöz hasonló underdogként.

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások