Connect with us

Érdekességek

Tényleg olyan nehéz egy csapatot egy idényen belül háromszor megverni?

Egy csapatot egy idényen belül háromszor megverni borzasztóan nehéz – hangzik el sokszor a közhely, mikor csoportriválisok találkoznak a rájátszásban. Nincs ez másképp most sem, hiszen a wild card körben a Saints és a Panthers úgy csapnak össze vasárnap este, hogy a Saints már kétszer diadalmaskodott ebben az idényben a Panthers fölött. De tényleg olyan ritka ez?

 

 

Az ESPN adatai alapján 20-szor fordult elő a Super Bowl érában (1970 óta), hogy két csapat találkozzon egymással a rájátszásban, miután az egyik kétszer is megverte a másikat az alapszakaszban. A 20-ből 13-szor pedig az a csapat nyert, aki előtte kétszer is.

 

Legutoljára 2007-ben kapott ki így csapat, akkor a Cowboys a Giantstől – akkor az óriások a Super Bowlt is megnyerték később. Idén a Saints kétszer viszonylag könnyen, előbb 34-13-ra, majd 31-21-re nyert a Panthers ellen, ezáltal úgy tűnik, hogy jó matchup nekik Ron Rivera csapata. Az első két meccsen rengeteget tudtak futni Kuechlyék ellen (közel 300 yardot két meccs alatt), Newtont kordában tudták tartani, Breest pedig meg tudták védeni, ez volt a kulcs a győzelmeikhez. A Panthersnek valamit változtatnia kell, ha nem akarnak elhasalni a wild card körben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!